Wednesday, October 7, 2020

Trip Backpackers To Melaka With Dania Part 7

Hi korang...

Semalam SA dah publish entry ke 6 kan..ada sikitttt jer lagi entry Trip Melaka. Sikit lagi nak habis...lepas ni boleh la sambung entry hiking Gunung Berembun plak...kan? sure korang tak sabar nak baca pengalaman SA hiking kali ni..jom la kit sambung lagi...

Lepas masuk The Shore Oceanarium tu kami dua beranak merayau- rayau..lepas tu nampak la Starbuck ni...SA nak lepak situ sebab masa tu dah pukul 12 lebih..bukan lapar..tapi lebih pada nak lepak dan menanti perkembangan terkini pengebumian arwah kawan baik SA. Tengok hp memanga banyak la update dari kawan- kawan yang berpeluang menziarahi jenazah. Airmata masa tu tak tau la nak cakap macam mana...memang mengalir laju je...pelik orang tengok..tapi SA buat tak tahu je...so lepas tu lepak la situ....




Dania siap cakap..menangis la mama...menangis la sampai mama puas hati...nanti dah puas nangis kita jalan lagi...hahaha...memang hati SA tersentuh teruk masa tu....lepas tu SA dan Dania teruskan perjalanan ke Mahkota Parade. SA memang nak blanje Dania makan kat Tony Romas. Memang dah janji lama dah...best sebab kat sini orang tka ramai...tapi lepas je SA masuk dan dah order maka makin ramai orang masuk..semua family crowd..ada yang sambut birthday...seronok plak tengok....


Sabar ye...kena tunggu waiter tu carikan tempat untuk kita..


Macam- macam ada kat Tony Romas ha...


Props 


Check in..update IG...


Kami order steak dan bottomless ice lemon tea...tapi tak tambah pun sebab gelas besar kan.cukup je untuk kami


Order kami


Ribeye Steak


New York Strip


Kena belajar guna garfu dan pisau steak lagi ni...risau plak tengok dia pegang macam tu ha...dia sedikit frust sebab dia mintak well done tapi dapat medium well..ajak tukar dia tak nak


Mama macam biasa la pilih Medium Well


Makan kasi habis ye...

Total damage kat TR = 

Lepas makan kat Tony Romas Mahkota Parade..kami masuk plak Dataran Pahlawan Mall, saje nak ronda- ronda cari souvenir utk atuk dan uwan dia...lepas tu Dania cakap dia nak pi Uniqlo cari baju..dia nak beli...SA masa tu otak tak berapa nak focus..melayan jer la...swipe jer credit card..malas nak fikir apa yang dia beli...hurm...seronok la dia...tak kisah la asalkan dia happy...nanti bila- bila boleh la shopping lagi...


Mask kena pakai ye...harga wajah anda RM1k.. mahal tau...


Buka sekejap nak selfie


Mama tak beli pape ke...rasa macam takde beli pape pun...tak selera nak beli apa2 pun


Dia berkenan ngan dress tu..cantik...


Pilih kak...pilih....mama angguk je


Okey pi bayar...


Shoe interact


Antara barangan yang dia beli...

Lepas tu amik grab balik hotel semula...kali ni tak makan malam sebab dah banyak makan masa ni...masa ni jugak dah selesai pengebumian arwah kawan SA...malam tu berita TV3 keluarkan cerita arwah...terus jer SA melalak lagi...tersedu- sedu...sebab kematian arwah sangat menyayat hati..


Bengkak- bengkak mata ha....


Berita TV3

Malam tu SA memang tido bertemankan air mata...dan memang tido tak lena...sampai lah pagi...keesokkan pagi bangun awal..lepas tu kemas- kemas..keluar sarapan kat luar...kami jalan kaki jer cari kedai mamak...hajat hati nak makan roti canai...

Lepas sarapan balik hotel..siap- siap nak checkout plak....


6 comments:

  1. syok jln2 berdua..tp yg xsyok bila tgh brgembira dptt plk brita sedih..huuu

    ReplyDelete
  2. Sedih saya tengok berita tu.. hmmmm.. Moha rohnya dicucuri rahmat. Amin

    ReplyDelete
  3. seronok jalan2 :)
    Dan salam takziah juga..

    ReplyDelete
  4. as a meat lovers! terliurnya tgk steak tu huhuhu

    ReplyDelete
  5. kesian akak...masa travel tu la rupanya arwah kawan akak meninggal ya...nampak sungguh mata tu banyak nangis huhuhu...moga Allah tempatkan arwah kawan akak bersama hamba2Nya yang bertaqwa..ameen

    ReplyDelete
  6. Seronok Dania dapat jalan dan shopping. Bagusnya Dania faham perasaan mama dia. Be strong kak. Alfatihah untuk arwah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah