Friday, March 29, 2019

Percutian Family Ke Cameron Highlands - Sarapan Di 200 Seeds Cafe Abang Strawberry

Hi korang...

Tak habis- habis lagi citer percutian ni kan...banyak part...rasanya ada lagi 2-3 part ni sebelum habis..bertabah la korang yer..nak plak SA takde task baru untuk job..so kita redah kasi pecah jer la..dari bertahun simpan dalam draft kan..better up jer..hari ni SA baru masuk office...kelas ko bulan March MC sampai 3 hari gara- gara viral fever..penangan tak rehat kot sejak balik dari bercuti.Okeh kita sambung kisah CH yang masih tertangguh. 

Pagi Isnin tu kami bangun seawal pagi untuk pergi sarapan di 200 Seeds Cafe by Abang Strawberry. Memang tempat ni terkenal dengan Nasi Lemak Strawberry nyer especially sambal strawberry yang ramai kata sedap tu. Gigih la pagi- pagi kan...udara pagi masa on the way ke situ memang sejukkkk...tak payah on aircond kereta dah..SA pakai baju berlapis- lapis..macam tu jugak yang lain..the best part anak- anak tak mandi langsung..hahaha...semua takut sejuk..ye la heater dalam bilik air SA sedikit problem..tapi pagi tu mak guna ok plak...nasib baik ok...kalau tak SA memang tak mandi gak la...


Kalau dah nampak signboard ni memang korang dah sampai la di 200 Seeds Cafe.


Logo cafe


Nasi lemak Abang Strawberry dan Crispy Chicken


Nasi Goreng Ayam Crispy for Dania


French Fries

Konsep kat sini masa order layan diri ye..so masing- masing order untuk family masing- masing dan terus pi bayar di kaunter..so far ok la takde la mahal sangat..SA 4 orang RM67++..tak ingat dah berapa kena..suasana kat sini best...setiap sudut cafe very the instagrammable..sakan anak dara SA tu bergambar...sakan jugak mak dia ni melayan..


Kami semua








Kucing ni pun lepak kat area meja kami dari awal sampai akhir..dah habis dia makan ayam..dia tepuk peha SA lagi dan mengiau..amboiii...


Mama dan anak dara


Anak dara kesayangan


Aidan ngan kakak Dania...pandai dia tiru apa kakak Dania suruh buat


Tengok tu..belum 2 tahun dh pandai..


Aidan antara paling happy..tak meragam langsung


macam-macam kan Aidan..


Macam besar sangat padahal baru setahun lebih je


si encem mama ni...




So far makanan kat sini ok..nak kata sedap sangat tu..rasanya ada lagi tempat yang sedap. boleh jer kalau nak merasa..sambal strawberry tu sedap, variety makanan agak banyak, ada waffle jugak..kalau nak pergi sini kena awal2 ye..kami sampai-sampai nasib baik ada tempat duduk..lepas tu dh ramai yang serbu..memang jadi perhatian kat sini rupanya dan dh pernah viral...SA je yang tak tau..inipun sebab Lisa dh try kat sini bulan 2 lepas..dia balik bercerita kat Mak...sebab tu kali ni bawak mak ngan abah sarapan kat sini...next time kalau pergi lagi CH boleh explore lagi...lepas makan kat sini..kami teruskan perjalanan untuk bergambar..then balik apartment untuk check out plak...

15 comments:

  1. Bahagia sebab bersama-sama keluarga.
    Cute pulak nasi lemak pink tu..hehehe..
    Aidan amboi awak..boleh jadi group hiphop ni berdua dengan kak Dania.

    ReplyDelete
  2. Bilalah kita dapat rasa nasi lemak strawberry tu? Ni kalau Pak Inche kita kompom tak lalu kat tekak dia, hahaha

    ReplyDelete
  3. Saya lagi suka SA up cerita pergi holiday... geramnya tengok Aidan tu cerdik mcm org besar

    ReplyDelete
  4. aritu ke CH, asben tak nak ke sini. So tak merasalah Nasi Lemak Strawberry ni mcm mana

    ReplyDelete
  5. Nieyl belum lagi rasa nasi lemak abg strawberry tu...next time la klu pergi lagi..

    ReplyDelete
  6. ada lg 1 nina suka pi makan di TAC restoran taman abang Cameron. sedap juga

    ReplyDelete
  7. Memang teringin sangat rasa nasi lemak pink ni.. Tapi x pernah lah sampai sana lagii..huuuu

    ReplyDelete
  8. Nampak semuanya happy selamat bercuti kak.. nasi lemk pink tu Ada Rasa stoberi ke

    ReplyDelete
  9. nasi lmak warna pink tu memang menyelerakan. tambah dgn ayam goreng ala2 kfc..lagi nampak menggoda.:)

    ReplyDelete
  10. aduii ngencess tengok nasi lemak warna pink tu...

    kemain ek aidan posing macam orang besar..hahahha

    ReplyDelete
  11. biasa tgk org pi cameron singgah mkn sini sbb nasi lemak strawberry tu

    ReplyDelete
  12. Sambal tu yang special pun. Tapi kalau dah rasa sekali, silap2 boleh tapau bawa balik juga.

    ReplyDelete
  13. ha'ah rasa tmpt ni viral..mcm penah nmpk org share..tue agaknya ramai orang serbu..sedap plak tgk nasi dia kaler pink2 camtu..tertarik...

    ReplyDelete
  14. wah menarik2..cantik nasi dia..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah