Monday, May 30, 2011

Kembar Dah Keluar Ward

Salam u olls....
Salam penuh kegembiraan sebabnya kembar dah pun keluar ward...kesian..tangan kedua2nya kena drip sebab kedua2nya hypo....First time balik rumah semalam..kedua2nya bantai tido ..lepas nyusu..tido lagi..lepas mandikan diorang..masih tido jugak....tido...tido...tapiiiiii.....tepat pukul 1.30 pg diorang bangun...si kakak bangun adik pun sama....ayork...sangat tension....bukan tension apa...puas pujuk..puas bagi susu...masih menangis...makanya i dan my mum, my dad..sama2 berjaga...kesian kat Lisa sebab masa dia balik semalam..dia bentan..agaknya stress dan terlalu penat..dah la stress ngan nurse2 kat spital tuh..tambah stress sebab dia baru beranak sulung..keluar sekali dua...pas tu takde pengalaman...kelam kabut dia lepas sorang2 anak dia nangis...masa i pi jemput dia semalam mmg nampak stress sgt dia..badan dah makin kurus..kesian..x sangka sampai macam tu sekali...masuk jer keta semalam..tiba2 dia menangis..i tanya kenapa nangis..dia ckp dia x nak masuk spital kerajaan lagi dah..mulut nurse2 kat situ macam celaka katanya...mmg x membantu dia langsung...sampai2 rumah...rehat jap..bagi dia makan..minum milo...lepas relax terus dia mcm pitam..kaki membengkak..mil dia ckp..badan dah masuk angin...puas sedarkan dia..suasana jadi panik....ya allah..begitu berat dugaan Lisa...
U olls ..doakan Lisa ok...selamat menempuhi dugaan berpantang,....nasib baik dah balik rumah....at least mak dan adik2 i ada tengok2kan....si kembar tu plak...bukan main lagi...mentang2 dah balik rumah..ramai yang kerumun...tido aje...kalau setakat tido i xde masalah sgt...tapi kalau menangis melalak.....aduhhhhh....panik jap....satu jer i nak bagitahu disini...Lisa sangat kuat....cuma kena jaga perasaan dia...dalam keadaan mcm ni..emosi dia tak stabil..harap tiada apa masalah pada dia....

5 comments:

  1. alaaaa.. kesianye kat lisa, hope dia ok, misi2 tu mmg nk kene bantai tu... grrrrr

    ReplyDelete
  2. harap lisa kuat...kim slm dia yer along....

    ReplyDelete
  3. Kesiannya....Harap2 Semuanya Okey...And Tahniah dapat baby kembar...

    ReplyDelete
  4. harap Lisa kuat..sian die i baca entry ni..bersalin kt hospital mane ye..?? bkn nak kate la..if bersalin kt Gov. hospital ni mcm2 cerite dah dgr..kdg tu nasib msg2..ade yg dpt nurse bgs2..then ade plk yg sebaliknye..tp mmg klau bersalin kt Gov.Hospital ni..kite yg dlm keadaan skt ni terkial2 la jg anak sndiri2..

    ReplyDelete
  5. Ikut nasib sebenarnya.. masa ai dulu Alhamdulillah ok.. staff dgn doc semua ok.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah