Thursday, January 3, 2019

Don's Builder Trusted Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah Di Utara...

DON'S BUILDER BINA RUMAH ATAS TANAH SENDIRI DAN RENOVASI DI KEDAH, PERLIS DAN PULAU PINANG


Hi korang.....

Bercerita tentang hasrat untuk membina , membeli atau mengubahsuai rumah bukan la perkara yang boleh dianggap mudah. Dengan keadaan ekonomi negara kita yang tidak stabil dan semuanya serba serbi mahal sekarang, tak ramai dapat menunaikan hasrat untuk memiliki kediaman yang diidamkan.Harga rumah zaman sekarang sangat - sangat tidak boleh diterima akal. Terlampau mahal kan.Bila SA duduk- duduk santai kat office terdengar kawan- kawan bercerita tentang hasrat mereka untuk memiliki sebuah rumah. Walau tak besar mana asalkan cukup untuk mereka sekeluarga berteduh. Tapi masing- masing mengeluh bila bercerita tentang harga. Untungnya kalau ada tanah sendiri kan. Boleh jer bina rumah ikut konsep dan citarasa sendiri. Sayangnya tak semua ada tanah sendiri..ye tak? Bila ada tanah mungkin korang menghadapi masalah dengan kontraktor pulak. Dah tentu nak kontraktor yang bertauliah.


Eh kenapa SA bercerita tentang rumah dan tanah sendiri ni?...haaaa ni yang nak habaq mai kat korang semua especially orang- orang Utagha...SA hari ni nak share dengan korang tentang trusted kontraktor di area Utara khususnya di area Pulau Pinang: Butterworth, Kepala Batas, Seberang Jaya, Batu Kawan & banyak lagi. Kedah: Alor Setar, Jitra, Gurun, Kuala Nerang, Kulim, Sungai Petani & banyak lagi dan Perlis: Arau, Kangar, Padang Besar, Kuala Perlis, Simpang Empat & Beseri. Pernah dengar tak Don's Builder Kontraktor Bina & Ubah Suai Rumah? Maybe korang yang tinggal di area- area yang SA senaraikan diatas tau la kot Don's Builder ni.



DONS BUILDER KONTRAKTOR BINA RUMAH DAN UBAH SUAI RUMAH DI KEDAH, PERLIS DAN PENANG

Korang masih mencari atau  buntu mencari kontraktor yang sesuai untuk membina atau mengubahsuai rumah, tiada idea susun atur rumah, takut harga terlalu mahal, Di tipu kontraktor, rumah terbengkalai dan pelbagai lagi masalah. Dons Builder Resources (002860877-A) merupakan kontraktor binaan yang berdaftar dengan CIDB khusus di dalam kerja-kerja binaan seperti mengubahsuai rumah, bina rumah di atas tanah sendiri, tambahan rumah dan juga lukisan pelan.

Mereka telah beroperasi selama 2 tahun lebih dan terus memberikan khidmat terbaik kepada semua client di seluruh utara merangkumi Perlis, Kedah dan juga Pulau Pinang (Penang). Sepanjang penglibatan Dons Builder di dalam bidang pembinaan, tiada rumah atau projek yang terbengkalai atau tertangguh. Dengan keutamaan syarikat yang menitikberatkan kualiti di dalam setiap binaan, kami sentiasa memastikan mutu binaan terjamin dan menepati citarasa client.

Jom SA  bawak korang jalan- jalan tengok antara rumah- rumah yang Don's Builder bina mengikut konsep pelanggan dan ubah suai yang diorang laksanakan. Bila SA tengok gambar- gambar tu...terus SA rasa jatuh cinta sayangnya SA takde tanah kat Utara...hahaha...kalau ada..dah lama SA hire diorang ni buatkan rumah idaman untuk SA. Dah la SA ni suka rumah atas tanah macam yang diorang buat...kalau la dapat buat rumah macam tu..apa nak buat..SA mampu beli rumah 2 tingkat je...itulah syurga SA sekarang...

PELBAGAI DESIGN RUMAH





Cantik kan antara design rumah yang disediakan? Alaaaa semuanya cantik...dan korang kalau tak suka dengan design yang disediakan oleh Don's Builder korang boleh come out dengan idea dan inspirasi sendiri dan pihak Don's Builder akan bina rumah mengikut citarasa korang sendiri...menarik kan? Jangan risau...pihak Don's Builder mempunyai kepakaran...mereka boleh merealisasikan impian korang.

SERVIS YANG DITAWARKAN


PROSES PEMBINAAN & RENOVASI  RUMAH

Selain memberikan khidmat bina rumah atas tanah sendiri, Don's Builder turut memberikan khidmat renovasi rumah. Full spec renovation atau korang nak buat renovasi bahagian- bahagian tertentu pun mereka boleh buat. Harga dan kualiti adalah tip top dan korang boleh lah berunding dengan pihak mereka. Kalau boleh kita nak la kontraktor yang sememangnya boleh dipercayai untuk elakkan dari tertipu kan. Dan..kalau korang mempunyai impian untuk bina rumah atas tanah sendiri atau nak renovasi rumah boleh lah hubungi wakil Don's Builder iaitu Encik Rizal Razak di talian 017 - 5828538.

Harapan Dons Builder, mereka akan terus membina lebih banyak rumah idaman dan juga merenovasi lebih banyak rumah pada masa akan datang. Dons Builder berusaha meningkatkan mutu binaan dan juga gerak kerja dari semasa ke semasa. Haaa..apa tunggu lagi korang....kalau inginkan impian jadi kenyataan boleh lah hubungi mereka seperti details kat bawah tu..kalau diorang cover NS dah lama SA contact diorang. Ye la..lagi 14 tahun lagi SA nak pencen dah...masa ni la macam- macam perancangan nak buat kan..mana tau boleh bina sebiji banglo kat tanah milik Mak SA kat kampung. Bila dah pencen rasanya lebih sesuai duduk suasana kampung..buat rumah besar sedikit supaya adik beradik boleh berkumpul tiap kali ada special occasion.

Berminat?
Instagram: Dons Builder
Facebook Profile: Rizal Razak 
Phone Number: 017 - 5828538
Alamat Pejabat: 
Sebelah Lebuh Raya Utara Selatan
Jalan Datuk Kumbar
05300, Alor Setar Kedah. 

23 comments:

  1. Cantik kak, pls besarkan sayap sampai selangor hehe

    ReplyDelete
  2. Cantiknya design rumah dorang...

    ReplyDelete
  3. Design cun... moga ada rezeki nak buat rumah landed mcm ni.

    ReplyDelete
  4. waaa cantiknya. teringin nak ada rumah atas tanah sendiri mcm ni

    ReplyDelete
  5. Very nice. It will be nice if we can build our own house. But nowadays difficult to get a piece of land at klang valley. Need to go out of city if want to build our dream home.

    ReplyDelete
  6. wah menariknya..ciktom mmg ada beli tanah kt kmpg before kawin..plan nak bt runah sendiri jgk tp sygnya cover bahagian utara je ye...tanah ciktom kt tganu.

    ReplyDelete
  7. Bestnyaaa lahai kalau dpt buat rumah atas tanah mcm ni. Kakau harga tanah dah murah mmg nak sangat buat design ikut sendiri punya idea kan

    ReplyDelete
  8. Cantiknya rumah dia..tp kak pun xda tanah sendiri,untung sapa ada tanah blhlah buat rumah mcm tu

    ReplyDelete
  9. Kalau la ada duit lebih nak buat macam2. Ni kena tangguh dulu untuk yang lebih penting. Nak tinggikan pagar dan nak letak awning sebelah meja makan ni.

    ReplyDelete
  10. cantik gila design rumah dia... okay tak harga setiap design ni ada cecah 100k atau below 100k ? sebab atas tanah sendiri kan.. i pun tengah fokus dekat tanah mak i suruh handle... dia suruh i fokus berkebun dulu .. nanti ada banyak duit sikit sikit buat tambah rumah.. hopefully tercapai lah impian tu, nanti apa apa i saved dulu contact ni

    ReplyDelete
  11. Cantik2 betul design rumah tu. Kalau ada rezeki lebih boleh la beli tanah kat belah utagha tu pastu boleh contact Don's Builder untuk bina rumah tu. Nanti Qiss share kat member yang duduk utagha naa

    ReplyDelete
  12. Teringin nak ada rumah kat tanah sendiri, tapi masalahnya tanah sendiri pun x adak so cam mana nak wat rumah. Kita mampu tengok je lah sekarang

    ReplyDelete
  13. lawa design design rumah kontraktor ni..untungla org utagha

    ReplyDelete
  14. Nampak cantik design rumahnya. Cakap pasal rumah ni, terfikir2 jugak entah bila la emi dapat beli rumah sendiri. Teringin gila nak ada rumah sendiri.

    ReplyDelete
  15. Wah..cantik2 la design rumah dia.. Kita suka sbb very simple tp sejuk mata memandang...dons builder ni hanya ada di utara sahaja ke SA? kita suka tgk rumah2 kt utara...nnti bolehlah gtau poksu kita sbb dia dok belah utagha..hehe

    ReplyDelete
  16. WOW DESIGN TU CANTIK SANGAT, TERINGIN ADA RUMAH SENDIRI MACAM TU. NANTI BEBERAPA TAHUN DARI SKARANG HOPEFULLY BOLEH BINA RUMAH SENDIRI. THANKS SHARING :D

    ReplyDelete
  17. Cantik design dia. Insyallah dapat rumah sendiri nnti. Thanks for sharingm boleh la consider dia kalau nk beli rumah nnti

    ReplyDelete
  18. wahh.,. cantik2 design dia.. berkenan pulak tengok.. hai.. bilahlah nak merasa ada rumah sendiri.. nak juga merasa dok umah landed ni.. hehehe.. tapi kalau ada tanah sendiri untunglah kan.. panggil kontraktor ni buatkan

    ReplyDelete
  19. Cantiknya.. untung orang utara.. :)

    ReplyDelete
  20. Cantik cantik design Don's Builder ni, syoknya kalau ada dekat negeri lain sama.

    ReplyDelete
  21. Cantik-cantiknye desain rumah tu kak... Suka.. Suka..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah