Friday, March 15, 2019

Jalan- Jalan Pantai Batu 4 Port Dickson & Pasar Malam Batu 4.

Hi korang...

Last week SA bawak Mak abah dan Dania pi Port Dickson. Pergi jenjalan semata- mata nak amik gambar product di tepi pantai..hahaha..mengada kan...lagipun boring duduk kat rumah sebab takde siapa yang balik. Nak lepak je cuaca panas plak masa tu..eh...memang hari- hari panas kan..hujan pun sekejap jer..lepas tu hujan dalam keadaan panas..so Sabtu tu lepas makan tengahari dan lepas mak SA dialysis, bergerak la kami ke PD. Kebetulan setiap sabtu ada pasar malam Batu 4 tu makanya decided amik gambar kat situ jer la..ada 3 product SA ambil gambar...hehehe....orang ramai jugak panas- panas ni mansi laut...haih...rentung la kulit jadi hitam dipanah matahari...tapi seronok sebenarnya lepak tepi pantai ni sebab berangin sentiasa dan seronok melihat gelagat orang kan...ada yang lepak, ada yang berkhemah dan ada yang main layang- layang.


Ramai juga main layang-layang


Idaman SA nak duduk hotel Avillion tu...nak chalet yang dalam laut tu...mahal nak mati plak harga dia satu malam


Dengan anak dara kesayangan ni...yang banyak ragam...


Ikutkan gambar- gambar ni semua dia dah delete tau..tapi dia tak delete dalam trash box hp mama..hahaha...mama restore je semula...








Alaaaa atuk ni...orang dah ready dia tak ready plak...


not complete family


Nampak flight lalu...rendah jer..

Then kami singgah pasar malam yang ada kat area situ jugak...kalau beberapa tahun dulu pasar malam ni meriah sangat...tak tahu kenapa pergi kali ni tak best, tak ramai meniaga..dah tak banyak org jual barang- barang basahan..gerai ikan dah takde..ada pun kecik je jual ikan darat...ikan laut apa semua takde...erm...dah tak best laaaa.....


Gerai sayur kampung pun tak banyak...


Kita beli Yong tau foo laaa






Then beli Cheese cake leleh yang red velvet ngan choc tu...SEDAP!!!


Beli ulam tenggek burung dan pucuk gajus je..


Lepas tu balik la kami ke Seremban semula...

Entah bila nak datang lagi...ada jer cadangan nak pi berkelah...tapi cuaca panas sangat kan...rasa macam tak sanggup plak...kesian anak- anak buah...kesian plak kat atuk uwan diorang...bila cuaca tak menentu ni sure akan menyebabkan dehydration...kan?Harap- harap cuaca panas ni tak berpanjangan la..semoga allah turunkan hujan yang lebat kat bumi Seremban ni...bagi sejuk sikit....

6 comments:

  1. Kuantan pun sama SA..dah lama tak hujan,panas lit lit..kesian kat anak2 sekolah kan,risau demam je

    ReplyDelete
  2. masa kemarau n panas berpanjangan ni terasa plak nak gi CH or Genting..

    ReplyDelete
  3. cantik sangat anak dara SA..menurun mama dia...
    ye, sekarang tengah musim panas...da lama jugak tak berkelah tepi pantai..tak ingat da bila kali terakhir..

    ReplyDelete
  4. amboih2 berbibir merah si anak dara tu ye....

    geram nengok kek kt psr mlm tu kak, nampak mewah betul ngn toppingnya tuh

    ReplyDelete
  5. petang2 ambil udara tepi pantai memang seronok =)

    ReplyDelete
  6. Pernah duduk juga Hotel Avillion tu. Lawa view dia tapi masa tu kursus la

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah