Friday, May 27, 2011

Si Kembar Masih di NICU

Salam Jumaat U olls
Updated terkini dari Lisa...babies masih x boleh balik sebab kembar pertama x pandai hisap nenen dan mengalami kekurangan gula dalam darah...doc check suakan jari pun dia x nak hisap..makanya babies still x boleh kuar ward...Lisa plak susu badan kurang...si adik bukan main pandai lagi dan berat badan dia dah bertambah..Lisa dalam keadaan tension sebab dah boring duk ward...i dah nasihatkan dia..jangan tension nanti masalah...bentan or meroyan...
U olls...ada idea x macam mana nak banyakkan susu?kesian Lisa....dia dah pam breast tp susu sikit sangat keluar..boleh ke minum soya????separuh orang ckp minum air rebusan lobak putih...

6 comments:

  1. agaknya kena urut dulu kot,baru susu kuar byk

    ReplyDelete
  2. semoga twins cepat sihat ye..

    ReplyDelete
  3. minum air rebusan halba... tapi insya Allah kalau lepas urut mesti ada susu banyak.. tapi ikut orang jugaklah..

    ReplyDelete
  4. kena urut dulu rasanya baru banyak kuar susu....mcm saya pun stress gak la..lepas bersalin susu tak de..tapi alhamdullilah lepas kena urut...bg baby isap/pump....susu banyak keluar...disamping itu sy mimun jus lobak putih/mmg pedas sikit..kalau tak lalu boleh jer buat sup..insyaallah membantu....jgn stress2 sgt...lagi satu pakai pump yg mahal sikit..sbb mula2 dulu sy pakai pump yg murah jer...mmg sikit sgt dia keluar..pastu sy tukar yg mahal sikit...saya banyak baca kt blog..alhamdullilah banyak gak susu keluar....selamat mencuba....

    ReplyDelete
  5. Kalau ikut pengalaman saya dulu..

    masa mula2 tu susu memang sikit sangat keluarnya..so mertua saya buatkan lauk ikan bilis yg digoreng dengan bawang...buat sup lobak putih..saya amalkan makan buah kurma..minum byk air masak..makan nasi jangan sekat2...

    Setuju...breast pump pun memainkan peranan penting..1st saya pakai Pureen ajer..lepas tu x memberangsangkan sangat..so tukar ke E Madela Electrik...Alhamdullilah..memang nampak perubahannya....lepas tu saya tukar lagi ke Spectra 3...Double pumping....Bersyukur sesangat...rezeki anak melimpah ruah..siap boleh bagi pada 3 orang anak susuan yg lain...

    Insyallah..Lisa juga boleh

    ReplyDelete
  6. soya xleh minum dlm pntg, my friend minum pastu sakit, check2 luka bernanah.. i anak ke2 ni susu kurang, pas urut terus melimpah2...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah