Wednesday, May 4, 2011

Persiapan Menyambut Kelahiran Kembar...

Assalammualaikum dan salam sejahtera kalian semua....cheh..skema giler ayat Lisa kan...bertemu kembali sebelum Lisa start bercuti panjang..camana update dari along..mesti x best kan..komen pun x banyak...maklum la..minah tu pun sibuk ngan kerja..xde amsa nak update...hari ni Lisa free sikit...ni saja nak update persiapan untuk sambut Kembar Lisa ni....sekarang perasaan teruja tu dah surut sikit malah lebih kepada seram jer...x tau samada bersalin normal atau operate...semua akan terjawab pada 9hb nanti masa jumpa doc pakar...Lisa sekarang risau satu perkara jer..Doc pakar check kata Lisa dah 8 bulan lebih..tapi ikut kiraan masa mula2 check up dulu nurse pelatih tu kira maknanya baru nak masuk 8 bulan...entha la..x tau mana satu yg betul..
jom tengok persiapan simple Lisa untuk babies...

 comel baju ni..beli kaler putih sebab nak surprise..samada baby girl or boy....
 ni baju nak bawak masuk labor room nanti...
 ni baju ekon...sekarang musim panas kan...
 semua baju babies...x banyak..beli skit2 jer..adn setiap sorang dapat 2...dah tentu la kan....
 Besen beli 2,barang2 mandian babies..semua double termasuk penyangkut baju dorang...
 separuh barang dah masukkan dalam beg tu..mana tau kalau emergency terus masukkan dalam keta..duk la dlm keta tuh diam2..DANIA lak yang teruja lebih...
 sedih tau..baju untuk "i love you daddy" jer ada banyak..untuk mummy xdo...
towel babies...

itu la barang2 yang dah siap Lisa beli...debaran makin terasa...x sabar rasanya tapi Doc kuat mengatakan yang Lisa akan di operate..dia x nak risiko..sebab ini first baby dan kembar plak kan...
Banyak pengalaman yang Lisa x leh nak lupa la..memang banyak risiko Lisa terpaksa hadapi...bukan apa...mengandung kembar x sama ngan mengandung sorang baby yer...berganda sakit dan payah..tapi alhamdulillah Lisa dapat hadapi...semoga allah memberi kekuatan buat Lisa....semua kawan2...doakan Lisa..dan nantikan kemunculan kembar Lisa x lama jer lagi yer...x lupa..bagi la sokongan kat Along Lisa...dia baru jer nak berjinak2 kan...kalau ada kekurangan harap dapat maafkan dia...

9 comments:

  1. wah dah siapkan2 beg nak masuk labour room, gementar tak? heheheh mestilah happy kan :)
    Kisah Cirit Birit

    ReplyDelete
  2. Akak dah beli barang2 bb..cuma belum basuh ajer lagi..

    Tak sabar gak nak tunggu bb keluar :D tp akak memang mcm confirm ajer kena operate

    ReplyDelete
  3. terujanya nak tgk twins you..along u bukan x bestlah..ok je..tp komen x byk mungkin sbb tak blogwalk..hihihi..

    ReplyDelete
  4. insyaAllah... mama akan selamat melahirkan baby2 yg comel :-)

    ReplyDelete
  5. alalalala bestnyer..
    siap dlm kete siap2..
    ape2 hal senang nnti....

    ReplyDelete
  6. ya allah, lisa dapat kembar ke...? akak baru tauu.. excited nya...!!! semoga semua berjalan dengan lancar dan selamat, ya lisa!

    ReplyDelete
  7. waaa sronoknye lisa, ummm semua kena double la kan, bakal dpt double hihihi xsabar nk tunggu.eh sape yg excited nih...

    ReplyDelete
  8. Tahniah yew..
    Sy pun dapat kembar.. Rasanya kita nie sama usia kandungan..

    Seronok tengok baju baby semua ada 2 huhu3..

    ReplyDelete
  9. Tahniah..
    kita sama2 dapat baby twin..
    First baby..
    Seronok tgk baju semua serba 2..
    Rasanya usia kandungan kita sama..
    Huhhuhuuu..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah