Friday, December 22, 2017

Penutup Department Lunch Di Restoran Daun Pisang Raju's PJ

Semalam SA lunch kat luar walau sebenarnya SA ada bawak bekal...bekal tu bagi kat kawan lain suruh makan...SA semalam masak sup ayam kampung kan...so rezeki kawan opis la makan...then SA satu department pi PJ. Boss nak belanja makan Nasi Daun Pisang...which is SA tak de la suka sangat...tapi menghormati orang yang belanja kan...lagipun ni lunch hujung tahun sebab lepas ni boss dan SA dan ramai lagi akan terus cuti dan naik balik office 2hb nanti...semua nak habiskan cuti. Alaa SA bukan pi berjalan mana pun cuma nak rest dan spend time dengan Dania.

Berbalik cerita lunch semalam....tepa pukul 12.30 kami gerak ke PJ, sebenarnya dengan boss lama dulu kitorang memang selalu pi makan kat sini...tapi waktu pagi la..sarapan pagi...pasal tu SA cakap first time semalam makan nasi daun pisang untuk lunch kat sini...before this pernah makan gak la tapi kat hotel ngan restoran lain...


gambar sumber google
Tak cukup corumn...ada lagi yang tak ada sebab tengah bercuti...tapi ok gak la sebba masih ramai lagi yang ada kan...sambil tunggu makanan adalah sedikit discussion yang santai...dan sembang- sembang kosong...


Ni la boss SA, muda kan? yang lain- lain tu kawan2 satu department


Rancak masing- masing berbual, SA seseklai menyampuk jugak..kadang diorang citer bab project kita yang tak berapa faham ni dengar je...


Kandid diri sendiri....


Kat sini bleh request ikan atau ayam goreng on the spot...sedap la sebab bahan semua fresh di marinate dan goreng upon request..boss request ayam goreng, Ikan bulus goreng dan jugak pedal ayam goreng...semua sedap


Nasi SA...psst....x habis pun nasi....


Ayam masala


Sotong goreng special signature diorang....sedap..


Kami- kami dengan muka happy kekenyangan...


Ten of us..2 lagi cuti..next week kami plak cuti...yang berdua tu naik keja..hahahaha....moga ada lagi Luncheon gathering department macam ni akan datang....selalunya memang ada...nak- nak kami semua satu department memang kaki makan...hahaha...

Korang nak cuba?

Waze aje ke 

Restoran Daun Pisang Raju's, 
383, Jalan 5/59, Section 5, Petaling Jaya.
 Open: 8am to 7pm 



15 comments:

  1. lama xmkn nasi daun pisang..pernh mkn kt bangsar ..meanrik nmpk sotong tu

    ReplyDelete
  2. rindunya nak makan nasi daun pisang..teringat akk makan masa kerja kat Ampang dulu...mmg terbaik masakan dia tapi skrg dh pindah tak tau kat mana..yg uniknya yg tukang antar lauk tu pakai kain putih ikat sampai betis..hehe...

    ReplyDelete
  3. teringinnya nak makan nasi daun pisang ni tapi tak pergi2 lagi

    ReplyDelete
  4. Memang rare la nasi daun pisang tu. Tak pernah la cuba lagi nasi daun pisang ni. Tengok rupa pun sedap. Ni yang teringin ni

    ReplyDelete
  5. Sorong goreng tu macam sedap, susah dapat sotong goreng yang lembut, selalu liat je. Tapi kalau kedai mamak dia punya sotong goreng sedap. Rasa rempah tu sedap tak macam tempat lain

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  6. Lama tak mkn nasi daun pisang ni.
    Selalu mmg kedai India yang buat cuma tu lah, tak tahan pedas kari ...hehe.

    ReplyDelete
  7. Raju nasi daun pisang!! lama tak ke sini..

    ReplyDelete
  8. mak saya suka sangat makan dalam daun pisangg, wangi jer bau....
    Kalau ada org jual secoet, dalam harga rm1, tetap mak beli..sebab dia suka....

    ReplyDelete
  9. Aha la SA.. nampak muda sangat la boss SA tu

    ReplyDelete
  10. Amboi seronoknya Bos belanja.. rezeki kan SA.. Nampak sedap sotong tu SA..

    ReplyDelete
  11. Sedap tak kak? Daun pisang ni fav saya dengan suami. Tapi kat KL susah nak cari yang sedap.

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap lah kak SA.boleh try nanti

    ReplyDelete
  13. memang makan atas daun pisang macam tu eh kak? specialnya

    ReplyDelete
  14. Makan alas guna daun pisang memang best.. ai is suka.. ;)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah