Saturday, March 23, 2019

Percutian Family Ke Perlis Part 4

Hi korang...

Kita sambung lagi kisah percutian family SA ke Perlis. Kami ke sini lebih kepada memenuhi undangan perkahwinan...adik kepada adik ipar SA..Tak sedap plak kalau tak pergi sebab diorang sampai Seremban menjemput masa tu...sambil-sambil tu kami amik kesempatan untuk berjalan la..tak banyak tempat dapat pergi pun..sebabnya kena dahulukan keperluan mak SA yang perlu dialysis 3 kali sehari..so terhad la tempat yang kami nak pergi tu...

Jom tengok sekitar majlis perkahwinan yang sempat SA amik gambar...


Kami dh sampai


Cantik pelamin simple je..


pelamin ni untuk bergambar je tau..kat sini memang takde majlis bersanding..



paksa anak-anak dara ni bergambar


Dida tu demam


Bergambar plak ngan Acu


Berpayung nak pi ke rumah kenduri..haha..panas sangat kan....



pengantin berarak


family photo

Kami kat majlis ni tak lama..dalam 1 jam lebih je .ikutkan mak mertua adik SA suruh lepak lama lama tapi kami ni nak teruskan perjalanan ke Padang Besar, sementara tu mak kena dialysis dulu ..sementara tu SA sempat amik gambar pemandangan sawah padi yang dalam proses bajak semula untuk aktiviti penanaman padi semula...untung la keliling rumah ni sawah padi...kalau padi menghijau sure best dan cantik pemandangan kan?

jom tengok gambar..








panas betul masa ni...


Candid


pose skit


SA dan anak dara


anak dara ni kena tgok mood dia bila bergambar


Adik SA si Lisa ngan anak bujang dia


Sikembar..yg ni si adik Aressa


Kakak  Dania lagi


One more pose


Lisa satu family


Pemandangan tali air


tenang je kan


SA sejenis yang cintakan alam sekitar...rasa tenang jer bila dapat tengok pemandangan...kalau dapat lepak tepi pantai pun best sangat..lagi satu SA suka pemandangan gunung ganang...rasa segar aje bila tengok semua tu...betul tak?

11 comments:

  1. Jauh jugak ya akak pergi majlus kahwin sampai ke Perlus nun

    ReplyDelete
  2. Betul.. Memang tenang kalau tengok pemandangan alam sekitar yang indah ni... Rasa sejuk je hati. Kalau tengah marah, memang sure boleh cool down..

    ReplyDelete
  3. Needed to write you a tiny remark to help give many thanks yet again over the superb concepts you've shared on this page. It is quite tremendously generous of people like you giving openly precisely what a lot of folks could possibly have sold for an electronic book to help with making some cash for themselves, principally since you might have tried it in case you decided. Those guidelines as well served as a great way to fully grasp other people online have the identical fervor like my personal own to figure out somewhat more on the topic of this problem. I’m certain there are a lot more fun sessions in the future for people who view your site.I enjoy reading your blog because I have a lot of friends-writers who work for best online essay writing services.

    ReplyDelete
  4. nampak sungguh bahang panas tu.. lit lit..
    kalo brangin sedap jugak rasa. lama x pi kenduri. ada je yang menjemput tp time mesti x kena.. ada urusan lain. sedap nyee kalo dapat daging itam kat kenduri =P

    ReplyDelete
  5. tgk gambar pun dah thu panas membahang..klu cik nor mahu migrain dok tgh2 panas gtu. hehe. Jauh perjalanan luas pengalmaan..:)

    ReplyDelete
  6. Ya Allah, rindunya Perlis..tempat belajar saya ni..masih terngiang2 zaman itu

    ReplyDelete
  7. rasa tenang tengok pemandangan di Perlis ni

    ReplyDelete
  8. betul...segar mata tengok hijauuu

    ReplyDelete
  9. Cantiknya pemandangan.. walaupun panas, bergambar tetap on kan kak..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah