Saturday, December 9, 2017

Rapat Dengan Blogger Shuhaida Kabdy Kerana Laksa Batu Kurau

Baca tajuk macam mengada sangat kan..haha..kali ni nak bercerita tentang rakan blogger yang SA mmg salahkan Kak Sue sebab masak laksa sedap sangat...bila dh sedap SA bertambah makan...bila bertambah 2 kali macam tak cukup..sib baik cik abg ajak balik...kalau tak masa rumah terbuka raya yg lepas SA dh volunteer habiskan seperiuk Laksa Batu Kurau Kak Sue..hahaha...SA mengenali Kak Sue masa tu jumpa kat event di Hard Rock Cafe. Event yg melibatkan Raja Muda Selangor..pelancaran album kalau tak salah...dari situ pertemuan demi pertemuan tercipta sebab join kelab blogger yg sama...dan banyak event yg kami sama2 attend..
Sombong? Eh tak la...sapa kata Kak Sue sombong...airmuka je kot but trust me...bila korang dh kenal..korang leh lepak borak lama dengan Kak Sue..riak muka awal pertemuan je kot...sama gak ngan SA..org x kenal mmg ingat sombong giler macam good good je kan...sebab tu ada pepatah..tak kenal maka tak cinta....
Alhamdulillah Kak Sue jenis ada semangat nak mencuba, nak maju dan ada minat nak berjaya...satu sikap Kak Sue yang SA suka..dia lebih suka bertanya kalau sesuatu yg dia nak buat tu dia x sure..itu patut ada dalam jiwa seorang blogger yang komited nak berjaya..Buktinya...tengok Kak Sue dah tak kekok attend event besar...baru-baru Kak Sue dapat jadi pembantu Chef Zameer dlm event tau...haaa...pengalaman tu....bukan senang nak dapat

Kak Sue dengan Chef Zameer

Keluarga bahagia Kak Sue...dh ada anak dara dh pun..

Ada antara korang maybe dah tau kak Sue dan suaminya Abg Man meniaga air dan makanan di Stadium dan banyak tempat..kalau bulan Ramadhan pun mereka berniaga di tapak Bazaar Ramadhan.. SA suka sangat minum air kelapa laut Afrika..minum air ni sejukkan badan.. SA minum banyak kali masa datang rumah terbuka Kak Sue yang lepas...geram tengok buah kelapa tu..comel..lagi satu SA mmg terpikat dengan Laksa Batu Kurau Kak Sue

Air kelapa laut Afrika

Laksa Batu Kurau masakan Kak Sue


Entah kali ke berapa jumpa Kak Sue..banyak kali dh sebenarnya..SA suka semangat Kak Sue..walau macam mana pun diduga dengan pelbagai dugaan Kak Sue tetap hadapi..walau sibuk macam mana pun task kerja untuk blog Kak Sue tetap buat..kalau tak faham rajin bertanya..eh..Kak Sue cakap dia nak start buat delivery Laksa Batu Kurau..Dah start ke belum SA x tau...so untuk x nk terlepas sebarang berita terbaru...jom follow social media Kak Sue...

Blog : www.shuhaidakabdy.com
IG - www.instagram.com/kaksue7273
FB - www.facebook.com/shuhaidakabdy

20 comments:

  1. Oh kaksue ada anakdara juga sbb slalu tgk kaksue update gmbr ank lelaki je

    ReplyDelete
  2. Terima kasih SA.. amboi melambung pujian Laksa Batu Kurau.. hahaha.. nanti kita buat makan-makan SA datang lah dengan Cik Abang. Terima kasih juga SA banyak ajar dan bantu Kak Sue.. lebiu.. 😘

    ReplyDelete
  3. geramnya tengok laksa tu, dah lah teringin tapi ikan mahal sekarang huwaaa kejap nak gi bw kat blog kaksue

    ReplyDelete
  4. sedapnya tengok laksa tuuu.lepasni follow blog kaksue pulak

    ReplyDelete
  5. Nampaknya kalau ke batu kurau kena cari laksa kak sue lah. Nampak sedap dan menarik.

    ReplyDelete
  6. kenal k.sue..tapi dalam social media,blog je..tak pernah jumpa face to face dengan k.sue..tahu k.sue jual air kelapa laut afrika ni..dari air ni la tahu siapa yang jual sebab dulu blogger lain selalu promote..hehe

    ReplyDelete
  7. Teringin nak makan laksa Batu Kurau tu. Nampak mengiurkan...

    ReplyDelete
  8. ala nak rasa laksa kak sue jugak.. nampak sangat sedap tu kak..

    ReplyDelete
  9. Tengok pom dh nampak sedap😋😋

    ReplyDelete
  10. tak pernah pulak menyinggah ke blog kak sue. lepas ni boleh terjah :D

    ReplyDelete
  11. Wah macam sedap je air tu kak sue.

    ReplyDelete
  12. Tak rasa lagi laksa kak sue tu. Tggu kak sue buat lg ajak kita semua.

    ReplyDelete
  13. Kerana makanan pun boleh buat hubungan seseorang jadi rapat kan

    ReplyDelete
  14. Sedapnya laksa batu kurau, agaknya rasa lebih kurang sama dengan laksa kedah juga kot. hehe

    ReplyDelete
  15. Sedapnya laksa batu kurau, agaknya rasa lebih kurang sama dengan laksa kedah juga kot. hehe

    ReplyDelete
  16. Oh, baru tahu kewujudan laksa niii, saya makan laksa penang and johor ja..muahahaha~
    hi kak sue !

    ReplyDelete
  17. Laksa batu kurau.. agaknya camne la rasa ia ya.

    ReplyDelete
  18. first time dengar laksa batu kurau dan air kelapa laut afrika ...
    adoi, memang wujud pula air kelapa laut afrika ni, ingatkan sekadar ubat cap kelapa laut afrika tu jer la ...

    ReplyDelete
  19. Teringin pulak nak rasa laksa batu kurau tu hee sebab tak penah tau pun hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah