Monday, May 9, 2011

SESAT BARAT KE MELAKA

Salam u olls..ni la nak bagi tau..sangat memalukan orang NS bila dtg Melaka boleh sesat barat...adoii..malu giler..mencari Kota A Famosa di Bandar Hilir x jumpa2 and stuck Almost 2 jam sebab jammed..ini la activity x dirancang kami amsa Sabtu 30.4.2011..nama pun cuti 3 hari kan...sempena cuti Hari Buruh..
Nasib baik ada rakyat Melaka yang prihatin agaknya kesian tgok kitorang terpusing2 mencari jalan..banyak one way lagipun kat Melaka...(Blogger Melaka xde ke kat friend list Lisa ni?), bercerita ttg rakyat melaka tuh..very the peramah..siap tunjuk jalan and lalu kat Jonker Walk..so gambar2 kat bawah ni adalah gambar yang diambil dari dalam keta jer...

jalan sangat sempit sebab depa parking tepi2 kedai nih
semua chinese yang menaiaga..memag la kan...nama pun jonker walk..
ramai orang ngan cuaca panas..perasan tak mamat naik motor tuh?dia la hantarkan kitorang...
antara cafe2 or kopitiam yang unik kat jonker walk nih
tak tau ar biz diorang on ke tak masa ni..senyap sunyi jer...
Meriah kat sini dan kebanyakkannya Kaum Cina..mungkin rakyat tempatan dan mungkin juga pelancong dari luar kan...
x tau la apa yang spesel kat Jonker Walk ni tapi yang pastinya sangat meriah u olls...udah rasa mcm kat Chiangmai lak masa i pi last year...
Trip kami kali ni si Lisa x ikut yer...dia kan dah sarat ..ada lak terberanak kang..
Trip kali ni xde plan2 pun..Ateh ngan tunang dia on the spot jer nak pi...
kita sambung di next entry..
Tunggguuuuu...(hehehe..mak bz noks)

2 comments:

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah