Wednesday, January 2, 2019

First Day School Aleesya Qhaira Wilda

Hi korang...

Nampaknya timeline Instagram dan Facebook penuh dengan pengalaman ibu bapa hantar anak- anak masing- masing masuk sekolah rendah dan juga tadika. Ada juga yang masuk tingkatan 1 sekolah menengah. SA pun tak ketinggalan nak up jugak kat blog sebagai kenangan walaupun kakak Dania dah besar panjang dan boleh pergi sekolah sendiri. SA nak up tentang Qhaira a.k.a Dida yang sememangnya selalu menjadi watak dalam setiap posting blog SA. Tahun ni adalah tahun pertama Dida bersekolah tadika. Bukan main semangat lagi dia nak pergi sekolah. Maminya cakap malam pukul 9.30 dah tido dan pukul 6.30 pagi dah bangun dah. Bangun tido pun senang jer takde masalah. 
Bagus macam tu.

Jom la tengok gambar Dida yang tengah bersemangat pergi sekolah...







Geram jer tengok kan...

Sebak mama dia tengok gambar ni...dah la mama kena kerja tak dapat pergi temankan dia...seronok betul dia masuk alam persekolahan walaupun baru tadika. SA risau dia buli teacher jer nanti dengan mulut pok pek dia tu..mesti banyak cakap nanti...cepat betul masa berlalu...dah besar dah anak buah SA ni...semoga rajin dan terus semangat pergi sekolah...ni semangat sekolah sebab cukup tido la ni...dah pesan ngan mami dia bagi dia tido awal supaya esok nya dia cergas bangun pergi sekolah...dan yang bagusnya Dida ni walau umur baru nak masuk 5 tahun tapi pemikiran dia dah macam budak umur 10 tahun. Gaya percakapan pun macam dh matang sangat...

Mama doakan Dida membesar menjadi anak yang bijak pandai dan berjaya dalam apa jua lapangan...

32 comments:

  1. alahai cutenyer Dida pakai uniform tadika..

    ReplyDelete
  2. alahai sikecik comey ni.. rajin2 belajar ya =)

    ReplyDelete
  3. alolo comelnya qhaira..moga rajin belajar dan cemerlang dalam pelajaran..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah.. kenal (dialam maya) Dida ni lepas keluar dari perut mami dia lagi..
    now dah sekolah.. time flies

    ReplyDelete
  5. alaa comelnyaa siap dgn beg pink lagi~

    Btw, jemput datang join segmen bloglist Myra yang pertama! :D

    Myra | The Grey Lines Between Segment | Blog List For the First Half of 2019

    ReplyDelete
  6. Yeayy dah sekolah! Comelnya Dida ... nampak seronok ke sekolah.. moga ceria hingga hujung tahun rajin2 belajar yea

    ReplyDelete
  7. Sedap rupanya nama Dida ye.. Owh sebaya dengan anak buah LeYa juga yg semalam hari pertama sekolah di pra-sekolah

    ReplyDelete
  8. besar dida..dah masuk sekolah...semoga rajin belajar yea, dida...

    ReplyDelete
  9. Hamboi.. comelnya dida berbaju sekolah.. Selamat bersekolah dida..

    ReplyDelete
  10. Amboih.. muka ceria je dia ye.. tak macam budak-budak lain yang takut-takut.. tapi dia ok je yea.. hehehe.. comey je dengan uniform tadika dia..

    ReplyDelete
  11. Wahh. Bagusnya ceria je masuk tadika.. hehhe selalunya bdk perempuan mmg jarang nangis .. cer tgk timeline or org share kebanyakkannya bdk laki

    ReplyDelete
  12. alahai comel je! biasalah akak semua parents rasa sebak apatah lagi mengenangkan anak2 makin membesar. nampak bijak! semoga menjadi anak yang solehah ya adik

    ReplyDelete
  13. Selamat bersekolah Dida. Nampak gaya macam seronok je dia pi sekolah. Bagus bagus, semoga belajar dengan rajin dan jadi anak yang pintar

    Selamat tahun baru SA. Semoga terus sukses

    ReplyDelete
  14. alolo.. first day ni biasanya parents yang exited. anak anak mcm nervous sikit.. good luck aleesya..

    ReplyDelete
  15. Heheh biasa parents lagi excited dari anak2 heheh tp ye la ni semua pengalaman manis for both parents n kids

    ReplyDelete
  16. Comel yer Dida.. chubby dan montel jer pipi, geram nak cubit. Nampak happy dan semangat nak pergi tadika . Baguslah macam tu kan..takde drama menangis. Good girl sangat.

    ReplyDelete
  17. Wah Dida dah school lah Semangat betul dia nak pergi sekolah .Gaya dia tu yang tak menahan kak Bukan main lagi dia posing macam tu .. hahaha memang budak bijak Dida ni. Habislah cikgu jenuh nak layan dia bercakap.

    ReplyDelete
  18. Memang seronok tengok anak2 kecik cam ni masuk ke alam persekolahan...macam-macam perangai dan keletah yang pasti mencuit hati. Teringat pulak kat anak masa dia kecik2 ni dulu..memang tak takut langsung dia bila kita tinggalkan, seronok ada kawan

    ReplyDelete
  19. olololol comelnya...mesti exsaited kan sebab ni dia punya first time....acik doakan semoga awak membesar dengan baik , jadi pelajar cemerlang kat sekolah dan jadi anak yang solehah untuk mama

    ReplyDelete
  20. Very cute girl. Good luck on your first day at school dear and hopefully you will enjoy your schooling and study well. These pictures rekindling my school memories.

    ReplyDelete
  21. Comelnya dia nak ke sekolah. Bersemangat sungguh ye. Rawlins suka bebudak yang eager nak gi sekolah nie. Seronok melayan celoteh dia balik sekolah tu.

    ReplyDelete
  22. Alahai... Comey Dida! Good luck, semoga seronok pegi sekolah, menimba ilmu, dapat keputusan yang cemerlang nanti yaa... Aamiin

    ReplyDelete
  23. Uishhhh anak kecil pandai bergaya. Hebat.

    ReplyDelete
  24. Alolo comelnya dia..seronok nak pergi sekolah ye..ramai ibu bapa yang post anak pergis ekolah..hehee..kita pulak teruja tengok..acano la nad nanti hantar anak pergi sekolah

    ReplyDelete
  25. eeeeee comelnya dia. nak cubit pipi dia sikit heeee

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  26. Wow. Uniform tadikanya memang special kan? Tag namanya siap ada gambar kartun yang amat menarik. Dulu semasa hantar anak-anak saya pergi ke tadika pun sebak sebab selalu bersama mereka kan?

    ReplyDelete
  27. Seronok tengok ank2 bersekolah ni. Semoga ank2 pandai belajar, ikut cakap cikgu dan mak ayah. Selamat belajar!

    ReplyDelete
  28. hahaha school reopen also means you will have more free time right? haha anyway hope all the best for your kids and may their result be good, academically and co-curricularly.

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  29. wah.... they really have a very cute nametag ans she seems so happy over there... i wish this little girl all the best in her studies and future undertakings

    ReplyDelete
  30. Aamin..belajar rajin-rajin ye. Tahun ni kurang sikit orang post gambar anak-anak masuk sekolah. Jadi tak tahu sangat

    ReplyDelete
  31. Alahai comelnyaaa hehe. Belajar rajin2 ya dik hee:)

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah