Saturday, December 23, 2017

Plan Cuti Korang Siap- Siap, Tahun Depan Banyak Cuti.....

Dapat  ini dari group whatsapp...amboiii...banyaknya cuti tahun depan.....

gambar sumber google


Senarai hari terbaik untuk anda plan cuti tahun depan...SA pun kena plan la sebab anak dah besar..dah anak dara..dah la sepanjang masa SA duk kerja...kerja..dan kerja...tahun depan nak spend masa banyak skit untuk Dania..cuma tak leh berjanji dulu la....sebab apa SA kata plan cuti...sebab banyak giler cuti tahun depan....

J A N U A R I

4 hari straight

30/12 (Sabtu) : Weekend
31/12 (Ahad) : Weekend
1/1 (Isnin) : Tahun Baru
2/1 ( Selasa) : APPLY CUTI

F E B R U A R I

5 hari straight

31/1 (Rabu) : Thaipusam
1/2 (Khamis) : Hari Wilayah
2/2 ( Jumaat) : APPLY CUTI
3/2 (Sabtu) : Weekends
4/2 (Ahad) : Weekends

4 hari straight

15/2 ( Khamis)  : APPLY CUTI
16/2 (Jumaat) : Raya Cina
17/2 (Sabtu) : Raya Cina
18/2 (Ahad) : Weekend

M E I

4 hari straight

28/4 (Sabtu) : Weekend
29/4 (Ahad) : Weekend
30/4 : APPLY CUTI
1/5 (Selasa) : Hari Buruh

3 hari straight

26/5 (Sabtu) : Bulan puasa
27/5 (Ahad) : Bulan puasa
28/5 : APPLY CUTI
29/5 (Selasa) : Hari Wesak

J U N

5 hari straight

14/6 (Khamis) : APPLY CUTI
15/6 (Jumaat) : Hari Raya
16/6 (Sabtu ) : Hari Raya
17/6 (Ahad) : Weekend
18/6 (Isnin) : APPLY CUTI

S E P T E M B E R

4 hari straight

31/8 (Jumaat) : Hari Merdeka
1/9 (Sabtu) : Weekend
2/9 (Ahad) : Weekend
3/9 (Isnin) : APPLY CUTI

5 hari straight

8/9 (Sabtu) : Weekend
9/ 9 (Ahad) : Weekend
10/9 (Isnin) : Birthday Agong
11/9 ( Selasa) : Awal Muharram
12/9 (Rabu) : APPLY CUTI

4 hari straight

15/9 (Sabtu) : Weekend
16/9 (Ahad) : Weekend
17/9 (Isnin) : Hari Malaysia
18/9 (Selasa) : APPLY CUTI

N O V E M B E R

4 hari straight

3/11 (Sabtu) : Weekend
4/11 (Ahad) : Weekend
5/11 (Isnin) : APPLY CUTI
6/11 (Selasa) : Deepavali

4 hari straight

17/11 ( Sabtu) : Weekend
18/11 (Ahad) : Weekend
19/11 (Isnin) : APPLY CUTI
20/11 (Selasa) : Maulud Nabi

D I S E M B E R

4 hari straight

8/12 (Sabtu) : Weekend
9/12 (Ahad) : Weekend
10/12 (Isnin) : APPLY CUTI
11/12 (Selasa) : Birthday Sultan Selangor

4 hari straight

22/12 (Sabtu) : Weekend
23/12 (Ahad) : Weekend
24/12 (Isnin) : APPLY CUTI
25/12 (Selasa) : Krismas

Nak tengok la ada banyak brought forward leave tak..hehehehe....banyak betul cuti ni haaa..tahun ni banyak cuti...tahun depan pun banyak cuti...meriah ngan cuti la Malaysia ni...boleh la cuti- cuti Malaysia...boleh la cuti kawennnnnnn....#ehhhh........

18 comments:

  1. eh SA, bagi hint dah tu nak kahwin haha banyak betul cuti, sha taksempat lg nk belek kalendar

    ReplyDelete
  2. wah bagus lah kak SA dah tulis macam ni senang nak pilih mana tarikh yg sesuai nak bercuti2

    ReplyDelete
  3. Wahh untung la SA tulis camtu siap-siap. Senang nak rujuk ni. Thanks ya

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas perkongsian .
    Tengok tarikh2 kat atas dah boeh plan cuti.

    ReplyDelete
  5. Bulan september banyak pilihan cuti ...
    Tapi tak plan lg next year nak cuti mana ....

    ReplyDelete
  6. Bulan september banyak pilihan cuti ...
    Tapi tak plan lg next year nak cuti mana ....

    ReplyDelete
  7. Wah untunglah PA banyak cuti panjanga.

    ReplyDelete
  8. Ok lah, kena bookmark..haahha~
    Thanks info.... yes, cuti raya yang selalunya Nona cari dulu...hehe..sebab nak habiskan ganti puasa....lalalalal~

    ReplyDelete
  9. Wah senang SA buat macam nie kan..

    ReplyDelete
  10. nsib ada ni senang nk book tiket, apply cuti hehe

    ReplyDelete
  11. xsabar nk travel thn dpn.. byk cuti AL pun kena byk juga hehe

    ReplyDelete
  12. Nice sharing sis.. bolehlah merancang cuti.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Plan cuti untuk balik kampung beraya tu mesti awal-awal dah kena plan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, setujuuuuuuuuuuuuuu~ Beraya tu penting..miahahaha~
      Memang tgk date puasa and raya dulu

      Delete
  14. Tudia aihh... Boleh plan sesiap dah ni. Rajin SA buat jadual ye. Heheh...

    ReplyDelete
  15. cuti berganda tu tak dapat cuti kot.. kena bertugas.. huhu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah