Thursday, March 14, 2019

Hari -Hari Nasi Bajet..

Hi korang...

Lunch SA sekarang memang sangat - sangat mudah ..senang..x yah fikir dah hari-hari nak masak apa untuk lunch sebab dah ada supplier nasi bajet RM6. Kawan office la kenalkan...hari-hari lain menu tau...order je dan tepat masa nak lunch baru pi ambil dan bayar

Macam semalam menu adalah tomyam ayam dan sayur serta telur dadar...tomyam pun sedap...



portion pun banyak dan besar ayamnya...semalam kami dapat 2 ketul ayam...yg dalam gambar tu tinggal seketul la..hehehe..satu lagi dalam pinggan..
Hari ni plak nanti ada lauk Sotong/ Udang sweet sour dan dan sambal kentang...nanti SA snap gambar eh...bila dh ada nasi bajet macam ni..memang mudah sangat...murah pun murah...kalau beli kat luar rasanya mahal..lebih RM10 ni...bagus owner ni sebab dia tak berkira ngan portion lauk serta nasi...kalau fikir logik dengan harga  bahan basah rasanya x berbaloi harga RM6 - RM6.50 tapi maybe owner jenis bersedekah kot kan...


16 comments:

  1. wow senang la macam tu tak payah susah2 nak cari kedai makan

    ReplyDelete
  2. ada kaver area lain gak tak?hehe..nak order kalau ada...kdg kebuntuan nak makan apa kat kafe ofis ni..

    ReplyDelete
  3. Kalau di PG ni sana sini banyak sekali nasi budget. Banyak pilihan lauk.
    Tapi harga rm5 hanya nasi + ikan atau ayam + sayur + sambal belacan dan ulam + air ...
    Kadang Sis beli juga sebab makan pun sorang ajer..

    ReplyDelete
  4. murahnya SA, siap ngn telur dadar tu pun nampak bsr... ayam 2 ketul, bsr jgk tu...
    mmg murah la n berbaloi2....

    ReplyDelete
  5. murah tu kak..lauk pun banyak. kalau kdai makan biasa mau kna bayar lbh dah tu..:)

    ReplyDelete
  6. berbaloi sangat..seronoknya kalau kat tempat kerja ema pun ada macam ini...dahlah sini tak ada cafe dan kedai makan pun..memang kena start kereta cari kedai makan.

    ReplyDelete
  7. Wah ... senang jer macam nie kan ;) kalau makan kat luar mau berbelas belas ringgit jugak sebab tambah air lagi ...

    ReplyDelete
  8. Wah...bagus ni. Kalau dekat dengan mak, hendak juga order. Tapi setakat sebungkus takkan dia nak hantar, kan? :)

    Nak makan sorang-sorang ni jadi malas pulak nak masak...

    ReplyDelete
  9. Bagus la klu cmtu...leh jimat...
    tapi nieyl kalau hari bekerja jarang makan dkt cafe...
    breakfast ngan lunch biasanya akan bawak bekal :)

    ReplyDelete
  10. sangat bagus! saya pun suka macam ni. kita boleh jimat, takyah pening kepala asyik fikir nak amek menu makanan apa hari2, hehehehe

    ReplyDelete
  11. nasi budget camni mmg best sgt la..so tkpyh kuar2 dh...kt opis ni pn mmg ada group order utk lunch..sennag

    ReplyDelete
  12. senang macam tu, tak payah nak fikir da menu apa nak makan hari2..nak makan mana etc...murah pun murah..kat luar susah nak jumpa harga macam tu

    ReplyDelete
  13. murah tu harganya kak.. and hari2 menu lain x adalah jemu kan..

    ReplyDelete
  14. Wahhh lagi mudah camni. Murah pun murah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah