Saturday, October 17, 2020

Menu Weekend SA

Hi korang...

Sabtu dah kan...sekejap je masa berlalu..korang masak apa hari ni...SA hari ni masak simple-simple je...ikutkan letih...penat apa segala la..tapi memandangkan mak abah pun x berapa nak sihat...so SA la yang masak hari ni dari sarapam pagi sampai la makan lunch....ikutkan buntu x tau nak masak apa..dalam fridge penuh je bahan- bahan..bila tanya mak..dia x tau plak nak makan apa...masak je la apa-apa katanya...SA pun masak je la apa yang ada...

Jom tengok apa yang SA masak



Sayur Kailan Ikan Masin


Sotong goreng kunyit


Kicap cili


Ikan keli bakar

Alhamdulillah...settle masak dan settle lunch hari ni..abah balik dari memancing senyum lebar je bukak tudung saji dah siap masak...petang ni mak request mee sizzling plak...selera dia tak sedap....kejap lagi nak pergi beli bahan nak masak....tapi bukan SA la masak...adik SA datang petang kang....


9 comments:

  1. sedapnya iakn keli bakar cicah kicap cili padi tu...semoga mak terbuka selera nak makan

    ReplyDelete
  2. Wah.. byknya menu SA... sy pulak x masak ari ni.. tapau je td balik dr bawak anak exam.. hehehe

    ReplyDelete
  3. ikan bakar cicah air asam, sedapnya

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap2 belaka
    terliur tenguk sotong goreng tu

    ReplyDelete
  5. Uii sedapnya menu.. sotong ngan keli tu best! Feveret cik tk.. hehee

    ReplyDelete
  6. Sedap sotong goreng kunyit, sedap kailan ikan masin tu. Harini masak black pepper chicken je kak.

    ReplyDelete
  7. tak sanggup nak tengok dikala perut lapar ni. tapi tgk jugak haha

    ReplyDelete
  8. mesti syok perasaan bila tengok abah balik dari mancing senyum sebab makanan da siap tu...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah