Wednesday, January 9, 2019

Hanya Kerana Craving Australia Cherry...

Hi korang..

Baru- baru ni SA craving sangat dengan Australia Cherry ni..musim dia agaknya..pergi mana-mana nampak cherry...tapi harga dia yarabbi..sekilo cherry ni bleh dpt 3 kampit beras dan harga cherry sekotak boleh dapat handbag Guess yg tgh promosi..hahaha...sekotak RM400, x tau la bape kilo tu...maybe gred baik kot..itu harga kat MBG ye..SA tanya 100gram berapa biji je dpt dengan harga RM13.99? staff MBG cakap 6 biji je...whatttt!!!!!...giler...harga RM13.99 hanya 6 biji je...macam tak berbaloi kan...6 biji tu celah gigi je...SA nak la beli banyak sebab Mak pun suka buah ni....memang tka la nak beli kalau setakat dapat 6 biji...bapak giler mahal..yee..bab ni memang SA berkira..kalau berbaloi walau mahal takpe gak..ini tak..sebiji cinonet cherry tu harga jatuh RM2.33..celah gigi jer 6 biji cinonet tu...


Ni yang kat MBG

Sekali Sabtu bila ntah SA pi Jusco Seremban 2, saje bawak family jalan dan kebetulan SA nak beli buku untuk Dania kat Popular Book...sambil2 tu jalan kat area hypermarket Jusco tu...sekali nampak Australia Cherry ni...dia jual satu pek tu RM15.90....wahhhh....goyang Inul kat situ jap... satu pek tu 250g koranggg....banyak kot isi dia.... SA belasah amik 4 pek...hambek ko MBG...guwe dapat lagi banyak dengan harga yang sangat berbaloi...


Siap amik bukti lagi ha...


muka tengah happy dapat makan cherry

Sampai rumah..buka 2 pek and basuh dulu..giler tak happy dapat makan banyak macam ni....bukan SA jer boleh makan...satu family bleh makan..malah bleh makan banyak. Dania dia tak berapa suka..yang suka anak buah SA si Aidan..dia memang seorang pemakan buah...hehehe....

Puas hati..dapat beli Australia Cherry murah macam ni...maknanya SA amik 4 pek jadi berat sekilo. SA bayar RM63.60 . Haaaa....murah kan? 

Okey dah tak craving dah...dah dapat dan dah puas makan....sekarang mengidam nak makan Rock Melon plak...belum musim lagi....suka yang kulit dia warna hijau tu..isi dia manis giler compare yang kulit warna kuning tu....entah bila nak musim...Rock Melon pun mahal tau....

35 comments:

  1. wah..rezeki akak tu dapat murah sbb dah niat nak belanja mak. Allah permudahkan dan temukan akak dgn cheery yang murah..alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. i suka sangat makan cherry ni... tapi.. very expensive leh... can only buy and eat it once in a while..

    ReplyDelete
  3. Apak mahal cherry ni kak SA dia, wuuuuuu.. tapi dekat MBG tu memang mahal kak, onie pernah gak beli dekat MBg tu, aiyomaaaa aiyopaaa mahal gok,haha. Tapi kedai dia memang lain mcm, lain mcm yg kaki ni still nak masuk even mahal 🤣

    ReplyDelete
  4. dana biasa juga beli australia cherry kt jusco atau giant, harga pun berpatutan lagi lah...
    bolah la kot2 teringin kn SA...

    ReplyDelete
  5. Allahu, menggoda nya. ni kalau kak dapat makan, mau boleh habis 2-3 kotak. hahahahha

    ReplyDelete
  6. tk pernh beli tp pernh mkn sbb bapa mertua bw blk 2 kotak dr australia

    ReplyDelete
  7. Tu lah...kekadang kena survey juga kan?. Rezeki SA la dapat yang berbaloi. Kalau setakat 6 biji je adehhhh puas ke makan?. Berbaloi beli 4 pek. Puas hati kan? .

    ReplyDelete
  8. sedap. kat sana pun memang mahai walaupun tempatnya. tu sampai kat kita double triple mahai..
    sedih tol dahla sedap mana cukup kan 6 bijik je.. kejam gila MBG. tapi mmg mahal kan situ.. kedai buuah mahal..

    ReplyDelete
  9. memang mahal ari tu tengok dekat jaya grocer pun rm 24+++ dalam dia alahaiii senonet je.. berhuhuhu jelah tengok harga

    ReplyDelete
  10. Nasib baik akk survey dlu...
    klu 6 biji mmg buat celah gigi jelaa...
    bila dpt yg murah, mmg akan rebat byk la ya :)berbaloi

    ReplyDelete
  11. wAAAAAAA..bestnya kk...my fvrt jugk ni..selalu beli yg packaging cmni gak..kt Trg ni selalu jual d giant aje la kami ni..pasaraya lain nan hado...kt Trg nipn x selalu dpt...kdg2 aje jumpa..sy sorang aje yg suka kalu kt rumh tu..memng heaven kalu dpt yg manis2 kn..suka kaler cherry ni..yummy..meleleh ni nengoknya..by d way akk sy silent reader akk dh 2 taun dh..huhu..tp arini nk komen sbb tergoda tgk kelazatan cherry..yumyum..

    ReplyDelete
  12. Wah! Memang betul-betul borong ni. Tapi tak apalah kita sendiri yangm engidam kan. Sekali sekala keluarkan duit poket sendiri untuk memuaskan hati sendiri. Self reward namanya

    ReplyDelete
  13. Murah sangat la tu. Dah la bukan senang nak carik. Rezeki betul la... Kalau kita pun kita borong banyak terus skali. Hehehe

    ReplyDelete
  14. sedap eh kak?kita tak berapa sgt buah2 ni..kalau suka pun buah2 citrus...tpi anak kita si Adriana tu hantu buah..semua buah dia bedal

    ReplyDelete
  15. syafi mmg suka cherry ni kak tapi tu lahh murah sgt hihihi

    ReplyDelete
  16. My children loves to eat Cherry. It is rich in vitamins but a bit pricey. Where there is promotion, I will buy for them.

    ReplyDelete
  17. Wah... Gila mahal buah ni ... Mmg berbaloi beli banyak bila jual harga affordable kan ...

    ReplyDelete
  18. My favourite snacks. I dah tak lalu Isetan KLCC kat situ time musim cherry je mesti murah. Now I kat Mid Valley ada AEON je. Nak gi ushar sana la...mesti dah ada...

    ReplyDelete
  19. Entah kenapa bila tengok gambar ni teringin pulak nak makan, dulu bukannya suka sangat kta buah cerry ni, makan seulas dua lps tu tak makan, ni tetiba teringin pulk,,,aishhh penangan SA lah ni, nanti nak gi cari lah

    ReplyDelete
  20. Cherry memang kegemaran kita nak sangat bestnya kalau dapat makan banyak tanpa henti memang boleh habis sekejap jer... Tengok harga boleh tahan heheheh tu yang hanya beli setahun sekali jer tak mampu kita ni...

    ReplyDelete
  21. Tak pernah cuba lagi Australian cherry ni. Tapi boleh tahan mahal ye harganya. Nasib sis jumpa yang murah sikit. Kalau tidak jenuh craving lagi hehe

    ReplyDelete
  22. Wah! Cx tak permah tahu pon pasal cherry australia ni nak rasa jauh sekalilah. Hahaha nanti boleh try belilah kalau dpt harga mcm SA ni. Kalau idok, kita telan air liur ajelah. Alahhhh alaaahhh alaaanhh mahal sangat pon harga netul dia. 6biji je dah belas2. Tak berbaloi pula. Huhu

    ReplyDelete
  23. wah cherry ke..nampak fresh la..takde pun yang lembik-lembik..sedapnya dapat makan..murah juga tu ye..sealalu makan cherry yang atas kek tu je..hehe...

    ReplyDelete
  24. Amboi craving buah mahal! Hahaha. Bagus buah ni. Antioxidants tauuuuu. Adam pun beli anggur Pasar Malam td. Jenuh dia sumbat dalam mulut ruby. Haha

    ReplyDelete
  25. Astaga. Melampau harga tu. Baik Rawlins beli benda lain hahaha. Pandai SA simpan craving tu dan nasib baik jumpa. Kalau tak, mau meleleh je liur hahaha. Enjoy the cherry SA.

    ReplyDelete
  26. im not a big fan of cherry, so when i went to aus i pun tak makan. good that you like it. yes imported food always so expensive, so can only eat it once in a while, but it's good that it packs with nutritions!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  27. adoi kak, menggoda saya pulak ni. tetiba macam nk beli juga

    ReplyDelete
  28. AM xpenah lagi makan buah cherry Australia nie. Selalu nmpk kat pasaraya tapi xpenah cuba.. Tgk cara SA craving, buatkan AM nak cuba juga lah.. Nmpk sedap n montok2 buah cherry nie.

    ReplyDelete
  29. eh murahlah 1 pek rm15 ke bawah... banyak tu.. tapi kak SA kata yang 6 biji rm13 tu consider mahai la dah la kecik je.. tengah ada sale ke aeon ni.. ala ni rasa nak pergi grab satu pek... sebab sedap tau buah cherry..MURAHHHHHHH.... waktu tengah ada CNY

    ReplyDelete
  30. Sha tak pernah beli sebab selalu jumpa cam tak berbaloi.. Macam kak SA cakaplah.. Buah nya cenonet tapi harganya mahal ya amat.. Napelah Jusco jauh.. hahaha

    ReplyDelete
  31. murah la tu... klau dkt jusco pernah jumpa harga smp puluh ringgit.
    dah ramai yg tunjuk pasal cherry ni.. kena cuba gakla.. tak leh jadi ni.. hihihi

    ReplyDelete
  32. Uihh.. Lawa berkilat buah cherry nya.. memang beso jugak yea cherry ni? heheheh.. TB tak penrha makan lagi.. malunyaaa.. jangan ketawa tauu.. rock melon tu pun TB tak tau apa dia... hahaha... tapi jap lagi nak google lah.. hihihihi.. TB pun suka buah gakkk..

    ReplyDelete
  33. Woww boleh tahan jugak harga dia eh kak, tapi MBG memang macam tu rate dia. Heheh. Sekali sekala nak beli macam ni apa salahnya kan :)

    ReplyDelete
  34. Memang rezeki tu SA !! Buah dia tu pun nampak comel-comel. Berkilat lagi.

    ReplyDelete
  35. ahaaaa ni sedappp. hee. nampak fresh sangat hee

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah