Thursday, January 24, 2019

REVIEW | ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack


Hi korang...

Kalau nak tau kan...tahun ni umur SA dah masuk angka 41 tahun dah...alahaiiii....walau umur hanya angka tapi tetaplah ada rasa menakutkan tau, makin tua tapi banyak benda tak achieve lagi..paling ketara apabila dah berusia kulit jadi bertambah matang, mungkin masa ni la garis- garis halus akan muncul. Kalau tak jaga betul- betul memang masalah garis halus pada muka akan berleluasa la kan..makin lama makin banyak..boleh stress kalau difikirkan...Alhamdulillah hadir pula si hitam manis yang exclusive dalam hidup SA..ya allah syukur sangat dengan adanya ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack..menyelamatkan keadaan dan memang kehadirannya tepat pada masa...produk ini dicipta oleh Klinik Dermatologi Korea khusus untuk menganjalkan, mengurangkan kedutan dan membuatkan kulit kita menjadi anjal sentiasa. Ianya sesuai untuk kulit kering dan mereka yang mengalami kulit kusam.

So untuk 2 minggu pertama ni SA guna ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack setiap malam sebelum tidur dan SA sangat suka dengan teksturnya yang pekat dan tidak melekit. Paling best cepat meresap ke dalam kulit dan tak rasa berminyak. Kalau korang nak tau ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack bertindak ketika kita tidur. So bila bangun pagi korang akan rasa kelembapan kulit muka korang jauh berbeza dari biasa. Betul..korang akan rasa kulit muka lebih lembab. Dengan penggunaan yang berterusan dan disiplin insyaallah garis- garis halus pada kawasan yang kita tak suka akan semakin hilang. So kalau tak nak garis-garis halus di kawasan yang tak sepatutnya..gunakanlah ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack ini setiap hari sebelum tidur dengan disiplin dan jadikan sebagai rutin ye..jangan tukar- tukar dah...








Kenapa korang perlu consume ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack?
  1. Meningkatkan keanjalan kulit muka
  2. Memperbaiki kulit yang kendur
  3. Menegangkan kulit
  4. Anti-penuaan

Cara guna 
Ambil sejumlah besar selepas serums, essences, dan ampoules biasa anda. Boleh digunakan di atas pelembab atau boleh menggantikan pelembab biasa anda. Untuk gunakan, ambil sedikit dengan menggunakan hujung jari dan sapukan dengan gerakan dari dagu ke pipi dengan bentuk V kemudian tepuk seluruh muka sehingga diserap sepenuhnya. Jangan risau sebab krim ini tidak berminyak. 

Bahagian muka SA yang mana yang sangat ketara dengan garis halus? kalau korang biasa jumpa SA dan perhatikan area kening antara hidung SA tu..nampak x? Bahagian kalau kita berkerut tu nampak sangat 2 garis yang sangat ketara...so selama 2 minggu ni SA memang jadikan rutin sebelum tidur gunakan ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack dan nampak ianya semakin pudar walau tak hilang sepenuhnya. Itu dah cukup memeuaskan hati SA yang sering gundah gulana dengan garis- garis halus di muka...Bangun dari tidur dengan kulit wajah yang lembut dan segar...best kan?









Bahan -bahan yang terdapat dalam ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning SLEEPING PACK :



Water, Butylene Glycol, Squalene, Alcohol Denat., Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycerin, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Chondrus Crispus Extract, Saccharum Officinarum (Sugarcane) Extract, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Niacinamide, PEG-40 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Argania Spinosa Kernel (Argan) Extract, Anemarrhena Asphodeloides Root Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Prunella Vulgaris Flower/Leaf/Stem Extract, Tagetes Erecta (Marigold Flower) Flower Extract, Dioscorea Japonica (Yam) Root Extract, Morus Alba (White Mulberry) Root Extract, Salvia Officinalis (Sage) Extract, Pentylene Glycol, Synthetic Beeswax, Cyclohexasiloxane, PEG-100 Stearate Polyacrylate-13 Polyisobutene, Palmitic Acid, Caprylyl Glycol, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Adenosine, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Sodium Deoxycholate, Myristic Acid, Arachidic Acid, Lauric Acid, 1,2-Hexanediol, Sorbitan Laurate, Oleic Acid, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Acetyl Dipeptide-1, Cetyl Ester Alcohol, Carbomer, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Fragrance



video unboxing  ID.AZ Face Fit CU-V Tensioning Sleeping Pack



Untuk maklumat lanjut, sila layari :


Instagram account : idplacosmetics_my

Watsons online : https://bit.ly/2AXRkmZ
Normal price : RM199



Harga Promosi : Check Watsons outlets OR Watsons online store.

32 comments:

  1. Lawa betul bekas dia tu.. Buat gift pun menarik nie..

    ReplyDelete
  2. produk dari korea mmg trbukti berkesan. Cik Nor pun guna produk korea juga. dah jatuh hati dengan produk korea ni..:)

    ReplyDelete
  3. sebelum ni pernah jugak tengok pasal idaz ni..byk feedback positif..boleh lah try nti..sebab muka i ni pun semakin mereput dah..tengok kulit SA pun kemain licin haaa floles habis

    ReplyDelete
  4. mrs pip ada cuba juga, 10 hari guna, garis2 atas dahi start nampak perbezaan .. :))

    ReplyDelete
  5. Baru pergi facial smlm.. mmg beautician pun advice cari sleeping mask. Heheh masa scan bawah mata bab gelap amd kedut tu tak mmg kena beri perhatian lebih sikit

    ReplyDelete
  6. macam best ni, aritu nampak kat guardian tak silap dangan sasa, tak sempat baca abes kt situ

    ReplyDelete
  7. Memang bagus produk ni. Bila dah meningkat usia ni, memang kena ada protection untuk kulit sentiasa tegang. Cantik kulit SA...

    ReplyDelete
  8. kita tak pernah lagi dengar pasal idace face fit ni..tapi kalau baca entry ni. memang baguslah untuk kita yang makin meningkat umur

    ReplyDelete
  9. Wah.. menarik. Syira pun suka jenis mask yang pakai waktu kita tidur. Bila bangun mesti rasa fresh je kan. Boleh beli nanti.

    ReplyDelete
  10. This looks very good. I am looking for face lift product actually. Will give this a try soon.

    ReplyDelete
  11. Saya ingat brand ni ada mask je sebab selalu jugak tengok kawan kawan pakai mask dia. tak sangka dieorang ada range produk lain jugak.

    ReplyDelete
  12. Onie dah cuba produk ni! Memang best gila dan dah tentu produk dari ID.AZ Derm tidak pernah mengecewakan. :D

    ReplyDelete
  13. 1st time dengar jenama ni. Tapi tertarik dengan khasiat dan manfaat dia, terutama bab anti aging! Kak Nina ni simple sangat lum pernah pakai sleeping mask. Nak try laaa nanti tapi rege dia eerrkkk.... Leh tahan gak tu kann? Huhuuu

    ReplyDelete
  14. Ayioo nampak sangat perbezaan nya akak sebelum dan selepas gunakan produk ni hehehe memang ketara kalau kita guna boleh tak cantik macam tu heheheehehe

    ReplyDelete
  15. I think I am more attracted to the packaging which looks premium. :) This product should be ideal for those who want to have firmer and thinner look.

    ReplyDelete
  16. Sis dah nak masuk 50 dah ni..lagi merisaukan. Dah banyak dah garis halus kat muka ni..tapi org kata tu lah cantik..hehehe..tak lah joking je..nak tenangkan diri sendiri je..:). Bagus gak produk ni..bolehlah sis cuba nanti

    ReplyDelete
  17. Jadi, inilah rahsia keremajaan diri SA ye? Nampak gaya Rawlins pun kena try gak la produk Id.Az nie. Boleh la dapat kulit muda remaja macam SA

    ReplyDelete
  18. Cantik yer SA walau umur dah 41 tahun. nampak awet muda lah. lagi2 lepas pakai produk terbaru yang bagus ni, dan ada efek anti kendur tu. makin jelita lah SA.

    ReplyDelete
  19. Tgk ingredients dia macam banyak guna natural extract juga kan. Bagus nyaa. Kita pun dah start risau ttg kulit muka. Sbb banyak pikir & banyak marah kat anak2 kot Hahaha

    ReplyDelete
  20. Baca list bahan bahan tu, mak ai panjang berjela. hehe tapi produk kosmetik dr Korea memang boleh dipercayai kan..cuma kena check btol btol sesuai ke tak dgn kulit sendiri

    ReplyDelete
  21. looks like a good skin care product, good to know that you find it useful. i guess skin care has to start at any age, and not just for the elderly.

    ReplyDelete
  22. tengok produk ni mmg sesuai dengan sa. Teksturnya mcm lembut dan bila sa guna mmg nampak muka lbh flawless

    ReplyDelete
  23. tak pernah pakai sleeping mask. katanya bagus kerana kulit wajah kita berkerja masa kita tidur.. bangun pagi mesti nmpak glowing.

    ReplyDelete
  24. Kak kte kan suka sgt ID.AZ punya produk especially sleeping mask ni sbb mmg bila pakai esok ya rasa anjal je kulit. Memang jatuh cinta gile kte!

    ReplyDelete
  25. wah bestnya kak sesuai utk kulit saya yg dah tua ni

    ReplyDelete
  26. Memang best.. Bonde pon dah cuba ID.AZ nih selesa sangat.. tak check lagi dah kurang tembam ke belum he he he

    ReplyDelete
  27. Macam best ja produk nie SA.. tambah dari Korea, selalunya memang bagus kan..

    ReplyDelete
  28. Ramai yang review produk ni. Bekas dia tu pun nampak lawa

    ReplyDelete
  29. best guna ID.AZ nih.. rasa selesa sekali, muka rasa tegang

    ReplyDelete
  30. baru ternampak ada org review produk ni.first time dengor jenama ni. nampak menarik.

    ReplyDelete
  31. Nampak menarik tapi belum nak cuba lagi..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah