Wednesday, October 14, 2020

WW ~ Makan..Makan..Dan Makan Cheat Day

Hi korang...

Hidup untuk makan kan? Makan untuk hidup..hahahaha....macam mana nak kurus kalau asyik makan...makan...dan makan...tapi ni makanan masa Sabtu lepas la korang....memang tak jaga portion dan memang decided to cheat day..tak boleh tahan la tengok kelazatan makanan ni semua...semua tu hidangan untuk sarapan pagi dan tengahari...belum malam lagi...eh...rasanya malam SA x makan la...pas tu sambung makan hari Ahad...Isnin catu balik makan....SA dah tak buat IF ke? buat korang....tapi macam biasa la ke laut dalam...SA ada sedikit masalah kesihatan so doc kata buat masa ni ambil makanan seperti biasa dan banyakkan work out..

Eh SA masih berhutang entry Hiking Gunung Berembun kan...nanti SA up la eh...gambar tak leh transfer ke laptop ha...pelik tul.....pasal tu jer SA lambat....nak kena cari adapter baru la untuk hp ni...cahrger lama dah rosak..


Nasi lemak....


Up dengan ayam goreng..


Teh tarik


Siput Sedut Idaman....lama mengidam ni


Jus tembikai


Kerang rebus


Nasi suku ngan daging masak lemak cili api


Masih nasi setengah


Ikan bawal 3 rasa


Telur dadar


Tomyam Seafood...banyak Sotong dari Udang,..


Alhamdulillah....nikmat makan apa yang nak didustakan..naik sikit berat badan padan muka kau SA...
tapi minggu ni je la makannya pun...naik kerja macam biasa semula diet...bawak bekal pi kerja..tapi portion tak banyak..kalau ada lauk lebih share ngan kawan- kawan...lepas tu lari plak atas treadmill...PKPB ni kena stop kejap lari...Gym tutup....PKPB 2 minggu je kan...nak pujuk hati sendiri sebab kena kerja so..kita makan je la...apa susah...kan?


 


18 comments:

  1. yeee makan aje selagi boleh makan, nanti exercise balik...haha

    ReplyDelete
  2. cheat klu, mmg cheat betul ni hahaha

    ReplyDelete
  3. Ayam goreng dengan nasi lemak tu sedapnya, siput sedut, kerang besar gabak...semua sedapla

    ReplyDelete
  4. Makan sahaja sementara ada selera. Lepas itu buat aktiviti keluarkan peluh.
    Penting bergerak banyak pun sudah cukup. Macam jalan.

    ReplyDelete
  5. lamanya tak makan siput sedutttttttt

    ReplyDelete
  6. hari tu mengidam nak mkn siput sedut juga, alhamdulillah dah pekena 2 kali,

    ReplyDelete
  7. semua sedap2 ni..

    Ni lah masalah orang2 macam kita ni SA. Nak diet tapi tak boleh melebh2. 2 hari diet dua hari kena makan macam2. haha..bila nak kuruisnya..
    macam saya darah rendah. kalau tahan sangat makan tu, mula la nak pitam la hapa..

    ReplyDelete
  8. Susah betul nak elak cheat day kan.

    ReplyDelete
  9. air tembikaii..sedapnya..terus rasa dahaga. yang lain mata sisyat tangkap siput sedut. uiii sedappp :-)

    ReplyDelete
  10. Sedapnya kak😍😍😍😍
    Saya da lama cheat day ni

    ReplyDelete
  11. UIhh..udah lauk mcm ni saya pun berani curang kak SA..sedappp kak ooiii ^_^

    ReplyDelete
  12. siapa tolak mknn2 ni mmg rugi seumur hidup hahahaha

    ReplyDelete
  13. Aduh, apeni kak semua lauk favourite ni. Nasi lemak ayam goreng, siput sedut, kerang, daging masak lemak cili api, tomyam seafood..Memang tak mampu tahan ni kak. Cheat day is ON. hihi

    ReplyDelete
  14. SA punya cheat day ni betul2 cheat ni.. semua makanan tu sedap2.. cik tk pula terliur.. tak apa SA.. makan je apa nak makan.. nanti diet dan exercise balik.. heheee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah