Thursday, January 31, 2019

Hari- Hari Makan Kat Luar..Dasar Pemalas Bawak Bekal!!

Hi korang...

Rasanya ni entry terakhir untuk penutup January 2019..sebenarnya banyak jer lagi benda yang SA tak share cuma kekangan masa..eleh..phuiii...sebenarnya pemalas kan..kalau balik weekend bukan main lagi cari bahan untuk blogging. Sampai siap buat video masak memasak la..apa la..SA sejak tak sihat ni memang tak aktif acara masak memasak..kawan- kawan opis dah tanya dah bila nak buka order..bukan tak nak..SA tak kuat sangat lagi..tengah tunggu betul- betul sihat je sekarang...nanti dah sihat baru la dapur panas SA mengaum kembali...

Hari ni SA nak citer dan nak share ngan korang dinner SA 2 hari ni...matilanak dinner mahal- mahal..padan la muka SA sebab pemalas nak masak bekal kan..ye la korang..SA balik kerja dah malam..sampai rumah dah penat..sebab tu SA kena makan siap- siap kat luar..then balik dah mandi terus tido je..Ikutkan memang nak masak..tapi tu la..kalau tak cukup 8 jam SA tido SA akan lesu esoknya lepas makan ubat...semua tu SA nak kena jaga...


Dinner di I Love Yoo KL Sentral, SA order mee canteen

Saje buat video 


Soya panas 

Dinner hari Selasa cost me RM10.50


Eh...ni lunch SA hari Selasa la...Sizzling Mee kedekut mushroom RM9.90


Sarapan hari Rabu Nasi Lemak Telur Rebus - RM3.00


Kat bawah ni plak dinner SA petang semalam kat Secret Recipe...sorang- sorang je?apa ada hal...adakala perlu me time..so takde la bergantung dengan orang..asal nak makan je cari kawan kan...hahaha...sesekali makan ngan kengkawan takpe...eh..eh..x perasan plak mamat tu photobomb gambar kat bawah


Honey lemon - RM7.00


Seafood Mee Goreng Mamak RM16.20


Settle...lapar sangat ke?
Dinner kat Secret Recipe costs me RM27.80 termasuk service charge dan sst


Nasib ko la SA oiii...dah ko sendiri malas nak masak bawa bekal kan? macam la gaji ko besar sangat hari- hari nak makan kat luar...eh..kadang- kadang SA beli je roti krim atau roti sosej kat bakery kat NuSentral tu buat makan dinner...takde la tekak ni mengada- ngada kan...sebelum orang kecam baik SA jawab..hehehe...makan kat kedai sesekali jer berlaku...kalau SA sampai rumah awal..SA akan masak jugak simple2..cukup untuk makan malam ajak housemate makan sekali...ni stok ikan ada banyak dalam fridge..risau cuti panjang ni takut jadi macam hari tu...dah la petang- petang hujan...hari tu elok jer panas kan...tawakal aje la....ada rezeki dapat la makan ikan- ikan tu...kalau takde rezeki...jadi rezeki tong sampah la nampaknya....

15 comments:

  1. cik nor hari2 kna bawak bekal..kat kawasan opis ni xbanyak kdai makn. Yang ada cuma kedai sup..hari2 makan sup..matilanakkk..terpaksalah mask jgk..huhu

    ReplyDelete
  2. Ada masa memang membelilah kak.. Penat kerja kan, tak sempat nak masak.. Kenalah beli ye tak.. Sha pun macam akak juga.. Kalau awal balik, sempatlah masak.. Kalau tak, memang tapau jelah kat kedai..

    ReplyDelete
  3. sekali sekala , apa salahnya layankan tekak kaka hehe

    ReplyDelete
  4. Yaya pun banyak membeli..jarang2 je bawak bekal..

    ReplyDelete
  5. sizzling tu nampak sgt sedap sis. hee. tapi org kerja tapau, kita faham sbb kekangan masa jugak kan hee

    ReplyDelete
  6. Sekali sekala taksalah kot hehe

    ReplyDelete
  7. Fuhh sedapnya nampak mee goreng mamak tu kak SA. Bila malas masak tu, memang makan luar aje lah senang kan. Heheh :)

    ReplyDelete
  8. Sizling Mee tu kesukaan Bonde lama tak makan.. nak masak sendiri makan sendiri mcm tak syok pulak.. Nanti nak makan jugalahh kena cari lah nampaknya

    ReplyDelete
  9. minuman honey lemon tu mrs pip suka.

    ReplyDelete
  10. Bila dilanda masalah kesihatan, makanan rumah yang terbaik...tapi bila yang memasak tak sihat, makanan luar lagi senang dan jimat masa....

    ReplyDelete
  11. penat nak masak wei..aku pun hehari beli aje hahah

    ReplyDelete
  12. nasi lemak telur rebur rm3 consider mahal juga tu..

    ReplyDelete
  13. Ai pun tak bawak bekal tapi sejak kerja jauh ni memang dah lama tak makan dekat luar. Kea nak jimatlah ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  14. Sekali sekala tak pe kut Kak SA. Yang penting mudahkan kita 😊

    ReplyDelete
  15. alahai semua nampak sedap sedap huuuuu

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah