Tuesday, June 13, 2017

Kisah Shopping Raya Family SA di Bangi Sentral

2057
Hi korang,

Seperti yang SA janjikan sebelum ni...ni entry pi shopping kat Bangi Sentral Ahad lepas, asalnya macam malas nak ikut tapi anak dara SA sibuk nak beli jubah segala..so seawal pagi keluar rumah untuk dapatkan parking. Memang sampai dalam pukul 10 pagi kedai pun banyak x bukak dan parking pun available lagi tapi masa nak keluar dari Bangi Sentral je jadi masalah skit.

So SA shopping kat mana kedai mana?

SA dan family beli baju kat Imaan Boutique, ikutkan dah lama adik beradik SA suka shopping kat sini cuma SA je tak join..tapi kali ni terjoin plak sekali dan terbabas jugak beli baju untuk diri sendiri, memang terbabas purse la ikutkan...tapi tu la..macam SA cakap...tahun ni memang niat nak beraya memandangkan tahun lepas tak beraya kan.So di Imaan Boutique SA belikan Dania Jubah yang diidam- idamkan..SA memang x pakai jubah, tak tau la bila terbuka hati nak pakai Jubah ni...Korang doakan yang terbaik untuk SA ye...

Jom la tengok gambar yang sempat SA snap, SA asyik pakai baju yang tu jer kan..hahaha...pemalas bawak balik baju..pakai baju yang ada kat Seremban je...lantak lah disitu...


Boutique Zawara dan Soonaru . Kat Soonaru tu dapat beli dress untuk Qhaira..seronok dia..


Masuk gak kat sini...tapi tak beli apa pun..takde yang berkenan di hati..harga pun bleh tahan


Baju kakak Dania...


Muka orang demam....memang masa ni tak berapa sihat


masa untuk bayar...effect keluarkkan purse..memang bergegar gambar..hahahahaha


Kesayangan SA ni ha....baik ajer tak buat perangai...kaki bodek ni...


Dia buat hal dia je...sempat SA snap gambar...


Muka puas anak dara SA dapat  2 jubah dan 1 cardigan...tahun ni dia nyer baju raya je dah ada 8 helai kot...


Dapat la sehelai baju kat Jubahsouq untuk diri sendiri.....

Keluar dari Bangi Sentral amik masa 1 jam sebab jammed, semua laluan banyak kereta. Singgah plak kat Leeyana Rahman Boutique, Memang nak beli gak la sepasang baju raya kat sini sebab design cantik..erm...masuk je penuh orang, baju banyak tinggal corak yang pelik pas tu kan...the best part size semua dah takde...frust giler...last2 keluar dari situ dan jumpa la sepasang baju kaler Emerald Green yang sangat cantik dan harga murah..grab aje la..mana tau nanti banyak jemputan Rumah Terbuka..boleh pakai kan?

Nak tengok baju?

Eh tunggu raya la...kang tak surprise plak...tahun ni tema warna SA dan Dania memang caca marba...tak sama langsung...ni SA kena plak cari baju kaler Merah untuk Raya Sedondon company 6hb Julai nanti...alaaaaa...dah kenapa tak meeting awal2 bagi tema kaler...SA dah habis shopping dah rasanya ni...dah la kena jadi committee bawak juadah special untuk dipertandingkan...aduhai...Rendang Itik Daun Puding jadi pilihan...satu hal la plak.....walau senang je masak..tapi tetap berdebor..mana la tau tak memenuhi kehendak juri sebab juadah ni untuk dipertandingkan...aduhaiiiii......

Matilanak.....

6 comments:

  1. tringin gk nk ke bangi tu ..byk butik tp bila memikirkn jammed tu..abaikan hehe....wah ada pertandingan masak ye nanti

    ReplyDelete
  2. Bestnya dah siap soping semua... Miza belum lagi huhu

    ReplyDelete
  3. xlarat nak bersesak..skang ni semua tempat ramai kan org shopping raya

    ReplyDelete
  4. Jalan TAR pun ramai orang. Semua dok pakat cari baju raya sekarang ni.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah