Monday, March 4, 2019

REVIEW | Acar Ikan Masin Talang Kak Imah Delights

Hi korang

Hari ni SA nak cerita bab pembangkit selera yang SA satisfied sangat. Bukan sebab owner product tu kawan baik SA masa sekolah tau..tapi memang betul pun product yang SA review ni pembangkit selera kalau korang tiba- tiba takde selera nak makan. Selain sebagai pembangkit selera, ianya juga boleh dijadikan sajian sampingan untuk pelbagaikan menu lunch atau dinner korang..Biasa korang dengar sambal ikan talang masin kan..selain tu sambal hitam pahang dan ikan masin talang. Kali ni SA nak promote pada korang Acar Ikan Masin Talang keluaran Kak Imah Delights dari Batu Kikir Negeri Sembilan.



Acar Ikan Masin Talang home made air tangan Kak Imah mendapat sambutan hangat di kalangan penduduk setempat dan kini dikenali melalui jualan online.First SA rasa...alamak..sedapnyaaaa....terasa keasliannya. SA pulak jarang sangat makan acar ikan masin talang mahupun sambal- sambal lain. Bukan tak suka cuma takde kesempatan sampailah Kak Imah sendiri hubungi SA. Serius sedap..menggunakan bahan- bahan semulajadi tanpa perisa tambahan membuatkan rasa dan kualiti Acar Ikan Masin Talang ini kekal asli keenakannya. Kalau suruh SA buat sendiri memang tak pandai la..Dah ada jual ni better beli je kan...cuma masalah SA sekarang adalah ADDICTED...ye...sangat- sangat ketagih makan Acar Ikan Masin Talang ni tau..SA walau tak makan banyak sebab tengah berdiet kan..tetap nak makan acar ni..

Percaya la...kalau  SA yang kaki sambal ni yang dah makan...dan cakap sedap..memang ianya betul- betul sedap...haha....


Ramuan : Ikan masin talang, bawang merah, bawang putih, cili, lobak, kismis dan rempah ratus


Nampak tak isinya...sedap..dan ikan talang tu takde la masin sangat..SA sayang nak habiskan makan jimat2..hahaha...perangai...


Rupa paras isi kat dalam..sebenarnya dah tinggal setengah...sedap punya pasal SA adjust bagi nampak macam penuh semula...


SA jatuh cinta pandang pertama


Sedap!!!korang kena cuba..


Selain makan dengan nasi panas, korang boleh jer makan dengan nasi goreng..adik SA ambil sikit nak cuba masa tu..dia pun kata sedap..sampai SA cakap cukup rasa sikit2 jer..nama pun review..hahaha..siap dia kata SA kedekut...benda sedap amna boleh share sampai habis kan...kena la beli sendiri tanda support...ye tak?

Pada SA kan...Acar Ikan Masin Talang ni sesuai juga dijadikan buah tangan kepada sahabat handai...selain tu boleh juga dibawa travel. Maklumlah kan..nak cari makanan halal kat oversea kan payah so solutionnya boleh bawa Acar Ikan Masin Talang ni untuk jadikan menu semasa di luar negeri...hey..kalau nak jadikan buah tangan untuk majlis perkahwinan pun boleh la..bincang jer dengan Kak Imah...sure dia boleh realisasikan idea korang...siapa lagi nak sokong product tempatan kalau bukan kita kan?

Berminat?

Jom hubungi 

Rahimah Abdul Rauf  >  019 -362 8481

                   https://www.facebook.com/Kak-imah-delights

Harga : RM15.00 ( Semenanjung)
Postage : RM 8 

Selamat Mencuba!!!!


40 comments:

  1. Alaaa sedapnyaaa...kita pernah juga beli acar talang macam ni, tapi orangnya dah tak jual lagi dah, memangs edap...nk cuba order yang ni laaa...

    ReplyDelete
  2. uishh..sedap ni kak..xde lauk lain pun xper. mkn dgn nasi panas2..bertambah2 dibuatnya..:)

    ReplyDelete
  3. sedapnya kak, makan dengan nasi pepanas kan.. Perghhhhh

    ReplyDelete
  4. Tak berapa menggemari acar. Tapi kalau yg betul2 sedap bolehlah juga makan. Tak pernah try dengan ikan talang. Nampak menarik!

    ReplyDelete
  5. Sedap ni buat pembuka selera makan. Boleh buat stok nak puasa nanti.

    ReplyDelete
  6. Wah, confirm sedap ni. Kena beli ni 😋

    ReplyDelete
  7. Sedapnya boleh buat lauk bersahur puasa pun dah tak lama

    ReplyDelete
  8. Ni yang buat rasa nk order juga kak. Makan dgn nasi putih je dh sedap. Membuka selera sungguh. Nk bawa travel pun senang.

    ReplyDelete
  9. kalo masak lemak ikan masin talang pernh mkn..acar ikan masin talang tk pernah try lg

    ReplyDelete
  10. aa kan. best ni. makan dengan nasi panas pun dah sedap

    ReplyDelete
  11. alaaaaaaa meleleh ayaq liur kami kat sini. haha. memang nampak menyelerakannnnnnnnnnn ^_^

    ReplyDelete
  12. tak pernah makan, takut pulak kalo masin..tapi SA cakap tak masin sangat, boleh cuba ni...

    ReplyDelete
  13. Boleh simpan buat stok masa puasa nanti ni...mesti semangat nak bangun sahur! hahahaha

    ReplyDelete
  14. kalau bawak travel ni sesuai sangat kan KAK SA

    ReplyDelete
  15. Ikan masin?. Pantang dengar ikan masin bole bulat biji mata. Nanti nak check it out produk ni. Suka ikan masin.


    ReplyDelete
  16. ikan talang nie mmg sdp kalau di buat gulai. lagi dh buat acar cnfirm mkn pn terangkat..😊

    ReplyDelete
  17. Aduh sedapnya acar ikan talang ni kak. Ni yang nak try jugak ni

    ReplyDelete
  18. Alahai...sedapnya nampak. LeYa tak pernah lagi makan Acar Ikan Masin Talang ni. Menarik juga untuk dicuba ni..

    ReplyDelete
  19. Dah alam tak makan acar macam ni.. selalu kalau nak makan acar ni time kenduri dapatlah tengok dan rasa, tapi sejak kebelakangan ni pi mana-mana kenduri dah takde orang buat acar ni mungkin tak banyak yang suka kot.. adoi.. mengidam la pulak rasa nak beli

    ReplyDelete
  20. ya Allah kak, ni kalau dapat nasi putih panas-panas je ni dah cukup ni kak. Macam sedap gila. buat stok sahur pun best xyah renyah2 masak kan

    ReplyDelete
  21. tak pernah makan acar talang. naka sedap. sekarang ni dah banyak produk yg jual dalam balang mcm ni kan? senang dan cepat. paling penting... sedap. heheh

    ReplyDelete
  22. sedap ni makan nasi panas2 xperlu lauk lain..

    ReplyDelete
  23. Nampak sedapppp. Kalau saya pun akan jadi addicted ni! Xtau lah ikan talang ni apa, tapi macam pernah nampak. Harga pun not bad lah 15 ringgit, kalau turun nismilan beli direct je lah. Hehe

    ReplyDelete
  24. makan dengan nasi putih panas-panas sedap ni

    ReplyDelete
  25. Amboi kak sa menyelerakan betul acar ikan masin talang tu. Makan dengan nasi panas letak telur. Ai meleleh air liur ni rasa. Nk kene try ni.hehehe

    ReplyDelete
  26. ya Allah Kak SA !!! nampak sedap betul acar ikan masin talang tu. rasa teringin nak cuba. mesti sedap nie makan dengan nasi panas2 dengan telur dadar. nanti nak order jugaklah

    ReplyDelete
  27. Fuhhhhhhh mesti semerbak bau dan sedap makan dengan nasi panas aje. Waaaaaa nanti nak beli la. Sedapnya. Dah terliur dah ni. Huhuhu.

    ReplyDelete
  28. Wah macam best je sis. Nak kena cuba ni. Mesti sedap sangat kan. Tak per ah makan lagi acar ikan talang macam ni.

    ReplyDelete
  29. Yess... Memang sedap! Kita dah rasa. Seriusly hari2 nak makan.. Tak sampai seminggu habis dah

    ReplyDelete
  30. dari segi rupa nampaknya menarik...boleh la try oder nanti ...tq 4 sharing

    ReplyDelete
  31. Alahai sedap ni SA..kalau makan dengan nasi panas2 mau bertambah nasi ni..Kena beli standby buat stok kat rumah ni..

    ReplyDelete
  32. Kita xpernah makan lagi acar ikan talang.. Xtau apa rasa.. Sedap sgt ke SA? kita boleh je makan apa2 mknn tp tgok tekak gk.. Rasa mcm buah acar ke camne?

    ReplyDelete
  33. Fuhhhhh! Memang sedap gila ni. Harga pun memang berbaloi juga sebenarnya, lagi satu ikan talang ni memang mahal jugak sebenarnya kan. Makan panas-panas dengan nasi ni memang sedap yang amat :D

    ReplyDelete
  34. wow menariknya boleh try la nanti

    ReplyDelete
  35. Bulan puasa wajib ada ni. Tengoknjer dah tahu sedap nak matey. Makan dengan nasi panas2 lebih padu rasanya.nanti nak cari buat stok bulan ramadhan

    ReplyDelete
  36. Wow...harganya murah. Saya rasa ini mesti sangat sedap kan? :D Kenalah order banyak-banyak untuk rata dengan nasi putih. Mesti best giler.

    ReplyDelete
  37. wahhhh sedapnya...terus terbayang nasi panas2....kena beli sekarang dah ni buat stok untuk sahur nanti... mesti lagi selera nak makan sahur..yummmmm

    ReplyDelete
  38. Kenapalah Yana tak kumpul lagi jar acar2 ni.... Makan dengan nasi putih and ayam goreng seketul pun hari hari boleh end up makan benda yang sama...

    ReplyDelete
  39. Makan gitu dengan nasi panas pun best ni! Senang nak bawa mana2 je terutamanya masa nak melancong ke luar negara ni. Boleh bawa sebekas ni!

    ReplyDelete
  40. Adui kak.. Bawak pi travel and makan time bulan sahur sedap ni kak. .fav saya acar2 ni..nnti nak beli la habuan nak ganti puasa n puasa nnt

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah