Thursday, June 1, 2017

Berbuka Masakan Ringkas Elak Membeli Di Bazar Ramadhan

Tahun Ke 3 Tidak Jejak Bazaar Ramadhan

Percaya tak? Dah 3 tahun SA tak jejakkan kaki ke Bazaar Ramadhan.Kenapa tak pi. Sebenarnya SA agak rimas bila berpusu- pusu kat tempat orang ramai dan alasan utama SA dah beberapa kali terkena bila beli makanan, mahal satu hal pas tu tak sedap. Ada yang tak boleh makan langsung sebab x tau rasa apa...rasa kelaut dan macam- macam lagi. Ini bukan SA nak kutuk atau jatuhkan kualiti jualan peniaga ye..cuma kebanyakkan barang/ makanan yang SA beli terus menjadi habuan tong sampah...Kerugian di situ kan...Dari SA terus rugi, better SA masak sendiri..puas hati...

Dapat whatssap dari Dania...atuk masak ni jer katanya untuk sahur...


Sambal ikan pelaling


Sayur kobis goreng

Alhamdulillah....
Nasib Abah SA masih kuat..sejak mak sakit abah la yang jadi tukang masak...Dania tolong2 apa yang patut je..sementara cuti sekolah ni Dania boleh la tolong atuk...nanti dah start sekolah semula sure kelam kabut dia..i wish i could be there always..kesian abah...kesian mak...tapi sebab mencari rezeki..SA terpaksa berkorban..sebab tu bila weekend SA akan habiskan masa dengan diorang...
Minggu ni SA tak balik..tapi hari ni pi jemput Dania bawak duduk KL sebab kami anak beranak nak pi shoppinggggg...SACC Mall tunggu kami dua beranak sampaiiii....

20 comments:

  1. Simple tapi tetap menyelerakan kak sue..

    ReplyDelete
  2. amboi shoping sakan nampak.. unni tahun ni azam xnk jejak bazar ramadhan.. sbb tu aakan belajar masak

    ReplyDelete
  3. Sayur goreng tu dpt nasi panas dgn kicap dh Cukup bg ana kak.

    Wah shopping time. Best best best.

    ReplyDelete
  4. Untunglah dania atuk pandai masak...

    ReplyDelete
  5. seronoknya dengar akak nak shopping dgn dania.. nak ikut boleh?

    ReplyDelete
  6. AS tahun ni belum mencemar duli lagi pegi turun bazaar ramadan..yeahh!

    ReplyDelete
  7. Hej SA...
    setuju banget.. home cook is the best.

    ReplyDelete
  8. amboi sa, msak simple pun sedap, sayur goreng kobis tu sedap, lama tak goreng simple macam ni..

    ReplyDelete
  9. kalau tahu tempat sedap dan berbaloi tak rugi. hehe

    ReplyDelete
  10. Alin pun takat 6 hari pose belum jejak bazar lagi.
    Pengorbanan abah kan .. moga mak SA sihat kembali.

    ReplyDelete
  11. Waaaa, terliur tengok sambal ikan tu, sedapnya :D
    Jom join giveaway nia jom :)

    http://nia-emkay.blogspot.my/2017/06/giveaway-giveaway-by-nia-emkay.html

    ReplyDelete
  12. Sesekali ok beli,,,PC biasanya kalau nak beli..beli sikit dulu...rasa,kalau ok..nak ulang kedai sama..

    ReplyDelete
  13. Hi assalammualaikum.. Nampak sedap dan menyelerakan wlaupun ringkas.
    Http://www.irismyra.blogspot.my

    ReplyDelete
  14. Simple... yang penting sedap dan kenyang... 😄

    ReplyDelete
  15. simple tp sodap..kita kalo p bazar ramadhan slalu byk bli kuih la dr lauk sbb lauk takut tk brp kena ngan tekak cuma kalo tau tmpt tu jual yg mmg dh biasa bli , mmg bli la cthnye gulai daging kawah klate

    ReplyDelete
  16. ringkas tapi sedap. terus sekali untuk sahur
    JanjiKita

    ReplyDelete
  17. Best ni..xyah bazir dh pi bazar

    ReplyDelete
  18. Mak aina pun tak suka beli lbh suka masak.

    ReplyDelete
  19. Sejak ada kes kat bazar area rumah kinah ni, tak jejak dah bazar. Masak je lagi puas hati

    ReplyDelete
  20. Memg bagus masak sendiri kak..kalo beli kat bazar ramadhan harga mahal nau

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah