Monday, March 25, 2019

Makan-Makan Di Muar...

Hi korang...

Biasanya kan...kalau pi Muar ni sure aktiviti makan-makan menjadi aktiviti utama..kebetulan SA ada beli kupang kat area Sg Mati..beli dalam 2kg sebab SA dh lama l makan kupang dan anak-anak buah SA yg 2 orang tu memang suka makan kupang. Then tengahari tu adik ipar SA masak ikan bawal putih masak lemak cili api..pas tu ada la lauk sampingan...eh...jom la tengok gambar...


Kupang rebus


Kambas/peria pecah telur

Petang plak lepas pergi melawat mak mertua adik SA yang x sihat di Jalan Bakri, SA bawak mak abah pi makan kat Faris Kitchen. asalnya adik SA si Lisa ni la asyik pi makan kat sini...pas tu update kat ig..mak plak dh ternampak so mak nak merasa makan kat sini so SA bawak la...kedainya biasyer biasyer je ye...dont expect kedai yang besar or gah...bagusnya anak-anak muda yang meniaga sampai dh jadi viral...adik SA cakap kedai ni takde la sedap mana..just viral kat FB je dan orang yang datang makan kat sini kebanyakkan orang luar..


Nasi Lemak Sotong Gergasi


Roti John


Air Jagung Jakarta


total bill RM32.80

Sebenarnya semua kenyang lagi..so order menu yang betul-betul viral je...Nasi Lemak Sotong Gergasi tu makan share2 begitu jugak roti john...next time boleh la repeat lagi dan order menu lain...ada kuewtiaw lobster jugak tau...minuman yang viral dan jadi tarikan ramai adalah air jagung Jakarta..SA x rasa pun sebab SA x sedap badan...angin gastrik menyerang. Next time la SA repeat semula dan rasa apa yg menarik...mmg spoil tau bila kita nak mencuba tetiba tak sihat...letih dh dengan masalah angin dalam badan yang x sudah-sudah ni....korang ada idea nak hilangkan angin dalam badan? ikut geram SA nak check in kat hospital je....

13 comments:

  1. Wahhh...sedapnye makanan tu.. Hehe
    Dalam pada blk Kampung otomen di Merlimau, Melaka...selalu gak jalan-jalan Muar ni..tapi tak pernah singgah lagi kefai makan tu.. Nanti blk kg, boleh la singgah.

    ReplyDelete
  2. kecur pulak pepagi tengok peria tu SA. Kita suka rasa dia yg pahit2 tu, kena ngan nasi panas, tak payah ada lauk lain pun sodap dah

    ReplyDelete
  3. uishh.sedapnya nasi lmak sotong gergasi tu. Cik Nor start minum Surya Apple vinegar with honey dah sekarang. Alhamdulillah dah kurang angin dalam badan dan migrain dah xde sjak amalkan cuka epal tu..:)

    ReplyDelete
  4. boleh masuk dlm list jalan-jalan cari makan nieyl ni...

    ReplyDelete
  5. sedap-sedap dan harga tak mahal mana kan. Berbaloi !

    ReplyDelete
  6. Sedapnya kupang rebus tu..makan dengan nasi panas..sambal kicap..dah..bahagia sambil duduk menyandar kekenyangan...

    ReplyDelete
  7. wow sotong tu..!! ada lobster jugak ? tudia semua yang sedap2 hehe..

    ReplyDelete
  8. Tak menahan nengok kupang rebus tu...hajat di hati nak juga beli kupang harini..jiran belakang jual hehehehe

    ReplyDelete
  9. telan airliur tgk air jagung musim panas ni

    ReplyDelete
  10. rindu dgn muo.. tak penah dgr pun Faris Kitchen.

    ReplyDelete
  11. Wah.. memgancam betul roti john dia tu..

    ReplyDelete
  12. Sedapnya tgk menu2 dia.. Tertarik u.. Kdg kedai2 viral ni x sedap mana pun.. Viral je lebih..hehe

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah