Tuesday, December 12, 2017

Mama Tak Cuti Berjalan La Dania Dengan Mak Yang Di Seremban Gateaway

Alahaiiii....kesiannya anak dara SA ha...cuti sekolah hujung tahun tak kemana pun kami...dia lepak kat rumah je..kebetulan Uwan dia tak sihat..so dia temankan Uwan ngan Atuk dia...mama balik Seremban pun setakat jalan- jalan kat Seremban jer la..memang tahun ni tak berjalan ke mana pun sebab Mak SA sakit..Kesian Dania..nasib baik Mak Yang dia bawak dia keluar pi makan- makan..itupun sebab dah janji belanja dia makan sempena birthday dia yang lepas..tak pe la asalkan pergi berjalan kan...nanti la minggu 4 December nanti SA bercadang nak bawak dia turun KL...

Kat mana Seremban Gateaway ni? huwaaaa...jangan la korang tanya SA...memang la SA x tau kat mana...dasar kan....poyo habis...sebenarnya Seremban tu dah pesat memabngun dan dah macam- macam ada dah pun..SA yang tak berjalan or merayau...nanti la bila dah free nanti SA terjah la...Rupanya diorang pi makan Boat Noodles kat Seremban Gateaway. SA pun x tau kat Seremban dah ada Boat Noodles..hahaha..teruk sangat la...


Alaaa...apesal gegar gambar ni Mak Yang oiiiii


Antara makanan wajib ada kalau pi Boat noodles 


Bukan main lagi seronok diorang tapi tu la..gambar gegar....

Insyaallah SA akan bawak dia jenjalan minggu ke 4 nanti..minggu ni mama dia sibuk sikit..banyak sangat agenda...sedap plak mama tengok boat noodles tu ha..kat KL tak nak makan..kat Seremban sibuk nak makan..hahaha...maafkan la mama kamu ni Kakak..mama sibuk dengan kerja bila hujung tahun...insyaallah kalau allah permudahkan semua urusan mama, mama akan ambil cuti dan luangkan masa dengan awak..

26 comments:

  1. nanti mama xbz..bole bw dania jln2...sangkaya kt boat noodle mmg sedap

    ReplyDelete
  2. Seronok ya Kakak pi keluar makan dengan Mak Yang, tak apa nanti Mama tak busy confirm Mama bawa Kakak jalan-jalan n makan-makan tau..

    ReplyDelete
  3. Saya pun xpasti Seremban Hateway dekat mana kak.. Hahaha

    ReplyDelete
  4. Tak Kira berjalan ke mana2 asal dgn family pun dah Rasa seronok kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Bawa pusing-pusing je pun dah seronok inikan pula bawa gi makan-makan lagi la

      Delete
  5. Cuti sekolah memg ralat rasa x bawk anak pi jalan2.. tp ye laa kita bukan cikgu dpt cuti sekolah jugak..😂😂 ada yg bawak ok jugak tu akk

    ReplyDelete
  6. meleh air liur kak oii.. kenapa tayang gambar tu.. hahaha.. tak pernah lagi makan kat boat noodles ni..

    ReplyDelete
  7. Memang dah banyak kali lalu di Seremban gateway ni tapi tak pernah pulak stop by

    ReplyDelete
  8. insyaAllah, mudah2an dia faham. iyalah, masa cuti memang rugilah kalau tak meluangkan masa dengan famili. apapun, boat noodle memang best!

    ReplyDelete
  9. Takpe , asalkan diorang ada masa untuk spend time dengan sis SA dan family kan .

    ReplyDelete
  10. memang seronok kalau bawa budak2 pergi makan dan jalan2.. nampak menarik!

    ReplyDelete
  11. Takpe kak dania memahami mama dia bz. At least ada juga org bawa dania jalan2 makan2 boat noodles tu. Aikk terliur pula tgk. Tak pernah jejak kaki lagi ke BN no

    ReplyDelete
  12. Syoknya bila dapat jalan2 jauh ke dekat ke kalau dengan family mesti happy hee

    ReplyDelete
  13. Alolo kesian kat dania.. InsyaAllah nanti mama tak busy mama akan bawa dania nanti tu

    ReplyDelete
  14. In sha Allah Dania paham mama dia busy mencari rezeki dan inilah masa untuk ddia melihat pengorbanan mama dalam membesarkan dia.

    Wahhh ada tempat best kat seremban rupanya. Hari tu training seminggu kat seremban pun tak sempat jalan-jalan. Maybe next trip dengan anak-anak pula.

    ReplyDelete
  15. Takpe SA, ni pun kira jalan2 juga ni, tu pun dah nampak dia happy sangat tu, nasib baiklah ada mak sedara bawa jalan. Dapat makan lagi kan...syoknyaaa mangga dgn aiskrim tu. Makan macam mana ek tu? Hahaha pelik2 sekarang ni, kami tau makan pulut dgn mangga, sengan aiskrim takpernah lah lagi hihi

    Semoga mak SA sihat sentiasa, insyaALLAH Aamiin

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  16. Tak ngape Dania.. nanti akak Dania claim banyak-banyak gan mamanya pasni ya hehe. Suka tengok wajah happy diorang tu

    ReplyDelete
  17. Tak pernah pergi seremban gateaway ini , tengok macam seronok je tempatnya , makan pun sedap , hehe . Berkesempatan boleh la jejak kaki dekat sana .

    ReplyDelete
  18. Mesti rasa tak sedap hati tengok dania duduk je kat rumah masa cuti sekolah kan. Tak pe kak suria, jalan dekat dekat pun tak pe. Nanti dah duduk same same sekali, senang nak pergi berjalan sekali sekala

    ReplyDelete
  19. Penang baru started one boat noodle dekat Queensbay Mall but i tak pernah pi lagi. all looks quite small in portion, need to order many. haha

    ReplyDelete
  20. terliur tengok boat noodle, tetiba teringin pula nak rasa. tak apa, mereka faham tu mama bz. nanti dh tak bz , claimlaaaaa hehe

    ReplyDelete
  21. Lama rasanya x g boat noodle..ada ice cream mango tu ek..nampak sedap..nnt mama cuti bawa dania jejalan k

    ReplyDelete
  22. Boat noodle is my favourite place. Although the portion is small but the taste is good.

    ReplyDelete
  23. Dania kan budak baik, mesti faham mama nya busy dgn kerja ...
    sedapnya ais krim ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju .. Dania budak baikk..
      SA pon tak sengaja.......dah tuntutan tanggungjawab kan..hehe

      Delete
  24. Hujung tahun memang busy ~ Janji ada family tengok tengokkan dha kira okaylah tu~
    Semoga terus murah rezeki, leh cuti jejauh, lelama sikit..kannnnnnnnnnn

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah