Friday, March 15, 2019

Menu Ahad Minggu Lepas

Hi korang...

Sebenarnya  Ahad lepas SA masak simple-simple je tau..goreng-goreng je...teringin nak makan ikan cencaru yg besar2..bukan bakar tapi goreng..ikutkan bakar pun sedap tapi malas nak bakar plak...then buat goreng kunyit dan bawang putih macam biasa SA buat....disamping tu ada ada gak masak lauk-lauk lain...jom tengok gambar...awas jangan sampai terliur ye....


Ikan cencaru goreng kunyit dan dan bawang putih


Sup Cendawan


Peria goreng berlada


Ikan tamban goreng bawang cili


ulam pegaga, tenggek burung dan pucuk gajus


Sambal belacan melaka

Haaa...sedap betul SA makan...tapi takde la bertambah nasi walau ada belacan tu..SA masih menjaga portion pemakanan SA...ulam tu yg buat sedap sangat makan...haih tengok gambar ni terus rasa macam lapar semula....alahaiiiii.....

11 comments:

  1. wa...menu2 tradisi ni...konfirm bertambah nasi kalo gini

    ReplyDelete
  2. Nampak sedap betul semuanya... terutama sup cendawan tu.

    Mak selalu buat cencaru goreng sumbat sambal kelapa je... :)

    ReplyDelete
  3. Uiii sayur peria tu sedapnyaaa..peberet kitaaa...

    ReplyDelete
  4. suka tgk menu2 yg SA masak... simple tp sedap yg amat... lengkap semua

    ReplyDelete
  5. Masak simple gini lah yang buat bertambah-tambah. SA makan bertambah tak? Kan sedang control makan kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan nasi segenggam je...pas tu just ratah ikan dan sayur2 tu...kontrol pengambilan nasi

      Delete
  6. cencaru sambal pun sedap kan...

    ReplyDelete
  7. uuish lamanya tak makan ikan tamban. rasanya sejak arwah ayah xde.
    sebab dia je suka tu. hehe menggamit kenangan =)

    ReplyDelete
  8. Sedapnya..ikan tamban tu pun best dapat pula nasi panas-panas

    ReplyDelete
  9. alahai..sedap2 lauk tu akak..tambah2 ada plk ulam..lagi menyelerakan. Makan nasi klu xde ulam mmg x umphh la..hehe

    ReplyDelete
  10. SA, nak resepi sambal belacan cara SA please...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah