Friday, December 8, 2017

Memang Rugi La Korang Kalau Tak Kenal Blogger Ana Suhana

Rugi??? Kenapa?
Rugi laaa kalau Tak Kenal Blogger Ana Suhana...Meh la nak cerita...tak nak berkias banyak...memang rugi la SA nak cakap kat korang kalau korang tak kenal Ana Suhana ni......haaaaa...sapa ni? Ana Suhana antara blogger yang SA baru kenal pertengahan tahun ni rasanya dan antara yang terapat ngan SA...so..hari ni SA nak kenalkan korang fulltime blogger buat masa ni Ana Suhana. SA lupa la macam mana kenal dengan Ana ni...rasanya dari aktiviti blogwalking kot...macam SA rajin ping entry..alaaa...rajin tanpa sengaja dan SA ni jenis akan setia komen satu2 blog tu kalau blog dia cepat loading dan ada citer tentang travel dan jjcm...memang akan hari- hari la SA skodeng. Kami menjadi lebih rapat bila Ana terpilih jadi top komentator blog SA rasanya...

Ibu muda ada anak lelaki yang comel ni memang suka berjalan...rajin betul Ana sekeluarga pergi berjalan walau dekat- dekat aje..Ana rajin update gambar baik di IG dan FB dan rajin juga update segala aktiviti di blog.Hari- hari ada jer cerita baru dari Ana dan keluarga kecilnya...jom tengok gambar.....Sentuh bab blogging SA akui Ana yang tak lokek dengan senyuman ni memang komited ..kalau datang event pun selalunya awal..semangat macam ni perlu ada dalam jiwa seorang blogger...bila disiplin tinggi macam ni PR suka dan confirm akan offer job lagi di masa akan datang..
Kena ingat tu korang yang lain..jaga nama dan platform sebagai blogger...etika tu penting..kata mana-mana pun.. sama-sama kita praktikkan ye...

Keluarga Bahagia Ana Suhana

Anak bujang Ana..hensem kan...


Blogger Ana Suhana Dan Aktiviti JJCM Buat SA Jeles!!

Betul memang jeles ni...sebab apa tau...SA bekerja..so SA memang jarang ada masa untuk JJCM dan boleh dikatakan SA boleh jer nak pergi makan dan buat aktiviti review sendiri  selain dari sessi food review yang SA dh commit. Memang lumrah seorang blogger bila pi makan kat mana- mana sure nak buat live update, ambil gambar update kat IG, FB kan...macam SA kena tengok tempat dan masa..kalau dengan adik beradik ok lagi..ngan anak dara SA ke..tapi kalau dengan orang tersayang macam segan skit..hahahah...tapi macam Ana bertuah sebab Suami sentiasa menyokong dan dari perhatian SA suami Ana pun suka benda yang sama. Lagipun SA jeles sebab semua tempat Ana buat JJCM dengan menu dan kualiti gambar memang buat korang terliur...tak percaya? pi terjah blog Ana sat lagi....kalau betul....korang belanje SA....


Ada jer tempat baru yang Ana dan family terjah...best betul...



First time jumpa Ana di SBB2017 yang lepas...seronok sangat jumpa Ana masa tu dan jugak jumpa blogger yang lain. Banyak kami share sebelum ni especially bab blog..kalau Ana tak faham atau SA tak faham kami share..kalau tak dapat jugak jawapan memang kami akan share kat group yang kami join bersama iaitu AFBDotMY..Ilmu yang ada seeloknya dikongsi bersama..takde la kena label Kedekut Ilmu kan..

korang nak kenal Ana Suhana?

Terjah social media Ana ye...


30 comments:

  1. tau blog ana pn thru blog SA sbb die jd top komentar...suka sbb blognye suka update jjcm..sama mcm kita suka mkn2...hehe...dh 2x jmpa ana

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi kenal berdepan ni..bestnya dapat jumpa kan...mesti seronok

    ReplyDelete
  3. sy pun br kenal ana ni drpd blogwalking...:)

    ReplyDelete
  4. Ana memg peramah. Harap dapat jumpa one day nti

    ReplyDelete
  5. Nak kenal Ana dengan lebih dekat sebab Marsha pun suka travel dan makannnn

    ReplyDelete
  6. wah.. nt boleh kenal bila kelapangan

    ReplyDelete
  7. Memang best kenal dengan Ana. Humble orangnya

    ReplyDelete
  8. miza jumpa dengan ana dekat BGR haha memang kelakar time tu, Yes jeles dengan ana yang selalu buat JJCm pastu semua gambar dia buat orang lapar. Best dapat kenal dengan orang hebat2 ne

    ReplyDelete
  9. memang dah lama follow kakana tak ingat dari mana kenal haha memang jeles tengok kakana asyik berjalan dan makan je :p

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya dpt jumpa.. mama pun seronok masuk blog ana. Suka tgk makanan hihii

    ReplyDelete
  11. yess..akk setuju..Ana blogger yang friendly mcm SA jugak

    ReplyDelete
  12. kenal blog..tak pernah jumpa lagi..padahal sama2 pergi SBB hari tu kan hehe - jmr23.com

    ReplyDelete
  13. Rasa macam nak berkenalan je ana suhana kenal blog tapi tak ingat pernah jumpa ke tidak

    ReplyDelete
  14. Dalam dunia blogging (alam maya) pun kita boleh berukhuwwah kan?

    ReplyDelete
  15. Kita penah jumpa juga dia ni tapi tak semesra kita lah wakakaka kita pun nak menuntut dengan dia hehehe salam kenalan...

    ReplyDelete
  16. Seronok kenal Ana, sentiasa ceria dan comel..

    ReplyDelete
  17. Tq kak SA kenalkan org baru dkt alia..
    Nnt boleh jengah je blog ana

    ReplyDelete
  18. baru nak slow2 aktif balik dunia blogging..blh berkenalan dengan ana suhana jgk..
    ciktom pun suka follow blog/ig jjcm..hihi

    ReplyDelete
  19. waah Ika baru tahu blogger Anna ni. Salam perkenalan ye

    ReplyDelete
  20. Salam perkenalan dari KakNil disini.

    ReplyDelete
  21. First time know her. But love to know her too.

    ReplyDelete
  22. Kenal dia secara online je.. xpasti pernah bertembung atau tidak sebelum nie...

    Tapi tue la, tertarik dengan gigi taring dia... hahaha

    ReplyDelete
  23. kenal dia dekat fb, blog..hehee..

    ReplyDelete
  24. Rawlins kenal pun di FB dan blog je. Jumpa dan bertegur sapa belum pernah. Lagipun Rawlins nie kan pemalu orangnya. Haha

    ReplyDelete
  25. Tak pasti dh junmpa ke idok..sis ni pelupa sikit..hehehe.
    Kalau belum say hi kat dia ya, salam kenal

    ReplyDelete
  26. Kenal ana suhana dari blog jugak rasanya. Tak pernah bersua lagi.

    ReplyDelete
  27. Nanti nak singgah la blog tu.. nak kenal-kenal juga

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah