Thursday, October 8, 2020

Sambutan Hari Lahir Dania Ke 16 Tahun...


Hi korang....

25 September lepas merupakan birthday Dania yang ke 16 tahun...sekejap aje masa berlalu kan...she is growing up..rasa macam tak puas jaga diabmasa kecil. Ye la SA kan bekerja..jauh dari dia..dia membesar dengan atuk dan uwan dia..so sedar-sedar dah besar dan dh jadi anak dara dah...macam-macam pengorbanan dan dugaan  SA lalui sepanjang bekerja jauh dan membesarkan Dania. Ada pahit...ada manis tapi semua tu lumrah kehidupan kan..bak kata pepatah ..Pahit akn manis akhirnya... she is growing up and now dah jadi anak dara yang dh boleh diharap. 

So birthday celebration SA dah buat Sabtu 26hb tu..dia request nak buat BBQ. Acu balik..Mak Yang pun balik dan Mak Teh pun ada..so beramai-ramai la kami sambut birthday kakak Dania. Segala persiapan memang dah beli awal..

Jom tengok gambar...


Mama belikan daging kambing slices banyak skit sebab dia suka...


Mama muka penat pi Giant


Ayam Mak Yang Sponsor...mekasih Mak Yang


Sosej pun


Udang Acu yang sponsor...


Mak teh gorengkan peha ayam untuk adik- adik


SA kalau peha ayam mmg fav....


Kita marinated kambing..


Perap sekejap


Yeay...Pak Cu tolong bakar...masa ni semua duduk kat depan rumah...dh la hujan...


Nampak juicy kan...memang best...


Udang pun kita bakar


pop corn chicken...takde pun jagung..dah disebut macam tu...layankan aje


Bihun goreng


Udang dah siap bakar...bila bakar kulit dia jadi melekat kat daging dia kan....amik masa nk mengupas kulit


Kita bakar ayam pulak...







Baca doa dulu...atuk as usual bacakan doa


Okey kita nyanyi...




















 Alhamdulillah...selesai..

Mana makanan tak habis tu makcik2 dia tapau bawak balik..settle dah sambutan hari lahir..walau sederhana tetap meriah...adik- adik sepupu kalau bab birthday memang diorang over tapi kakak Dania always mengalah...eh tak dapat hadiah ke? dapat la as usual...Acu bagi baju kurung Inhanna, Mak Yang bagi kain buat baju kurung. Hadiah dari mama plak 5 pasang baju dia pilih sendiri beli kat Palm Mall. Tahun ni sederhana jer..ikutkan nak belikan dia basikal. Sekarang kan trend kan? tapi tak jadi beli...ada masalah skit...

Happy Birthday Dania.....

10 comments:

  1. Happy belated birthday Dania!
    Meriahnya makan-makan.

    ReplyDelete
  2. wahhh sedapnya kambing tu kak! happy belated birthday Dania!

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Dania..
    Aunt nieyl doakan semoga dania menjadi anak yg solehah didunia dan akhirat..Amiin

    ReplyDelete
  4. meriahnya, mesti kesayangan ramai ni, cucu sulung ya, happy birthday, Dania

    ReplyDelete
  5. Tidak mudah meniti usia remaja Dania,selagi Dania jaga Allah,sentiasa dengar nasihat mama inshaAllah semua baik-bak sahaja.Jadi anak yang solehah.Bila jadi anak yang solehah urusan lain mengikut dengan lancar.Aamiin.

    ReplyDelete
  6. Banyak penajaan ni..Ramai sayang dania..
    Selamat harijadi Dania. Saya baca blog SA ni dari Dania sekolah rendah. sekarang dah besar dah dia.. Tahniah juga untuk SA membesarkan Dania dengan sangat baik.

    ReplyDelete
  7. kumpul ramai-ramai tu yg sronokkan.

    SA mcm husband ammi gemar sangat dgn drumstick. kadang2 tu berebut dengan anak

    ReplyDelete
  8. lama tk wat bbq...sodapnya kambing...happy belated birthday dania

    ReplyDelete
  9. Meriah sambutan birthday Dania. bakar bakar tu yang tambah seronok tu. Bergotong royong memasak bersama. Alhamdulillah rezeki Dania banyak dapat hadiah tu.

    happy belated Birthday Dania :)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah