Tuesday, October 6, 2020

Hidangan Hujung Minggu SA

Hi korang...

Lama tak post gambar makanan kat blog SA ni kan...last week nasib baik adik2 balik rumah Seremban. At least ada yang tolong masak while SA plak pi hiking. Oh.ada plak cakap2 tak best tentang SA pi hiking tu...ye pada mulanya SA nak cancel je sebab mak kurang sihat kan...tapi SA balik Rabu tu masa pi check up tengok mak makin sihat..makin tegap..terus SA setuju nak teruskan plan hiking. so tuduhan tu tak sepatutnya timbul la..takpe la...tak kisah la bab tu...so Ahad tu plak..SA memang tengah sakit- sakit badan sebab jatuh teruk lebih dai 5 kali kat atas gunung tu...tapi SA tak tunjuk sangat la badan sakit walau tuhan je tahu macam mana sakitnya badan SA. SA terus mintak abah belikan panadol extend dengan harapan elok la tak sakit2 badan...non hado eh....

so lepas jer sarapan pagi tu...SA bakar ayam je..kebetulan dah beli ayam siap marinated...tapi sebelah jer la ayam tu...


Ayam bakar..


Dah siap....


Kari daging left over hari Sabtu...


Ulam salad dan timun jepun


Sambal belacan org Perlis adik ipar buatkan


Sayur kobis + carrot

So...itu jer hidangan hujung minggu SA....dulu rajin amik gambar, post kat blog dan FB..la ni macam malas plak...pemalas betul kan..tapi takpe..nanti la..lepas SA settlekan semua hutang entry nanti SA masak la semula dan share resepi serta lauk pauk yang SA masak atau apa jer yang SA makan..

Korang...jaga diri...kes makin lama makin meningkat...

Jumpa lagi nanti next entry.....



 


7 comments:

  1. ermmm kena sangat dah menu-menu SA ni :)

    ReplyDelete
  2. yumss...nampak sanat sedap tu SA

    ReplyDelete
  3. Sambal belacan tu makan dengan nasi panas2.. fuuh!!! mau bertambah nasi nye

    ReplyDelete
  4. Fancy betul hidangan hujung minggu SA :)

    ReplyDelete
  5. hujung minggu lepas makan apa ek, ooo Nasi Dagang kat kampung...

    ReplyDelete
  6. Lauk sedap. Nampak sambal belacan tu tambah menyelerakan lagi. Boleh cicah dengan ayam bakar tu.

    Take care juga kak :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah