Wednesday, December 13, 2017

Terjatuh Cinta Tanpa Sengaja Dengan Kasut Emboss Dark Maroon Ijmal

Hi korang...

Korang macam SA tak..ada masalah kalau beli kasut sarung..samaada boleh pakai lama atau pakai sekejap aje..setiap kali beli kasut sarung baru kaki SA pasti melecet sebab tu SA tak banyak koleksi kasut sarung. Baru- baru ni SA diperkenalkan dengan kasut jenama Ijmal. Sekali pandang je terus jatuh cinta..memang SA tak tengok warna lain selepas buka website. Terus jer order dan confirm semua termasuk size..tutup website dan sabar menanti dengan harapan apa yang SA order tu bakal tiba dengan selamat ke pangkuan.

Apa yang SA sangat suka dengan service dari pihak Ijmal? Lepas dah dapat email confirmation terus dapat email penghantaran sekali dengan tracking number..cepat kan? Esoknya SA terima bungkusan love- love dari pihak Ijmal...yeayyyy.....tak sabar- sabar SA nak buka bungkusan..dan apa yang SA dapat memang sama dengan apa yang SA idamkan....terbaik service dari pihak Ijmal..cepat dan pantas..

Kasut keluaran Ijmal ni sesuai untuk siapa?

  1. Wanita bekerja yang sentiasa bergerak ke sana  sini atau berdiri lama
  2. Wanita mengandung
  3. Yang mengalami masalah sendi,kaki, tumit dan lutut
  4. Sesuai untuk mereka yang mengerjakan Umrah
  5. Mereka yang rajin travel


Jom tengok kasut SA..

Tadaaaaa...cantik kan? Ntah kenapa hati terpaut dengan Emboss Dark Maroon ni...pejam mata jer SA terus pilih...memang tak tengok warna lain masa pilih..kalau tengok warna lain sure hati berbelah bahagi...nama pun perempuan kan..cepat rambang mata..hehehe...so apa kehebatan kasut Ijmal pada diri SA?

Kasut Ijmal sangat comfort, kusyen tebal dan lembut pada insole dalam kasut Ijmal memberi keselesaan yang berpanjangan. SA guna ke pejabat dan kasut ni betul-betul ringan. The best part kaki SA tak melecet pun..takde istilah sakit kaki atau tumit dah. Material lembut yang digunakan dan pilihan warna pun sangat- sangat memikat hati.Lepas ni nak tambah koleksi lagi la..sesuai dengan SA yang bekerja banyak berdiri dan berjalan ni...

Serius SA dah terjatuh cinta tanpa sengaja dengan kasut Emboss Dark Maroon Ijmal. Dan yang penting kaki SA dah tak sakit lagi....pergerakkan SA di office sangat lancar dengan kasut Ijmal..kawan- kawan pun dah mula menegur..cantiknya kasut beli kat mana..jawapannya dh tentu la Ijmal...


Corak pada kasut dan design yang cantik..


Size pun takde masalah..


Comel jer kat kaki..


Sempat ootd pagi Ahad...cantik tak kasut tu?


Gara- gara gambar ni ramai yang bertanya harga kasut ni....


Jom tengok Testimonial...





Rata- rata customer yang pernah beli kasut Ijmal akan repeat order sebab kasut ni memang betul- betul best. Harga pun berpatutan dengan kualiti dan service yang diberikan oleh pihak Ijmal.Semua pun berpuas hati..

Korang berminat nak beli kasut Ijmal?

Jom pakat order di :-

Website : https://www.ijmal.my/

Instagram : https://www.instagram.com/ijmal.malaysia/

46 comments:

  1. dari gambar tu nampak macam material dia jenis bagus dan beri keselesaan semasa memakainya.. design pun cantik.. dan membantu masalah saraf? wah.. menarik

    ReplyDelete
  2. ok dah boleh booking untuk kasut baru taun depan.

    ReplyDelete
  3. menarik nmpknye..sesuai ngan SA tu..nmpk comfy

    ReplyDelete
  4. Memang selesa sangat kak..saya amek wedges warna mustard hehehe

    ReplyDelete
  5. Minat kasut macam ni tapi susah cari saiz. Nampak sangat menarik laaa. geram!

    ReplyDelete
  6. lawa la kak dia punya design...zaza pun suka pakai kasut macam ni.. selesa dan tak sakit kaki..

    ReplyDelete
  7. Saya tgk kasut akak terus rasa nak beli juga lg satu.. Hahaha

    ReplyDelete
  8. Kak Sue pun suka sangat kasut dari Ijmal nie SA, selesa sangat kan..

    ReplyDelete
  9. meriah warnanya. kasutnya juga cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  10. Cantik..yg penting keselesaankan SA...

    ReplyDelete
  11. Red kaler..redmummy mesti suka ni.. jmr23.com

    ReplyDelete
  12. mmg nmpak sesuai, pakai ngn jean or ngn baju kurung... mcm nk try jgk lah SA... dana mmg tgh cari kasut sarung yg selesa utk bwk pi opis or bwk jln2 biasa

    ReplyDelete
  13. Cantik dan sesuai dgn akak. Yg penting selesa dan tak melecet kan kak.

    ReplyDelete
  14. kasut cantik, orang yang pakai pun cantik :P

    ReplyDelete
  15. nampak sgt selesa..elok tok kita yg suka berjalan lama lagi² bila shopping..kekeke

    ReplyDelete
  16. ha'ah..cantik la SA..berkenan pulak..

    ReplyDelete
  17. Kenapa dia buat untuk wanita sahaja? Buat la untuk lelaki sekali please sebab nampak menarik!

    ReplyDelete
  18. wow cantiklah... iolls cam minat gak lah

    ReplyDelete
  19. bagusyaa, kalo ongkir ke indonesia berapa ya ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi..anda boleh berurusan di website yang telah di nyatakan dalam entry ye..

      Delete
  20. lepas ni pasti ramai yang cari kasut ni.
    Walau pun mahal, yang penting menarik dan selesa dipakai.

    ReplyDelete
  21. Cantiknya lebih2 lagi bila kak SA Yang pakai..ni design baru Ijmal Kan... Tengok emboss dia pun dah Rasa comfy

    ReplyDelete
  22. Wah..bagus kasut ni..hilma slalu ade event yg kena berdiri lama..sbb tu kena cari kasut yg betul2 selesa..lagi satu x melecet..huhu..kan..ok nak usha jap ijmal ni..thanks for sharing

    ReplyDelete
  23. MamaD sibuk je tanya mana nak beli kasut yg lawa ni

    ReplyDelete
  24. kasut Ijmal ni nampak selesa dan tahan lasak juga... nak beli 1 lah

    ReplyDelete
  25. Comelnya kasut tu kita pun jatuh cinta juga untuk laki nya ada tak kalau ada nak cari saiz besar macam kita ni senang ker hehehehe...

    ReplyDelete
  26. Serious kasut dia nampak cantik elegan dan bergaya kualiti kasut memang menarik dan kemas

    ReplyDelete
  27. Tengok je dah tau & nampak selesa.,l color pon cantik,,

    ReplyDelete
  28. Sally takde masalah kalau guna kasut tutup lama tapi kena cari yg tak runcing tajam kat depan sbb kaki jenis kembang..

    kalau jenis kasut yg tahan lama, elok macam ni..kualiti pun terjamin..agak berbaloi la harga dia sbnrnya..sbb boleh guna lama

    ReplyDelete
  29. I need a soft and comfortable shoe for travelling. So can walk long hours.

    ReplyDelete
  30. Cantiknya kasut dia. Ruby suka loafers camni. Tutup aurat, sarung je dan pakai la sampai lebam. Hehehe.

    ReplyDelete
  31. Kasut tu nmpk lembut Dan sejuk bila dipakai. Tertarik plak dgn pakej umrah Dan haji tu

    ReplyDelete
  32. wahh bagus betul kasut macam ni! bolehlah hadiahkan untuk mak satu. bergaya pun bergaya... lagi penting boleh bantu masalah saraf. tq sis sharing ni!

    ReplyDelete
  33. Design dia pun cantik. Nampak selesa pulak tu. Kinah kalauncari kasut memang cerewet sikit. Tapi yang ni memang berkenan pulak. Nak intai website ni dulu

    ReplyDelete
  34. wowwwww! best je kasut ni kak, onie lebih suka kasut yang tapak macam tu dan tak suka heel. Penat kaki dan mula akan rasa stress bila kaki mula rasa sakit.

    ReplyDelete
  35. Susah tau nak cari kasut yang serbaguna yang boleh pakai ke sana sini. Menarik lah Kasut Emboss Ijmal ni ada kelebihan tersendiri.

    ReplyDelete
  36. style looks good and if is comfy then it would be worth the price!

    ReplyDelete
  37. Cantik lah kak SA kasut ni kan?.aina emboss jugak tapi dark chocolate.mula2 tergida jugak dgn colour ni.nmpk menyerlah.

    ReplyDelete
  38. Menarik pula kasutnya.... tp 1st time dengar pasal kasut jenama nie

    ReplyDelete
  39. Oo..kasut yang ni ke. Memang best kita dah try kawan punya la hehe

    ReplyDelete
  40. Ok, nampak macam sedap je pakai kat kaki tuu~
    Nona pon jarang pakai sarung...

    Nanti leh try ushar sini kan..Thanks info ! btw, stylo nampakkkk sis !

    ReplyDelete
  41. mrs pip pun suka jenis kasut2 mcm, kalau jalan jauh memang selesa ...
    harga pun affordable since ianya full leather kan ... tq info SA.

    ReplyDelete
  42. Nampak sangat menarik dan paling penting dah tentu selesa kan. Kalau tak.. rugi je membelinya.

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah