Wednesday, March 20, 2019

Percutian Family Ke Perlis Part 1

Hi korang....

Alahai lamanya blog ni sepi...haha..sorry la takde cerita 2-3 hari ni kan...SA baru je balik dari bercuti, dengan demam apa segala...penat x tau nak kata apa....siapa2 yang follow media sosial sure tau dah kemana SA pergi...berjalan sakan dari Seremban - Perlis then Perlis -Cameron Highlands. Pergi perlis sebab wedding adik kepada adik ipar...dah alang-alang tu berjalan la terus ke Padang Besar dan Kuala Perlis. Cuaca panas oiii....giler betul panasnya cecah 40°c. Macam mana la orang-orang Perlis boleh tahan ni...tapi kata mereka memang perlukan cuaca panas panas macam ni untuk pokok Harum Manis berbuah...cuaca macam ni sesuai untuk pendebungaan...bab ni SA x faham sangat macam mana nak terangkan...

So hari ni SA nak citer hari pertama kami bertolak dulu la...banyak plan terpaksa cancel sebab cuaca panas...takut anak-anak tak sihat plak nanti...kesihatan mak pun nak kena jaga juga...bertolak dari Seremban seawal 7.00 pagi.perjalanan smooth aje..takde jammed apa pun...kami  pun tak rush sangat...so perjalanan tenang- tenang jer...dalam pukul 9am macam tu kami singgah sarapan di RNR..alaaaa...lupa plak nama RNR tu..hahahha...excited sangat masa ni...lupa nak tengok RNR mana...nanti kalau SA dh dapat nama RNR nanti SA update erk...haaa dapat dh...RNR Elmina


permulaan perjalanan kami


masa ni muka fresh lagi


sikembar tido


Best betul diorang tido


Aidan kejap bangun..kejap tido..kejap nak nen...haha


sampai rnr elmina terus main dulu


pose tetap kena ada


si bujang ensem ni...


ayahnya melayan si bujang


anak dara SA mmg tak tinggal la kan


kasi pose satu!


sarapan time...makan berat skit


kami makan roti bakar je






Sambil menunggu nak sarapan..sambil melayan anak-anak main kat mini playground yang disediakan..lama gak lepak sini dan hampir 1/2 jam jugak...mana yg nak sarapan..mana yang nak ke tandas..so refresh kat sini sebelum meneruskan perjalanan..maklum la bawak anak kecik ni memang kena banyak berhenti kan...dan sesememangnya banyak kali berhenti..kalau x sure sampai awal skit...

Next pit stop kat RNR Sungai Perak..kat sini kami makan tengahari...siap bawak bekal lagi....jumpa next entry ye..

16 comments:

  1. jalan jauh klu bawak anak2 kna banyak kesabaran. Dalam kete plk kna sentiasa ada makanan..hihi. Tp kalau xde anak2 bosan plk perjalanan..:)

    ReplyDelete
  2. kita dah ompatpuluhkali refresh nak tgk entry baru SA..SA bercuti rupernyer..hihi

    ReplyDelete
  3. Seronok kan sesekali jalan jauh macam nie ramai-ramai. Elmina nie rasanya kat Guthrie kan SA.. kadang Kak Sue singgah solat kat sini kalau nak pi Shah Alam..

    ReplyDelete
  4. dekat dengan rumah mak kami elmina tu kak. Saya cont bercuti raya nanti hehe

    ReplyDelete
  5. jauhnya berjalan...
    nieyl time pergi kedah aritu, gerak malam...:)

    ReplyDelete
  6. family saya banyak ada kat perlis sana SA. kat simpang empat, kat tambun tulang, kat padang besar tu pun ada.

    ReplyDelete
  7. bestnya bercuti bersama keluarga kan

    ReplyDelete
  8. Betul2 klu bawak anak2 ni kena byk benti.. Nak ke tandas la, nak makan la.. Tmbh perjlnan jauh camni.. Mmg penat kalau direct je drive non stop.. Driver pun penatt..

    ReplyDelete
  9. Betul tu.... alang alang ada kenduri, eloklah jalan terus, kalau tak susah nak sampai Perlis kan....Dahlah nun kat hujung sana tu.

    ReplyDelete
  10. Setengah jam tu ok lagi kak sa dah bawak budak-budak jumpa playgroud sure melekat

    ReplyDelete
  11. Meriah berjalan jalan dgn budak2, walaupun byk karenah, tp fun..

    ReplyDelete
  12. Family vacation memang seronok

    ReplyDelete
  13. Seronok bila jalan ramai ramai macam nie..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah