Thursday, October 22, 2020

Menu WFH Day 1 SA Tema Seafood Mania

Hi korang....

Hari ni SA start WFH mengikut saranan kerajaan dan SA berada di Seremban macam biasa..seboleh-boleh x nak duduk rumah sewa sebab SA stress nanti..kat rumah sewa xde excitement...tv takde...segalanya xde...kawan-kawan lain kerja kan..sebab diorang sektor industri..so kita yg sektor lain ni kena cari kesesuaian untuk elakkan dari stress tersekat ngan PKPB. 

Hari ni SA masak sambil-sambil buat kerja ..tema masakan hari ni Seafood mania...hahaha...


Kerang rebus Mak yg requested


Ketam masak lemak cili api


Harvest peria abah SA tanam dapat la 5 biji dah boleh petik...mak mintak goreng berlada


Hasilnya..peria goreng berlada...

Alhamdulillah...settle masak..settle makan...banyak mak makan dan berselera dia..maybe sebab ramai kot SA ada kan...kalau tak dia makan bertiga je ngan abah and dania...tengahari ni mak stress sikit masa cuci buah pinggang...tapi SA pujuk dia elok-elok bagi keep calm...lepas makan ni gosok-gosok kaki dia skit....kadang-kadang orang tua ni kita kena calm dia sebab stress tu bila-bila boleh tiba kan...ni SA tengah temankan dia cuci buah pinggang....dia stress sebab biasa buat 3 kali sehari..kali ni bertambah plak 1 session jadi 4 kali sehari...kesian mak...penat...

Jumpa lagi next entry..korang dah makan?

Masak apa hari ni?


11 comments:

  1. sedap2 masakan semuanya...

    Allahu..tambah 1 sesi..semoga dipermudahkan utk mak SA..

    ReplyDelete
  2. kerang, ketam seafood tersedap tu! sekali dapat memang mania. Peria pun sedap. suka makan kalau ada.

    Kesian juga tu kena tambah 1 lagi sessi. kadang tu penat menunggu pun ye juga kan.

    ReplyDelete
  3. sedapnya makan , duduk rumah lengkap semua pun stress masa PKPB ni Sa kan.. aduhaii

    ReplyDelete
  4. Dalam byk2 kita geram yg peria tu🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  5. amboiii..sedapnya...
    nieyl smlm ngan arini x masak pun akk sbb sini xde air...

    ReplyDelete
  6. ketammm!!!! baru ja sejak dua menjak ni suka makan ketam.. dulu i tak suka hehehe

    ReplyDelete
  7. sedapnya ketam 😍 esok kena gi cari nak masak macam SA!

    ReplyDelete
  8. sedap lauk..PKPB ni kalau jauh dgn family akan rasa sedih sket kan. At least akk balik meriah sket rumah seremban tu

    ReplyDelete
  9. peria belado yg paling buat ammi rasa terliur

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah