Thursday, March 7, 2019

Ikut Mama Joging Bila Sesekali Berjumpa...

Hi korang..

Last week diorang ni berkumpul selepas lama tak jumpa...last jumpa bulan 12 tahun lepas...jarang sekali yang di Muar ni dapat balik..sesekali je ..so tengahari tu SA sampai dari KL dh pukul 1 lebih...ewahhh...dua orang tu jemput SA...bukan main lagi tau..pok pek je dalam kereta...seronok masing-masing bila berjumpa kan....dulu masa depa kecik memang x rapat berdua tu...bila dah besar jadi best friend..rasa nak cubit je dua2..Dhia agak gelap skit sebab baru balik mandi kat theme park Batu Pahat...dah macam anak india dah..tapi tgok Dhia ni dah macam SA masa kecik..muahahahaha...


Petang tu dalam pukul 5 petang diorang ikit SA joging kat taman...ikutkan nak pi taman jauh skit...tapi atuk x sihat plak masa ni...atuk kena gout lepas makan siput sedut...hahaha...so...mama nak joging juga...diorang sibuk nak ikut kan...cuaca panas sedikit..but they enjoyed ikut dari dari belakang..SA buat brisk walk dan joging perlahan- lahan..mencungap diorang ikut dari belakang...terjerit- jerit suruh tunggu...hahaha..mama plak suka mengusik....sampai kat taman permainan bagi diorang main kejap while mama amik nafas..lepas tu mama joging seround padang tu..then ajak diorang balik....sambil- sambil jalan balik tu sempat la snap gambar masing- masing..kebetulan jiran- jiran dan penduduk taman ni rajin bercucuk tanam kat tepi- tepi rumah walau takde tanah luas pun...



Si drama queen haruslah yang baju biru tu...si Dida..laju sangat mama ni..hahaha...


Yang berdua ni pantang jumpa permainan...


Konon nak selfie ngan si bujang SA ni...dah besar panjang, dah darjah 4 dah...


Dia memerhati adik2 dari jauh..nak join segan sebab dah besar...


Dhia, Dida dan Ikie..


Okey jom kita mengenali tumbuh-tumbuhan...tanya dida pokok pisang tu pokok apa?
Jawapannya : Pokok Bunga Mama....
Confident je......Dhia jawap...eh..awak..itu pokok pisang laaaa....


Buah kelapa


Pokok Ciku


Yang ni best...tanya lagi Dida...ni pokok apa?
Dida jawab : Dida tau...Dida tau...ini pokok Anggur!!!!
Confident level tinggi....hahahahaha......


Cantik pokok bunga ni...


Pokok jambu air...


Balik rumah je..dia dah lelap..sampai Dhia ngan Ikie balik pun dia tak sedar...


Ragam anak- anak kan.....tak pernah tak menghiburkan...Dhia ngan Ikie balik lepas Maghrib, diorang tak tido kat rumah..selalunya macam tu sebab nenek diorang tinggal sorang kat kat rumah...so tak dapat la bermalam sebab neneknya dah uzur...Apapun..anak- anak sesekali berkumpul memang meriah kan...nanti lepas trip Utara minggu depan maybe hujung bulan 3, SA nak pi Muar plak bawak mak abah jenjalan...

12 comments:

  1. Gelak baca di kata buah anggur hahahahaha...konfiden tahap tinggi hehehe
    Cantik dan encem semuanya...

    ReplyDelete
  2. ragam anak2 mesti ada yg mencuit hati, hehe. merekalah kekuatan walaupun kadang2 kita pun boleh stress. hehehehhe ^_^

    ReplyDelete
  3. konfiden tu penting..hihi..melayan budak2 ni hilang tension kak.. mkin kita tanya makin banyak jawapn xlogik mereka..hihi

    ReplyDelete
  4. Wah ramai peneman kak SA kali ni. Sure meriahkan.macam2 telatah especially dida. Dari kecik sampai besar comel je.

    ReplyDelete
  5. Seronoklah dorg dpt berjogging dgn mama ya... Bagus keluarkan peluh rasa mcm fresh gitu, lepak lepas tu biasa, hehehe

    ReplyDelete
  6. Rajin bersenam.,,, bebudak ni pun kalau ajak bersenam, mestilah nak..mummy je tak larat nak layan haha

    ReplyDelete
  7. seronok main dkt playground ye.. sa lak leh la jogg or fast walk dkt situ..

    ReplyDelete
  8. geram pulak nengok belimbing tuuu...buah anggur katanyaaaa...hahahhaha

    ReplyDelete
  9. Haha.. Dida dida.. Konfiden tinggi.. Buah anggur katanya.. Bru aunty tau nama dia dah tukar, tau dida.. Haha

    ReplyDelete
  10. Confident tu penting.. kikiki.. comellah Dida nie..

    ReplyDelete
  11. yang penting confident XD

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah