Monday, May 30, 2011

Detik Kepulangan Yang Dinanti - 29.05.2011

Tepat pukul 3.30 petang semalam..the twins and  mommy keluar dari ward...i pi jemput diorang and bersapau duk kat luar ward menunggu semua proses keluar ward selesai...giler nyer lama...process keluar ward pun amik masa 2-3 jam...ntah apa2 ntah diorang ni buat kerja..bila check balik xde apa document pun..just bil dan buku2 utk the babies...sakit tul jiwa..tapi nak buat caner..company lisa kerja tu cuma tanggung rawatan di spital gov nih....

 Ketibaan the babies....kena payungkan sebab panas terik...
 Ibunya yang kelihatan agak lemah..dah baper hari x rehat dengan betul dalam ward...
 atuk yang sangat2 excited..actually birthday dia 28hb..so terus dapat hadiah....
Atuk, the twins, wan dan mama..mama sgt x terurus..tension tunggu lama..

panas2..cepat masuk...

masing2 teruja...mana taknya...lama tau tunggu...babies lahir on Wednesday...Ahad baru leh kuar ward..itupun sebab Lisa merayu nak balik..x tahan susasana dalam ward..dan tak tahan ngan nurse2 kat sana...i pun tak paham la..diorang patut tahu Lisa ni bersalin anak sulung and specialnya kembar..but y they tochure my sister mcm la my sister ni dah ada pengalaman bersalin dan jaga anak...
takper la Lisa..pas ni anything happend to baby..x yah la bwk pi spital...pi Klinik swasta jer..biar along yang byr....susah sangat nak dapat kerjasama dari spital gov ni...walau i tau x semua teruk....
i bukan nak kondem all the nurse yang suppose to work at gov hospital..i just nak share...kenapa layanan Gov Hospital masih buruk???

7 comments:

  1. yeaahhh! baby dah sampai umah, mesti semua org teruja best2 kan :)

    ReplyDelete
  2. ieda> sangat teruja tau....tapi baby still ada kuning skit lagi ar...

    ReplyDelete
  3. twins dah sampai...wahhh...bestnyeee....

    xtau nak wat gapo dah ngan gov hosp. ni... huhu... selalu sgt dengar cite yg x best...semua gov hosp. sama jer...

    mereka2 yg keje ngan gov hosp. jgn terasa yer.. ini fakta bukan auta...

    ReplyDelete
  4. Yeayy alhamdulillah baby n mummy selamat..beshnya dapat baby kembar :) .. tak sabar nak taw nm dorg apa :) ..take care sis :)

    ReplyDelete
  5. selamat kembali girls....boleh bikin havoc kat rumah plk...hehehe

    nak discharge nampak macam senang tapi sebenarnya bukan senang....banyak details nak kena tengok.dahtu bukan seorang yg discharge dlm satu masa.sebab tu ambik masa.doktor nak kena sign jugak.tapi faham2lah kerja doktor tu...elok duduk nak sign kena panggil tgk kes...mai duduk plk..kena panggil lagi.

    bab nurses tu..ikhlas cakap..mmg bergantung dgn nasib la nak kena yg jenis mana.yg ok ada,yang pedih telinga pun ada jugak.

    utk lisa...take care...jgn tension2.babies nangis tu biasalah...anggap melodi lagu (tp akak kalau dengar nabila nangis mmg geram gak...hehe).

    ReplyDelete
  6. Entry ni kenangan buat lisa dan twins..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah