Monday, March 25, 2019

Percutian Family Ke Perlis Part 6 - Dinner Di Mat Rock Der

Hi korang

Dah sampai part 6 erk....lepas pergi Padang Besar kami keluar dinner lepas maghrib...silap patut terus je pergi ke sini sebab kedai ni betul-betul tepi pantai..kalau siang sure cantik pemandangan...takpe la next time la pi area ni lagi...sampai-sampai je orang tak ramai lagi...so senang je nak dapat tempat duduk untuk 12 orang ..

Apa yang menarik kat sini? makanan more on seafood dan diterjah JJCM..nampak macam menarik..katanya popular dengan Mee Udang dan Mee Ketam


Kedai simple je...


menu yg sempat SA snap..harga pun reasonable


Murah kan?


ikan-ikan segar


ikan sembilang laut


Sotong



masing-masing muka penat


Family SA..abah dan mak


Family Dida


pemandangan dalam kedai..ala-ala hipster


chicken fingers


Family Lisa


Si kembar


Mee ketam biasa untuk Dida


Nasi goreng sotong Dania...yg ni sedap..




mee sotong


mee udang special


mee udang biasa


Mee udang SA..pun special


Ikan jenahak bakar


Kailan ikan masin


ulam dan sambal belacan


Udang besar2 ada dalam 7-8 ekor...jenuh habiskan..

So macam mana rasanya? review jujur dari SA...okey la...SA bagi 6/10. Ada lagi tempat yg lagi sedap SA pernah makan...memandangkan first time sampai sini kan...alhamdulillah semua kenyang...bole makan la...bukan x leh makan langsung cuma next time kalau datang better amik menu nasi dan lauk2 seafood tu..ikan jenahak tu sebenarnya kami mintak buat 3 rasa ..tapi sampai2 je dpt yang bakar..malas nak tukar so makan je la..part ni diorang kena alert...kadang-kadang citarasa orang lain kan...nasib kami jenis tak kisah

Total bill untuk 12 orang makan RM170++

9 comments:

  1. makan ni bayar mahal xper janji maknan sedap. Kalau xsedap mmg xbebaloi sangat. Nampak menu smua sedap tp bila dah makan..telan jer la sbb dah order..:)

    ReplyDelete
  2. hurm part order lain dapat lain mmg kadang2 buat kita rasa turn off nak makan. tp tulaa malas nak kira kira terima jela. kalo pergi xpe kite alert.. kita order yang goreng2 ja =D

    ReplyDelete
  3. wahhhh.. mee udang menarik perhatian.. hhehe

    ReplyDelete
  4. Meriahnyaaa kalau makan reramai cmni, tak sedap pun jadi sedap biasanya..
    Tapi kalau nengok harga dengan seramai gitu, murah kot rasanya...

    ReplyDelete
  5. mmg biasa mcm tu,biasanya tmpt2 viral ni bukan sedap sgt kan..lain org lain citarasanya

    ReplyDelete
  6. harga reasonable ok la tu kan

    ReplyDelete
  7. Harga tu notbad.. part menu salah tu, patutnya diorang alertlah..

    ReplyDelete
  8. Okey la okey la rega dia.. As long boleh di makan n ada rasa, kira consider la..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah