Monday, May 23, 2011

Vietnam Yang Sesak

Sampai2 Ho Chi Minh, Bandar Saigon dia.........memang rasa mcm...eh i kat mana ni.....sana sini penuh dengan motor dan the way diorang bwk motor tuh memang menakutkan..suasana mcm ni mmg takde dalam negara kita...adoiyaiiii...kalau la negara kita mcm ni...tak tau la baper ramai polis trafik kena bertugas hari2 kawal lalulintas...

 lampu hijau jer meluru masing2....
 kesian perampuan yg bwk basikal tu...
 kalau negara kita byk keta..diorang motor adalah pengangkutan utama...
 cara diorang menunggang pun membahayakan..tapi the best aprt..susah nak nampak accident..
 celah mencelah perkara biasa bg mereka..traffic light hanya ada di jalan2 utama..
tgok gambar ni...kawasan ni traffic light takde...

I tak dapat bayangkan kalau kat negara kita mcm ni....kat sini xde la mat2 rempit nak berlumba ke apa...dah bercampur masing2 xde makna nak rempit...hampir setiap masa adalah peak hours...dan jalan sesak...

1 comment:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah