Monday, March 11, 2019

Lindungi Kulit Muka Anda Dengan Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA

Hi korang...

Bukan mudah nak kulit cantik ye...nak plak cuaca tengah panas terik ni...macam- macam masalah akan timbul di sekitar wajah..SA kalau bab wajah ni memang SA utamakan. Bila dalam cuaca yang panas memang takut kulit rosak sebab terdedah dengan sinar UV kan..untuk itu SA tidak pernah abaikan pemakaian pelindung sinar matahari atau lebih dikenali sebagai Sun Block. Jenama Murad Malaysia sememangnya menjadi pilihan SA.

Baru- baru ini SA menggunakan City Skin Age Defence Broad Spectrum SPF 50 PA++++ jom tengok apa yang menarik tentang produk keluaran Murad Malaysia ni.Murad Malaysia merupakan pelopor dunia kecantikkan yang sangat terkenal dan sentiasa mendapat pengiktirafan.

City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA++++

Tahap perlindungan kulit yang baru. Ini spektrum luas 100% mineral ultra ringan yang revolusioner, PA ++++ dan SPF 50 dengan Teknologi Perlindungan Alam Sekitar melindungi kulit daripada 5 punca kerosakan yang mempercepat tanda-tanda penuaan:
  • Blue Light dari peranti
  • Pencemaran
  • Radiasi Inframerah
  • UVA
  • UVB
Melindungi kulit dari:
  • 96% pencemaran 
  • 89% daripada Blue Light dari peranti 
  • 52% daripada Sinaran Inframerah 




Formula ringan ini berfungsi dengan baik pada semua nada kulit dan menyerap dengan cepat ke kulit tanpa residu yang tidak seperti pelindung matahari mineral lain. Ia meninggalkan kemasan bercahaya, bercahaya yang berfungsi dengan baik di bawah solekan atau diguna begitu sahaja. Warna pic lembut membantu warna kulit yang betul untuk segera meningkatkan cahaya dan nada walaupun Vitamin C membantu mencerahkan kulit, walaupun nada dan kerosakan matahari yang betul. Bahan-bahan selamat untuk kulit sensitif dan formulanya adalah bebas wangian. Produk ini juga selamat untuk kawasan mata.

  • Hasil ujian untuk pemendapan bahan cemar terpilih dengan matriks polimer berbanding plasebo
  • Keputusan ujian in-vitro dengan produk akhir

CARA -CARA PENGGUNAAN
  • Goncang dengan baik. Sapukan secara bebas meliputi kawasan leher dan dada.
  • Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, gunakan jumlah saiz berukuran nikel selepas aplikasi pelembab harian untuk perlindungan lengkap.

ACTIVE INGREDIENTS:
Titanium Dioxide 2.7%, Zinc Oxide 10.0%


INACTIVE INGREDIENTS:
Water (Aqua), Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, C12-15 Alkyl Benzoate, Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Polyurethane-35, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Polymethylsilsesquioxane, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Xanthophyll, Retinyl Palmitate, Ascorbic Acid, Bisabolol, Hydrolyzed Jojoba Esters, Urea, Yeast Amino Acids, Trehalose, Inositol, Taurine, Betaine, Biosaccharide Gum-4, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Silica, Tapioca Starch, Sucrose, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Stearic Acid, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, PEG-8 Dimethicone, Octyldodecanol, Sodium Propoxyhydroxypropyl Thiosulfate Silica, Triethoxysilylethyl Polydimethylsiloxyethyl Hexyl Dimethicone, Aluminum Hydroxide, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Iron Oxides (CI 77491)

HARGA : RM298



SA sekarang tak perlu risau lagi bila didalam cuaca panas sebab dah ada sunblock yang mampu melindungi kulit muka SA dari sinaran UV yang merbahaya kan...SA suka sangat sebab ianya cepat menyerap ke dalam kulit..SA rekomen pada korang yang masih ada masalah kulit wajah...jom cuba product dari Murad Malaysia...best sangat....


Info lanjut tentang product Murad Malaysia:

Website : https://www.murad.com.my/age-defense-broad-spectrum-spf-50-pa
         
IG : https://www.instagram.com/muradskincare/

FB : https://www.facebook.com/Murad.Malaysia/

31 comments:

  1. sesuai sunblock tu untuk kulit sensitif seketul sunah

    ReplyDelete
  2. nampaknya kena ambil produk ni la sebab bila baca review dan juga masalah kulit yang kita hadapi, mungkin produk ni boleh selesaikan..Kalau mahal tapi result puas hati memang best kan

    ReplyDelete
  3. kita pun guna produk dr. murad ni. mmg trbukti brkesan sjak dulu, kini dan selamanya.. :)

    ReplyDelete
  4. Musim-musim panas ni, memang elok sangatlah kalau pakai yang macam ni, segar sikit kulit muka kan SA ...

    ReplyDelete
  5. waahh..boleh la cari nanti...macam best aje

    ReplyDelete
  6. Musim panas² camni memang nak sangatlah produk camni supaya kulit wajah lebih segar sikit. Cuma itulah harganya oo hehe

    ReplyDelete
  7. wah bestnya skin care ni nama murad mmg glemer

    ReplyDelete
  8. Dulu tak kisah sangat tak pakai sunscreen ni tapi bila dah meningkat baru ada kesedaran. Saya pun suka pakai sunscreen Murad ni kak Best. Tak oily kan. Tapi mula mula pakai muka rasa pedih dan pijar tapi lama lama okey .Rasa pedih dan pijar tuh hilang dengan sendiri. Tapi memang saya suka pakai .Kulit pun rasa soft. Yang oenting dari sinaran uv gitu

    ReplyDelete
  9. I always heard Murad skincare is good. They are also brand yang lama bertahan. Since zaman I muda until now dah tua bangka still ada lagi. I would love to try their product soon.

    ReplyDelete
  10. Menarik yer produk terbaru Murad ni. bagus sangat dengan musim panas sekarang ni, dengan ada SPF 50 lagi tu. terbaik untuk lindungi kulit kita kan..

    ReplyDelete
  11. Teringinnya nak cuba jenama murad ni. Selalu baca good review. Tapu harga dia mahal jugak kan? Tapi sunscreen dia ni nampak macam best je. Iza skang pakai jenama Althea tu. Tu paling sesuai dgn Iza buat masa skarang.

    ReplyDelete
  12. Produk murad memang terbukti bagus. Ni dh ada sunblock murad bolehlah cuba jugak nanti..sunblock yg ada ni pun dah nak habis dah..tunggu masa nak ganti yg baru

    ReplyDelete
  13. jenama DR MURAD ni memang dah lama dipasaran. dan liez dah baca banyak feedback kata sangat bagus. even liez pernah tgk iklan nya dulu-dulu keluar di tv. uissh makin muda la SA lepas ni

    ReplyDelete
  14. Ramai juga yang kongsikan pasal produk Murad ni ya . cx baca pon rata² positif feedback. Ini sudah bagus. Mungkin boleh cuba juga kot serasi kan? Cx tak pernah tahu pasal kewujudan murad ni dulu. Sekarang dah tahu hehe. Bagus juga rupanya. Terbaiklah

    ReplyDelete
  15. Nie memang sesuai untuk insan berusia seperti Rawlins. Lagipun Murad memang dah lama bertapak dan ramai yang mengakui keberkesanannya. Kak SA nak hadiahkan pada Rawlins tak?

    ReplyDelete
  16. Patutlah your skin looking great & flawless gitu....rupa-rupanya ada rahsia iaitu menggunakan MURAD. Nice sharing sista !

    ReplyDelete
  17. pergh semalam tengok akk mkin cantik tau.. Murad akak guna ye sekrg. .Awet muda tau kak ni

    ReplyDelete
  18. owh pakai murad ea... pttlah skin cntik... ^^

    ReplyDelete
  19. I read about this brand before and I kinda like it as well. So now I know that is your secret now... Hehehehe

    ReplyDelete
  20. Patutlah kak SA sentiasa nampam muda remaja. Pakai produk Dr Murad rupanya. Produk Murad nie mmg bagus. Ramai yg recommend utk pakai. Harga dia je yg buat kita takut nak beli. Hahahaha

    ReplyDelete
  21. Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50 PA is indeed a great product for the skin. I like it's light texture a lot. the color is not visible hence it's good to use as makeup base too

    ReplyDelete
  22. Murad? Uniknya nama brand ni,macam nama orang. First time tahu pasal brand ni. So, boleh la try nanti untuk bawa pi travel memana, hehe. Penting ni

    ReplyDelete
  23. Jenama murad ni dah agak lama kat pasaran kan? dan memang bagus utk kulit muka bermasalah. bekas kakak ipar emi dulu pakai jenama murad ni.

    ReplyDelete
  24. Oh yes! i have tried this sun protection before and love the texture and efficacy. Sun protection is a must must every day skincare for me.

    ReplyDelete
  25. I have yet to try any products from Murad. But I keep hearing endless good reviews for it. Really makes me want to try them too, but tunggulah a bit till produk sekarang habis.

    ReplyDelete
  26. Bab penjagaan muka ni memang penting.
    Kena cari produk yang bersesuaian
    Lagi lagi sekarang ni cuaca panas.
    Kulit muka mudah kering.
    Nanti nak try murad ni jugak la.

    ReplyDelete
  27. Serius penting sunblock ni..nak bila kerja selalu di bawah terik mentari..h

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah