Friday, December 1, 2017

Lunch Di Dave Deli Mid Valley Megamall

Menyingkap Nostalgia Di Restoran Dave Deli Mid Valley..


Restoran Dave Deli dah lama bertapak di Malaysia kan..dari zaman SA habis belajar selalu la lepak kat sini..zaman student..zaman muda-muda belia...kalau dulu suka sangat minum cuppuchino dengan makan chicken sandwich...dua menu tu dh cukup mewah dh masa tu...so nak dijadikan cerita semalam SA dating dengan cik abang makan kat sini..heppp..SA x pernah dating kat sini tau...dulu ngan kawan2 seperjuangan je...kalau dulu kita masuk je Dave Deli ni sure waiter or waitress akan datang ke meja ambil pesanan kan...sekarang tak lagi uolls...sekarang..order kat kaunter luar dan bayar...pas tu baru cari tempat duduk...tak best kan?SA prefer dilayan and not self service...we pay the service charge too instead of GST kan?Tapi takpe la..mungkin dengan cara ni menyenangkan pihak restoran kot..takpe la nak buat cane kan..dh sistem baru diorang..cuma pada SA bila macam ni x mesra pelanggan..pendapat SA je...

Jom tengok gambar jom...


Come Home To Good Food...


Orange Juice & Honey Lemon Juice


Mushroom Soup & Garlic Bread


NZ Lamb Chop


Beef Ribs ( ala..lupa nama menu )


Tuan tanah..


Dave Deli..

Dave Deli dulu menjadi tarikan pengunjung..memang full house zaman tu..sip nak beratur la...masa tu x banyak.pilihan kan sebab tu Dave Deli jadi tumpuan..baik keluarga mahupun pasangan bercinta..

26 comments:

  1. Qiss pernah juga makan dekat Dave Deli ni tapi bukan dekat Midvalley. Makanan dia memang best tapi cara restoran tu tak berapa mesra pelanggan. Tapi takpelah..janji dapat makan makanan best.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah makan dekat sini lagi. Nk cuba lah lain kali. Nampak menarik nz lamb chop tu kak.

    ReplyDelete
  3. sedapnya lamb chop tu kak, terliur saya tengah lunch ni. nampak restoran ni macam cantik je deco dia, teringin jugk nak pergi

    ReplyDelete
  4. Tak pernah makan. Tapi lamb chop nampak yummeh

    ReplyDelete
  5. hahahaha..oiii...sally tak pernah masuk kedai ni...awat macam alien sgt sbb tak tau neh..kahkahkah...sedap nmpk menu...?

    ReplyDelete
  6. knp hari ni macam banyak sangat post pasal makanan? terliur dah ni..

    ReplyDelete
  7. Nampak cam menarik!! Boleh try ni

    ReplyDelete
  8. Sangat menarik dan nampak menyelerakan sekali makanan disitu... Wow...

    ReplyDelete
  9. Cantik deko kat sini, Kak Sue belum pernah makan kat sini.. boleh lah cuba nanti..

    ReplyDelete
  10. Kakkkk! Ko makan banyak tak mok pun. Geram plak tengok makanan ni dan masakan akak selalu share resepi tu. Wuwuwuwuwuwuw. Lapar lapar.

    ReplyDelete
  11. Pernah sekali makan dekat sini tapi rasa dekat tempat lain kt bukan dekat mid valley. Tapi dah lamaaaa dulu. Sekarang dah lupe ape menu and rasa dia huhu

    ReplyDelete
  12. Saya jarang sangat ke Mid Valley maklumalah jauh tapi bagus ni boleh jadikan sebagai tempat singgahan untuk lunch time nanti bila ke KL

    ReplyDelete
  13. lamb chop look good la....been so long since I dine here....nak try again ni!!

    ReplyDelete
  14. suka gak lepak dave deli, selalu di 1Utama..apple pie & NZ lamb chop..tapi paling suka lepak waktu petang, ada combo sandwich + kopi freeflow..hehe - jmr23.com

    ReplyDelete
  15. lapar plak tengah hari ni tengok ni semua.

    ReplyDelete
  16. sedapnya. menu fav mama semua ni

    ReplyDelete
  17. Firstime tengok Beef Rips tu kita ingat daging masak asam pedas wakakaka kalau chef tu baca konfirm di mengamuk penat dia masak kan untuk juara makan lak tu ehhhh..

    ReplyDelete
  18. Adakah sini port masa zaman SA bercinta dedulu? jeng jeng jeng hahahahha

    ReplyDelete
  19. Dah lama i tak makan kat dave deli, the lamb chop looks delicious. Maybe should dropby again.

    ReplyDelete
  20. Pernah mkn sekali ja kt penang ni
    ok la not bad.lepas tu tak pernah mkn lg dah..sebab asyik full house ja

    ReplyDelete
  21. My favourite place and I usually love to go during lunch and Tea time. Affordable price

    ReplyDelete
  22. Pernah sekali je makan kat Dave Deli..

    ReplyDelete
  23. Suami tak suka sangat ke Midvalley ni, kalau tak boleh ajak makan lamb chop yang selambak tu

    ReplyDelete
  24. Tak pernah makan sini lagi hai lamb chop tu jangan goda miza okay

    ReplyDelete
  25. Cutenya deko basikal tu....
    Ok, brapa total damage agaknya..
    tak pernah makan kat sini

    ReplyDelete
  26. Kalau diorang masih amalkan cara dulu tu kan best. Rasa cam best je 😄😄

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah