Wednesday, June 21, 2017

Craving Nasi Goreng Pesona Guest House Jakarta


Hi korang,

Tak tau la kenapa SA bagai terasa- terasa nasi goreng yang SA pernah makan masa pergi Jakarta 2 tahun lepas..

Nasi goreng simple jer..siap ada keropok belinjau yang rangup...nasi tu rencah dia ayam dan telur hancur pas tu ada siap telur dadar sekali....sedap betul...

Nasib baik la tak mengandung ke apa..kalau tak satu hal nak pi Jakarta dan nasi goreng ni cuma ada di Pesona Guest House Jakarta je...rindu jugak dengan ownernya yang sangat peramah Ms Nana...

Korang teruja tak tengok nasi goreng tu ha?

18 comments:

  1. kopok belinjau yang pahit pahit tu ye kak ? cici pun suka nasi goreng dengan kopok. tapi kopok ikan or papadum je lah.

    ReplyDelete
  2. Nampak pun sodap ini nasik.. adeh..

    ReplyDelete
  3. yang simple la yg sedap, ye tak

    ReplyDelete
  4. aida teruja tgk telur dadar nyer yg bersusun rapi!
    hi hi hi :)

    ReplyDelete
  5. uihh..nak kena buat nasik goreng jugak petang ni.. tak boleh jadi ni
    #AFBDOTMY

    ReplyDelete
  6. trs rasa lapo... mana tau SA pas2 raya ada rezeki pi sana kan

    ReplyDelete
  7. Mmm sedapnya.. tengok pun dah terliur

    ReplyDelete
  8. Deco sangat.. Pasti bisa undang selerabun untuk berbuka puasa..

    ReplyDelete
  9. Saya kerap jugak pergi indonesia tapi tak pernah cuba nasik goreng sana. Asik makan nasik padang je.

    Enta bila dapat pergi sana lagi. Selamat haribraya?

    ReplyDelete
  10. kena pergi jakarta ni kak kalau craving teruk.hihi

    ReplyDelete
  11. Yang simple-simple selalu terbayang. Memang sedap nampak gambar tu, kalau pedas lagi sedap..

    ReplyDelete
  12. Wah sedapnya.... terliur pulak tengok

    ReplyDelete
  13. tengok nasi ni pun dah terliur

    ReplyDelete
  14. Alamak.. Tertengok gambar makanan lak..

    ReplyDelete
  15. sedapnya..nasi goreng is my favourite food

    ReplyDelete
  16. waduh waduh.. nampaknya kena pergi ke Jakarta lagi.. hehe..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah