Wednesday, January 30, 2019

Brisk Walk Di Taman Permainan Allson Klana Resort

Hi korang..

Rutin SA hujung minggu macam ni la..bawak anak buah SA si Opick pi taman...lepas tu SA terus buat brisk walk sambil jogging skit-skit..dari tak buat apa kan ..elok sebenarnya brisk walk ni.. especially untuk yang ada sakit darah tinggi macam SA ni ..memang dah kena buat senaman sikit-sikit dah...tak leh landang remeh pada kesihatan..memang kena jaga selalu...

Opick plak sejak ada adik ni..memang agak melasak dan ada tantrum...memang kena pandai pujuk dia..salah satu cara bawak dia pi taman la ..


Atuk melayan Opick...dia suka macam ni la..orang layan dia


Atuk buat2 jadi monyet


Agah lah dia sampai terkekek ketawa


Opick mmg rapat dengan kakak Dania


Jenuh kakak dania melayan


Cantik Cantik kan pemandangan..redup je suasana


SA start brisk walk..area ni x luas dan SA dpt buat 3 round


Best jalan area sini sebab redup berbanding lake garden yang satu lagi


Sambil-sambil brisk walk SA joging skit...agak- agak dah nak mencungap stop..jalan lagi...pas tu sambung jogging skit lagi..sampai berpeluh- peluh. Duk rumah tak berpeluh langsung walau penat mengejar si Opick tu...sekarang cuaca memang panas kan..kat Seremban langsung tak hujan..malam nak tido on aircond pun still rasa panas lagi...so..kesudahannya on aircond, on jugak kipas...baru boleh tido...


12 comments:

  1. Senaman ini elok dijadikan amalan kan kak SA.. untuk kesihatan..
    Comelnya Opick.. Biasalah bila nak ada adik tu tantrum dia lain macam..

    ReplyDelete
  2. best kalau dapat buat tiap2 minggu..badan jadi sihat...Cik Nor ni dah lama xkluarkan peluh. Kata jer g kerja jalan kaki, blm smpat kluar pluh dah sampai opis..hihi

    ReplyDelete
  3. saya pun buat brisk walk kak.. nak lari tak upaya.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita kumpul medal virtual run banyak-banyak he he he

      Delete
  4. waaah best tu kak SA buat aktiviti gini. CT nye azam tahun baru konon la nak
    gaya idop sehat haha.. tataula kelaut da =P

    ReplyDelete
  5. Dah lama tak buat brisk walk tu.. agak² bilalah nak start balik ni ye hehe

    ReplyDelete
  6. Sekarang ni Bonde pon buat aktiviti santai-santai joging dan hiking santai-santai sebabnya badan perlu keluarkan peluh seharian dalam ekon balik rumah jadi lesu dan lemau jer selalu. Alhamdulillah moga kita diberi kesihatan yang baik seronok atok dan cucu join kat lake garden tu hah...

    ReplyDelete
  7. ika masih tak berkesempatan nak buat aktiviti mcmni. bestnya dapat buat aktiviti cmni. utk diri sendiri jugak an hee. semoga SA terus kan usaha aktiviti ni :)

    ReplyDelete
  8. bagusnya dapat luangkan masa bersenam, mcm mrs pip ni just bersenam naik turun tangga saja, kat sini tiada taman atau kawasan yg sesuai utk brisk walk.

    ReplyDelete
  9. lama dah tak bersantai macam ni, ingatkan dah tak kerja ada masa haha lagi takda masa adalah

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah