Sunday, March 24, 2019

Percutian Family Ke Perlis Part 5 - Padang Besar

Hi korang...

Panjang lagi cerita percutian family ni..SA cuba schedule hari2 sebab SA sekarang sibuk dengan kerja...takde masa langsung nak tengok blog..entry schedule pun SA buat dlm MRT, dalam Komuter nak balik rumah..penat? kerja apa je yang tak penat..semua kerja penat kot...cuma kena pandai manage la...SA nak blogwalking pun tak dapat sangat...

Okey jom kita sambung lagi kisah percutian family SA ke Perlis..lepas je settle mak dialysis...SA dan keluarga semua bertolak ke Padang Besar. Sebenarnya takde apa benda pun nak beli..pernah 2 kali pergi sini..so far takde apa yang menarik kecuali makanan..haha..SA dengan makanan memang x leh berpisah la...dah macam food review plak...


Sampaindh Padang Besar



Mak abah...


terasa kerdil disitu


jom semua kita serangggg....


Mat saleh pun shopping kat sini



posing dulu ye sebelum masuk


Masuk je dh nampak kekacang


lambakkan keronsang


buah-buah potong RM10


syurga mainan kanak-kanak


anak dara SA mencari apa yg dia suka dan nak beli


selfie berlatar belakang kan mainan


gambar ni cantik tp gegar


SA beli sebungkus..semua buah mangga...tapi masam



Dania suka sangat teh ais...x tau la kenapa


teh ais Hatyai RM2.50


snap dari tingkat atas

Then SA terus ke bazaar kat luar..adik SA cakap dia lepak kat luar sambil makan aiskrim kelapa yg awesome..lagipun SA xde apa nak cari..diorang pun melayan kerenah anak-anak yang nak beli mainan..


Aiskrim kelapa yg awesome


SA up tomyam seafood....memang best giler...puas hati makan sebab banyak udang dan dan sotongnya


Mak dengan Dania


Kerabu maggi...pun sedap gak


cucuk2 pun ada


pelbagai jenis cucuk-cucuk


nampak sedap...tp SA x beli yg ni


Fish cake kot ni


Anak dara i yg manis...haha


gambar dia je snap banyak kali


Mak Yang photo bomb


one more pose


mama pun amik peluang


Ala-ala candid


okey one more..sorry la mama mmg x pandai bergaya


photobomb lagi kat blkg tu..


satu lagi....


Dania dan Pak Teh..ayah Dida


Amik gambar ngan anak-anak dara


Padang Besar...


Memang takde beli pape yg pun kat sini..takde apa yang menarik..eh SA beli pes tomyam je 2 botol...haha...jadi la..itupun amik yg expired date dia 2021...jadi la dari  takde..lepas lepak sini kami balik homestay semula..lepas tu kami keluar ke Kuala Perlis plak pergi makan malam..nanti SA citer part makan plak erk...kita sambung next entry....

7 comments:

  1. wow..klu jalan2 mcm ni..suka cari mkn dari shopping. tgk barang lebh kurang macam kat tmpat kita. Makanan dia tu ssh skit nak jumpa..:)

    ReplyDelete
  2. lama tak pi pdg besar. last masa belajar kat UiTM Aau, tahun 2001 mcm tu, nampak lain dah lebih teratur Padang besar skrg

    ReplyDelete
  3. dgr citer pun aiskrim kelapa kt sana mmg sedap

    ReplyDelete
  4. Tak penah smpai perlis..macam best je kat sini..sbb nak shopping..hehe

    ReplyDelete
  5. waaa saya tak penah sampai lagi ni

    ReplyDelete
  6. Pes tomyam tu memang best beli.. Kalau gi sini makan jelah best.. barang lain memang tak nampak dah.. hehehe..

    ReplyDelete
  7. tak pernah sampai sini lagi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah