Thursday, June 29, 2017

PV & UV Jatuh Merudum Bila Musim Raya


Hi korang...

Sekejap aje masa berlalu hari ni dah hari raya yang ke 5 kan..so sapa dah kerja hari ni? hahaha...SA semalam dah start kerja dah..heaven kerja sebab tak ramai orang...nak buat apa pun ok..hahahaha...well..masih di dalam batasan bekerja la....
So hari ni SA nak bercerita part Pageviews dan Unique Visitors blog SA ni haaa...seperti selalu memang PV UV akan jatuh bila tiba musim perayaan dimana semua sibuk beraya kan..mood nak update blog pun dah kelaut dalam..apatah lagi kalau tgh beraya tapi terpaksa bekerja. Sedih giler tengok kejatuhan PV UV ni tapi takpe la sementara waktu je kan...( ayat nak sedapkan hati)
Cuba tengok jumlah PV dan UV korang...jatuh tak?hehehe....benda ni perkara biasa sekurang- kurangnya 1-2 minggu musim perayaan...macam mana nak naikkan semula?
Kena la ada effort buat entry yang boleh menarik perhatian pengunjung blog...rajin blogwalking dan tinggalkan jejak di blog- blog yang sedia ada..ping entry di semua sosial media..balas komen- komen blogger / pengunjung yang dah tinggalkan komen..penting ke buat semua ni?untuk SA penting sebab apabila dapat email kolaborasi dari klien benda utama yang ditanya adalah jumlah UV/PV blog SA...baru dia yakin nak bagi kita job atau nak beriklan di blog kita...kan?


23 comments:

  1. Tak pe kak.. Insyaallah naik balik tu.. Lea pv naik time raya.. Pelik jugak.. Blog tak update pun..

    ReplyDelete
  2. Siqah lagi lagi merundum jatuh PV. Itulah sebab musim raya kan kak. Sedapkan hati :D

    Selamat Hari Raya kak. Maaf zahir batin =)

    ReplyDelete
  3. Kalau Suria punya merudum gitu.. mama punya lagi la teruk.. hampir muflis dibiarnye haha.. selamat bekerja ye. Mama nk g beraya ni

    ReplyDelete
  4. Sibuk beraya memasing ni AS..
    Tu yg tak tengok blog hihihi..

    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin As..

    ReplyDelete
  5. Memasing sibuk beraya. Hehe

    Selamat Berhari Raya sis.. Moga pv cepat naik kembali

    ReplyDelete
  6. sama lah. musim raya ni dapat 100+ pun bersyukur sangat dah. orang semua balik hometown kak , takde line. kalau ootd raya kat IG mesti dapat banyak like. hahaha

    ReplyDelete
  7. Kinah pun jatuh. Biasala time raya. Blog pun nak beraya jugak hehe

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Raya Amanda, Maaf Zahir Batin....

    ReplyDelete
  9. saat trafic jem atas jalan raya ,,, trafic blog pulak turun merundum ..hehhe

    ReplyDelete
  10. Kak Sue pun sama SA, trafic blog merundum juga.. huhuhu..

    ReplyDelete
  11. semua orang sibuk makan ketupat ni haha

    ReplyDelete
  12. Hari raya memg pv uv memg jatuh

    ReplyDelete
  13. Sama la...tergolek2 jatuhnya hihi

    ReplyDelete
  14. selamat hari raya su.. hehe.. pv sy pun dah lama mendropkan :D :D sbb dh laama menyepi kan sibuk bekerja.. nasib la uv masih ok konsisten lg..

    selamat hari raya.. :)

    ReplyDelete
  15. Thanks for the tips, dear. Insyallah, akan cuba buat blogwalking lepas ni

    ReplyDelete
  16. sebab tu rabia suka blogwalking blog blogger.

    ReplyDelete
  17. Sama lah, musim raya ni uv pv jatuh huhu

    ReplyDelete
  18. untuk bloggers yang PV mmg selalu rendah lagi sendu kak.. ngeh2.. CT up entry laaaagi krik krik hahaha tapi xpela orang braya. ceq ja yang raya kedua duduk rumah dah =D

    ReplyDelete
  19. AS pv merudum.ke.tak pun tak tahu..sebab tak check pun..punya sakan beraya ahaks

    ReplyDelete
  20. tak tengok pun, sebab memang cuti raya seminggu..

    ReplyDelete
  21. Musim raya memg pv dan uv jatuh merundum

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah