Friday, December 8, 2017

Tefal Carnival Sale Dan Demonstrasi Memasak Pacific West Di SACC

Pacific West Best CooK Is At Home @ Tefal Carnival Sale

Sebut pasal Tefal ada ke yang tak kenal? Mustahil kan...Tefal merupakan jenama yang menjadi idaman semua wanita terutama Surirumah. Dewasa ini rasanya dah banyak produk Tefal kat rumah masing- masing kan..Malah product Tefal ni tak susah nak cari, ada jer di jual di mana- mana mall..SA sendiri ada frying pan jenama Tefal..pada SA jenama Tefal ni memang terbukti kualitinya dan tahan lama.

26hb November yang lepas SA berpeluang mengunjungi Tefal Carnival Sale yang diadakan di SACC dan sampai aje SA dah teruja dengan carnival ni sebab ramai betul pengunjung yang shopping barangan dapur kat sini.Kalau la SA ni banyak betul duit..dah banyak dah barang yang SA beli semasa Tefal Carnival Sale ni. Boleh dikatakan banyak juga barang yang habis dijual sepanjang 3 hari karnival ini berlangsung.


Demonstrasi Memasak produk Pacific West Oleh Chef Jemputan


Chef Leong sedang memulakan Demonstrasi Masakan..

Sementara menunggu Chef Leong memasak..SA jalan- jalan di sekitar kawasan karnival Tefal ni untuk tengok apa yang menarik...sekali tengok memang boleh dikatakan semua menarik..giler laaaa....SA ni dah la suka bab- bab perkakas dapur ni kan...dah la hobi memasak..dah tentu suka perkakas dapur dan jenama Tefal memang menjadi pilihan utama SA...hajat dihati memang nak tambah beberapa barangan..tapi nanti la dulu sebab ada lagi benda yang lebih penting perlu diutamakan..jom tengok apa yang SA sempat rakamkan...


kaunter promosi..demo barangan turut diadakan


Cantik kan?dari harga RM369 masa karnival ni jadi RM200...haduiiiiiii....murahnyaaaaa


Frying pan Tefal..dari harga RM169 terus jadi RM50  cuma tak pasti apakah jenis yang ini


Blender dan Fruit Extractor


Food Steamer


Iron yang SA idamkan jugak


Semua murah- murah kan...nasib baik SA dah ada iron dan masih elok...


Kita bergambar aje la...


Antara Blender jugak...


Huwaaaaaa...nak semua ni laaaa


Bestnya jakau dapat beli ni...satu utk mak, satu untuk SA dan satu lagi utk mak mertua...ehhhhh


Yang ni kot yang harga RM50 tu


selain Tefal..ada jugak booth product Jasmine..SA dapat beras free masa kat sini cuma like je page Jasmine pas tu tag 3 kawan...dapat free 1 peket beras Pusa Cream..sedap berasnya...


Selain Product Tefal, Pacific West turut buat promosi kaw- kaw petang tu...harga memang murah sangat2..ada yang x tau ye..product Pacific West product apa...Pacific West ni pengeluar makanan sejuk beku yang dah lama bertapak dalam pasaran..SA mmg suka dan rasa nak beli...tapi takut tamak sangat dan x tau nak simpan kat mana sebab duk rumah sewa kan..so SA tunggu la dari penganjur..alhamdulillah dapat yang combo deal RM50 tu sekali dengan cooler bag...psst...cooler bag tu ada 3 SA dapat..hahahaha...yang ada combo deal tu SA bagi cik abg SA 2 item...selebihnya SA ambik..la ni yang tinggal kat rumah sewa Sotong ngan cheezy fish fillet...nak buat Egg Yolk Cheezy Fish Fillet nanti...


Fish Fillet yang di goreng panas..dan diberikan secara percuma sekeping sorang utk pengunjung petang tu...ye la hari terakhir kan...


Yang ni rasanya untuk mereka yang dapat kupon...


Antara product Pacific West yang dijual secara combo 


Cheezy Fish Fillet merupakan product terbaru Pacific West


Squid chips yang sedap..yang ni la yang Chef Ezani masak sweet sour tu...


Oven Baked Fish Fillet   
 

Chef Ezani


SA dapat naik pentas untuk cuba masakan Chef Ezani..cuma x dan nak bergambar dengan dia..


Sebelum pulang sempat bergambar...


Pada pendapat SA Tefal patut adakan carnival macam ni 3 kali setahun la...bukan apa...SA nak beli gak Tefal ngan harga promosi....jeles tengok ramai yang beli especially chinese...nampak...nampak...SA ada tanya diorang beli untuk guna sendiri ke..diorang cakap normally diorang beli untuk hadiahkan pada sanak saudara atau beli untuk family members diorang...huiiii....best betul la...

Korang nanti tahun depan hadiahkan SA barangan Tefal tau....hehehehe.....bukan bagi hadiah kahwin...hadiah birthday...tapi kalau nak bagi hadiah kahwin pun apa salahnya...kecik tapak tangan SA..Stadium Merdeka SA tadahkan.....hahahaha....larikkkkkkkkkk

13 comments:

  1. miza dah buat Tabung baru untuk Iron tu hehe.

    ReplyDelete
  2. Wahh.. pada mama tefal lah brand yg paling kelas Dan berkualiti

    ReplyDelete
  3. murhnye rice cooker rm200 je....bila Along nak kawin nii..jgn lupa jemput tauuu

    ReplyDelete
  4. Ana beli blender dln gambar tu kak. Memang murah. Xrugi beli masa karnival tu.

    ReplyDelete
  5. bestnya carnival ni. Tefal tak nak buat kat Penang ke? Haha. Kami ni pun peminat Tefal jgak. Tengok gambar2 SA ni dah tak tidur lena dah malam ni wahaha.

    ReplyDelete
  6. eh eh SA dah bagi hint ni haha tefal ni memang diminati ramai kalau sebut kat mak mak konfirm dorang geram

    ReplyDelete
  7. Kegemaran org pompuan la produk tefal ni

    ReplyDelete
  8. Kak Sue dapat gak beli Frying Pan tu satu SA, belum ada lagi kat rumah nie.. Puashati rasanya.. ehehe..

    ReplyDelete
  9. barang-barang tefal memang berkenan habis..tapi belum masa nak beli lagi

    ReplyDelete
  10. Mula jatuh sula dengan produk Tefal

    ReplyDelete
  11. Dari dulu memang suka jenama Tefal ni untuk barangan dapur. Nak aim untuk iron pulak

    ReplyDelete
  12. Wahhh murah tu..teringin nak beli 1 tapi kena tunggu promosi la

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah