Thursday, June 15, 2017

Masak Lemak Cili Api Pucuk Paku Campur Kerang Menu Berbuka Sabtu Lepas

Hi korang,

Rasanya SA dah seminggu tak up bab menu berbuka kan? hahaha...saje tak nak korang boring asyik tengok menu jer..tapi kali ni SA nak citer part berbuka puasa Sabtu lepas.SA sampai Seremban memang dah petang..sampai- sampai jer sinsing lengan bantu apa yang patut. Kali ni ramai skit berbuka kat rumah. Tengok lauk..wallaweiii SA memang x tau sebenarnya Abah masak apa..jenguk dapur ermmm....tak yah citer banyak eh...korang tengok jer la gambar.


Pucuk paku masak lemak


Telur Itik Masak Lemak Cili Api campur belimbing buluh


Ulam Petai


Ulam Jantung Pisang


Sambal Belacan


Ikan masin Tenggiri Jeruk Goreng


Memang last week seronok la berbuka dengan family sebab ramai yang balik, kebetulan adik SA berpantang kan...so ramai sikit la berbuka kat rumah..minggu ni tak tau nak request apa..rasanya nak request special dish my mum la...mee kari..lama dah x makan mee kari ni....bila buat sendiri boleh letak banyak2 bahan kan....nak request letak kerang banyak- banyak...

Tak sabarnya nak tunggu weekend........

14 comments:

  1. Mmmmm sedapnya kak SA. Tengahri tengok lauk camni terliur tengoknya.

    ReplyDelete
  2. Adoi kak Sa punya menu lauk kampung ne boleh buat diet ke laut mati.

    ReplyDelete
  3. yg memula tu i is cannot tahan la tengok kak...

    ReplyDelete
  4. sedapnya SA... arghh tngok ni time pkul 3. hahaha

    ReplyDelete
  5. tengok pucuk paku & petai tu aduuuss, terus rasa nak makan.. huhu

    ReplyDelete
  6. Mkn ramai-ramai mmg sedap kan walaupun lauknya biasa-biasa je. Tapi masakan kg jugaklah yg terbaik. Bertambah tambah pinggan mkn.. 😀😀

    ReplyDelete
  7. msk lemak pucuk paku ngn kerang akak tu mmg menggoda lah.... lahai ni yg rasa mcm nk bt je nih

    ReplyDelete
  8. Masak lemak pucuk paku dengan kerang tu nampak sangat menyelerakan.. sedap buat juadah sahur ini..

    ReplyDelete
  9. Tengok time puasa, ya Allah terliurr.. ena suka masak lemak pucuk paku... Dapnyaaa lama tak makan

    ReplyDelete
  10. sedapnya jantung pisang tu.. http://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

    ReplyDelete
  11. sedapnya masakan kampung. ada ulam, ada sambal belacan..memang bertambah makan ni

    ReplyDelete
  12. sedapnya masak lemak pucuk paku tu T____T

    ReplyDelete
  13. ulam jantung !!! sambal belacan...
    aduhai kecur ayaq liuq ni SA.
    ni kalau carik kat kedai confirm xde.
    homemade...

    ReplyDelete
  14. Mkn dgn nasi panas pun dh okey...hadap sorg2

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah