Tuesday, January 29, 2019

Random Photo #10

Hi korang...

Dalam handphone SA banyak sangat gambar, kebanyakkan gambar suka- suka ambil untuk post kat instagram. Nak delete sayang plak..nak simpan dalam storage kat PC dah banyak dan akan buat pc berat kan...so SA buat la random photo post ni lagi dan kali ni post yang ke #10 dah..rasa malas sangat hari ni tak tau la kenapa. Waktu pagi SA memang tak produktif la..rasanya sebab ubat yang SA makan ni...tapi bila pukul 3 keatas setiap hari baru rasa ok..semalam masa SA bawak kakak Dania pergi klinik, mintak la jugak doktor family kami check tekanan darah guna pam yang biasa doktor guna tu..yang manual bukan digital, cantik jer tekanan 110/70, bila pam kat rumah guna yang digital jadi tak ok..pada SA x ok la sebab bacaan 135/83. Bila tengok angka naik walau masih tahap normal, SA jadi stress..so tanya la doktor sebab ubat ke jadi macam ni, pagi rasa tak berdaya sangat, dia tanya kenapa ubah ambil waktu pagi..SA kata sebab hari tu pitam, so doktor suruh ambil waktu pagi. Dia kata cuba la tukar semula ambil waktu malam, lepas tu tidur je. Knowing SA memang la nak cuba..tapi takut kejadian pitam tu berulang...

Eh dh tersasar dari tajuk dah ni...meh la tengok lambakan gambar yang ada dalam handphone SA...



Donut Big Apple...


Mencari minyak olive yang sesuai ngan SA


Lipstick baru In 2 It


Pemandangan burung terbang pulang ke sarang..


Mee canteen I Love You


Mee Sup Special


Nasi campur RM8


Keychain comel Mynews.com, comel jer tapi harga RM19.90


Parodi gambar telur viral kat twitter...


Telur separuh masak SA beli sebenarnya..


Nasi campur lauk ikan patin tempoyak


Sandal baru jenama SACH RM70


Opick minum susu


Choc kawan opis bagi, dia baru balik Umrah


First mandarin orange untuk tahun ni


Indomie goreng Kayu Nasi Kandar so- so je


Barli limau...


Seedless guava dah berbuah..itu buah sulung


Betik pun sama...


Nasi lemak sambal sotong


Buat roti sosej cheese..


Dida yang sayang sangat ngan adik baby Tiara...bila suruh mommy dia bagi adik dia tak nak..dia la baby katanya...mengada- ngada..


Itu je gambar yang SA nak post kat sini...tak boleh letak gambar baby banyak- banyak..hahaha...lom habis pantang kan..baby dah usia 2 minggu dah..dah makin bijak..cepat je besar..berat badan dah naik 3.65kg, nurse cakap patut turun berat lepas seminggu lahir, diorang peling makin naik plak...ntah la..SA x tau samada normal ke tak normal ke sebab dah lama tak bersalin..dan tak pernah ambil tahu pun lagi..hahahaha....

Jumpa lagi next entry....

14 comments:

  1. Tersalah tengok pula entry kak SA ini.. memang mengundang lagu dangdut di perut yang kelaparan.. hahaha.. meriah dengan makanan..

    ReplyDelete
  2. hah..tu dia.mcm2 ada dalam 1 entry. tapi yang pling cik nor minat part mkanan. smua menggiurkan..hihi

    ReplyDelete
  3. sedap2 nmpknya donut tu...roti sosej cheese tu slalu tgk org share tp bila ntah nk try...coklat mekah tu slalu gk dpt kalo org blk umrah

    ReplyDelete
  4. aku pun banyak gambar hahahaha. Penat nak delete

    ReplyDelete
  5. Hye kak SA, lama saya tak jenguk sini. harap akak sihat

    ReplyDelete
  6. haha..banyaknya gambar makanan SA..

    ReplyDelete
  7. rasa tengok meggi goreng tu macam pergh sedapnya !! tengah posa instant noodles sebulan.
    sikit lagi sikit lagi boleh makan =D

    ReplyDelete
  8. Alahaiii banyaknya gambar makanan. Big apple tu sedapnya.

    ReplyDelete
  9. Cantik-cantik gambar SA ambik ada tallen Photografer

    ReplyDelete
  10. mmg smua random sangat hehe. mcm mcm gambar hado hehe seronok tgk.

    ReplyDelete
  11. lamanya tak minum barli limau..

    ReplyDelete
  12. Dalam tiap gambar pasti ada cerita sebaliknya. Boleh buat tersenyum sendirian kan..

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah