Thursday, October 1, 2020

Trip Backpackers To Melaka With Dania Part 5

Hi korang...

Kita sambung lagi trip ke Melaka last month...kali ni kita cier bab sarapan pagi Sabtu pulak. Sebelum pergi sarapan pagi tu SA di kejutkan dengan berita pemergian sahabat baik SA yang baru jer SA jumpa kembali selepas terpisah 25 tahun. Berita pemergian arwah di saat SA sedang bercuti memang sangat- sanagt meragut emosi SA. Ada SA share sebelum ni..dan SA tak nak dah terus bersedih..walau SA tak dapat terima hakikat tetapi SA tetap kena terima kenyataan bahawa arwah telah tiada. Hidup perlu di teruskan...SA yakin arwah tenang di sana.

Pagi tu SA dan Dania sarapan di Nasi Lemak Royale Kedah ( Melaka). Dari hotel sebenarnya boleh jer jalan kaki. Cuma sedikit jauh dan akan berpeluh jugak nanti. So kami amik grab untuk memudahkan..takjauh dan tambang pun murah jer...SA sedang emosi masa tu makanya SA lupa amik gambar..memang masa tu dibuai- buai dan berada diawangan aje..SA banyak termenung x tentu pasal..adakala tiba2 je airmata mengalir...tapi demi menjaga hati anak dara tu...SA teruskan jugak percutian walau dalam keadaan tak best..

Jom baca part 4 kat SINI



Bnayak makanan kan?


Alamak tak ingat plak apa ni


Menggiurkan dan sexy udang ni..


SA tergoda dengan sotong so..SA pilih sotong


Ayam goreng pun SA amik gak..


Nasi lemak royale lauk ayam goreng dan sotong....yummy


Dania makan nasi lemak royale ayam goreng dan telur ayam rebus..

Nasi lemak royale sedap?
For me ok la..boleh jer makan, bezanya nasi lemak ni warna kuning...presentation plak macam makan nasi kandar...boleh la...asalkan kenyang...total damage kat sini RM38.

Lepas jer habis sarapan..kami amik garab dan balik hotel semula...saje latanya kat receptionist hotel tu kat mana makan best area situ..jawapan dia akak pergi je kat jalan besar sure senang dapat makan...laaa....kalau itu jawapan dia tak yah dah tanya kan...erm..takpe la..memang sangat tak membantu..Hotel tu pun in term of nak tido malam ok la...memang satu kesilapan pilih hotel tu..next time kena pilih hotel yang bukan sahaja denkat dengan kawasan tumpuan..tapi kena cari yang lebih selesa. SA tak kata la hotel tu tak selesa..3 star hotel..ok la setakat nak tido..cumanya kalau nak suruh review atau review seikhlas hati...maybe tak kot..hahaha...

Kita sambung kat next entry eh....

 


10 comments:

  1. Lauk yg atas tu telur sotong kot kak, selalu ns lemak royal ada menu tu heheheh sedap

    ReplyDelete
  2. nanti buat lagi trip ngan anak dara okay. cipta kenangan indah berdua :)

    ReplyDelete
  3. memang nampak mcm nasi kandaq pun kan

    ReplyDelete
  4. hai sotong tu mengancam dan menggoda betul!

    ReplyDelete
  5. happy holiday! my trip to melaka on october nt, maybe boleh singgah sini :)

    ReplyDelete
  6. macam telur sotong je dalam gambar tu

    ReplyDelete
  7. Nama je nasi lemak royal.Tapi nasi kandar biasa je lauk2 dia tu. Nasi ja kuning. Sama la macam nasi lemak royat kat kedah ni.Dia tukar nama dan kaler nasi ja.

    ReplyDelete
  8. di JB pun dah ada nasi lemak royale ni, bolehlah untuk isi perut kan

    ReplyDelete
  9. kalo balik kedah dulu2 selalu jugak makan nasi lemak kaler kuning ni..tapi jenis bungkus dalam kertas lah..hihi

    ReplyDelete
  10. Sedap juga pekena nasi lemak royale ala nasi kandar. Besar udang dan sotong tu. Ala tak best lah jawapan staff hotel. At least suggest la sikit kan nama kedai. Mungkin dia tak tahu sekitar situ. Pernah makan nasi lemak royale hijau kuning kat alor setar.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah