Wednesday, October 28, 2020

Syukur Alhamdulillah.....Kakak Dania Bebas Thalassemia

Hi korang...

Syukur alhamdulillah..lega hati SA hari ni bila dapat result ujian Thalassemia Dania. 3 ke 4 bulan lepas Dania maklumkan masa check Thalassemia kat sekolah, Doktor bagi tau result darah dia tak cantik. Since that dia agak murung dan monyok sentiasa sebab takut dia ada Thalassemia. Sa dah terangkan kat dia yang mama dan ayah dia bukan pembawa so no need to worry but knowing Dania dia tetap takut. Dia anak yang sentiasa sihat dan jarang jatuh sakit..so semalam SA dapat call dari nurse mintak datang klinik untuk check darah sekali lagi dan doktor nak jumpa ibu sekali untuk explain result.

So pagi ni SA ke klinik sekejap. Mak oiii ramai orang tapi nasib baik cepat sebab ada bilik khas untuk unit sekolah. So urusan hari ni settle sekejap je...Result dah dapat dan akhirnya SAH Dania takde THALASSEMIA. Syukur ke hadrat allah swt.


Muka cuak tu...nasib cover ngan face mask


Keramat Doa seorang ibu...kata kawan SA...

Doa seorang ibu doa yang mustajab...kena betul- betul mintak dariNya kan..oh ya bukan SA nak bermegah ye...takde...hanya doa jer yang mampu SA usahakan selama ni buat Dania. Sementelah dia satu- satunya harta SA dunia akhirat. Dia satu- satunya buah hati SA...Nyawa SA....takde kejap depan mata memang macam kucing hilang anak. 

Semoga Dania terus sihat...tak nak la ada apa- apa penyakit.

18 comments:

  1. Alhamdulillah.. Semoga Dania terus sihat..

    ReplyDelete
  2. i am a Thalassemia carrier huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Semoga sentiasa sihat & dipermudahkan segala urusan Dania, Amiiinnnn

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah Dania takde penyakit tu. Doa seorang ibu memang makbul kan..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah! semoga Kak Dania sihat walafiat sentiasa

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah
    Semoga Dania sentiasa sihat walafiat

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah.. syukur..
    insyallah Dania akan sentiasa sihat dan dilindungi =)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.Syukur sangat-sangat.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulilah.. moga sentiasa dalam pemeliharaan Allah...

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah syukur semoga dania terus diberikan kesihatan yg baik

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..bebas dari sebarang penyakit. Syukur.

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah :)
    sebagai seorang ibu, aida gembira buat SA dan dania.

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah...syukur sihat2 aja...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah