Monday, May 9, 2011

Update Preggy Lisa > 9.5.2011

Lisa ari ni ada check up..i memang dah sedia maklum dah dia mmg pi check up...so masa lunch tadi i ada call dia tanya perkembangan dari Doctor Pakar, well for the good news...baby adalah sangat aktif dan sangat sihat dan dua2 babies telah pun berpusing kepala ke bawah..alhamdulillah,.....the best part is babies si Lisa ni dua2 dah ngam2 2 kg...bagusssss anak2 mama eh...tapi kenapa korang agak lasak erk?kesian Lisa..hari2 x dapat tido..babies dia sangat lasak dan terbaru...Doctor ckp bila2 masa dah boleh bersalin..Lisa nak cuba bersalin normal maka kita tunggu end of this month yer...dimana kandungan berusia 37 minggu kalau xde tanda jugak masa tu kena induce..sakit woooo induce...so..Lisa kena get ready..persiapan dah lengkap..sebab Doctor cakap..Rahim dah bukak...baper bukak eh..Lisa x inform i plak tadi...Sekarang kaki Lisa dah bengkak..tangan pun sama...dah x larat nak bwk badan..perut dah mula jatuh ke bawah...tanda2 nak bersalin la tu..kena jaga2 sekarang x leh nak melasak sangat...risau jugak kalau babies tu keluar time i pi Vietnam nanti kan...eee...x suka...babies...tunggu mama balik tau..jgn kuar dulu yer..kamu sgt baikkan......hehehehe...
Itu jer update terkini dari Lisa masa i call td..x sabar lak mama eh nak dapat anak buah baru..kakak Dania lagi x sabar...hari2 usik perut Mak Yang eh..bercakap ngan babies..pujuk baby suh duk diam2..kesian Mak Yang x tido..so sweet..i peratikan Lisa ni kerap Contraction..risau jugak kan....tapi babies kalau x sabar2 nak keluar..nakbuat caner kan..ari tuh dia dah buat orang panic..kalai ni kalau panic jugak lagi......berserah jer la...korang keluar jer la eh,..kalau dah x sabar sangat...xper..mama rela amik cuti..tapi 2-3 hari jer la...jangan time mama pi Vietnam dah la yer......

5 comments:

  1. bila nak bersalinnya..
    tak sabar nak tgk si kembar..
    hehehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...semoga selamat semuanya...amin....

    ReplyDelete
  3. Lyn and Shu,
    due date dia minggu ke 4 this month..tapi tanda dan rahim dah bukak..just wait for my announce ya..

    ReplyDelete
  4. Dah 2 kilo dedua ni dah ngam boleh keluar .rahim pun dah bukak. tak sabar lisa nak nengok anak ko, cam manalah rupanya sikembar tu.

    ReplyDelete
  5. seronoknye.. cik pah dulu pun dua dua anak induce..sakit tuh mmg tak terkata lah.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah