Monday, June 12, 2017

Shopping Raya Semua Dahulukan Keperluan Anak

Hi korang...
Macam mana oersiapan raya korang? Dah settle ke? Last week kan SA bawak Dania lepak KL..saje la bawak sebab nak beli persiapan raya dia..so far SA x dapat nak beli banyak pun sebab SA demam, batuk dan selsema..buka puasa kat luar makan kat Madam Kwan, Empire PJ, pas tu shoot terus ke SACC Mall..beli kat situ je senang cuma silap pergi minggu lepas sebab x banyak sales..merasa la beli baju yg agak mahal sedikit...kat Subang Parade dan Empire Mall dapat beli dress ngan kasut...cukup la sementara kan..kalau mama dah sihat boleh la shopping lagi..which is dah pun shopping semalam kat Bangi Sentral...berabis jugak la mama untuk Dania dan diri sendiri....itu nanti SA share di seperate entry ye...


Kakak Dania ikut mama pi opis...masa ni Jumaat...


Balik Sg Buloh top up touch n go...ramai ckp SA dah kurus..sebenarnya blom capai berat idaman lagi tau..


Masa ni kat Empire Mall..lepak kat sini kejap...


Kakak Dania bab bergambar mmg bagi kat dia..


Alalala..sweet anak mama


Beli jugak Donut..

Ni gambar masa naik MRT nak balik ke Seremban Ahad tu...

Walau sekejap aje kakak Dania lepak dengan mama sebab banyak jugak membantu mama sebab Jumaat malam masa hari pertama kakak Dania sampai tu mama pindah rumah..memang malam tu penat giler..esoknya pi shopping plak kan...SA plak demam teruk jugak...maybe tak cukup rehat..ingatkan demam tu sekejap je rupanya lama gak la..bawak ke seminggu lebih ..dengan batuk teruk...SA kalau demam aje ok bleh tahan lagi...tapi kalau sekali batuk..memang stresss..tapi jangan x tahu..walau sakit SA gigih puasa..so far belum ada buka puasa lagi...dh macam menyeksa diri kan..tapi SA ok so far....


11 comments:

  1. kiranya dah settle persiapan raya SA dengan damia ek, alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  2. Best la kak SA su Dania temankan mama dia..at least tak la sunyi sgt akak..teringat status akk bukak posa sorg2 hari tu

    ReplyDelete
  3. Best dpt jenjalan dgn anak... Sesambil soping raya... Lea pun dah setel utk raya.. Lega sikit rasa..

    ReplyDelete
  4. Bestnya Kak SA keluar dengan Damia mcam kuar dgn BFF jew. Semoga Kak Sa sihat sentiasa

    ReplyDelete
  5. selalunya mmg gitu, mama akan dulukan keperluan raya utk anak...
    bila keperluan raya utk anak dh setel baru rasa lega, nk beli utk diri sndiri pun rsa ada semangat skit

    ReplyDelete
  6. Suka nya kakak dania dpt shopping raya. Dah mcm adik je kak. Tak nampak mcm anak pun. Hehe

    ReplyDelete
  7. Macam akak & adik je, SA dengan Dania..hehe..

    ReplyDelete
  8. Selalunya parents2 akan settlekan persiapan baju2 raya untuk anak2 dulu .tak banyak ragamnya nnti

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...
    inilah pengorbanan ibubapa yang ramai anak2 akan lupa apabila dah besar nanti..
    bila dah anak2 sendiri baru mereka sedar akan susahnya untuk mendapatkan baju baru untuk mereka suatu masa dahulu..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  10. Mana-mana parents pun akan dahulukan anaknya. Untuk sendiri no 2. Kita takde baru pun takpe boleh pkai yang lama.

    ReplyDelete
  11. Bila shopping raya memang kita akan dulukan keperluan anak anak kan kak..setel kepeeluan diorang bru lah cri kita punya plak

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah