Wednesday, January 23, 2019

Anak Buah Baru Nur Tiara Safiyya Bt Mohamad Tarmizi

Hi korang...

16 Jan 2019 yang lepas..lahirlah anak buah yang ditunggu-tunggu kelahirannya...mana taknya dh delay 8 hari kot masa tu..deadline dia lahir 8 Jan 2019...lewat seminggu...alhamdulillah baby dan dbunya selamat..cuma ibunya kena kenyak la jahitan sebab baby besar 3.33kg...seminggu dalam pantang berat baby dh cecah 3.6kg...aik..macam pelik plak kan..patut turun skit...tapi takpe la....janji baby sihat...hari baby lahir tu petang dh boleh balik rumah dah..kesian kat Opick la sebab 2 hari ibu dalam wad kan..dah la sejak adik dia lahir ni dia macam tantrum skit...kami yang kat rumah ni melayan dia je la..supaya dia tak meragam..tapi dia sayang adik dia walau dia tak peduli sangat kan..dia rapat ngan ibunya plak tu..risau dia terkam ibu or adik je...kadang tindakan dia spontan sebab tengah lasak kan....nasib ada kakak Dania..Opick rapat jugak dengan kakak Dania..

Mula2 kami duk main teka-teka nama baby baru bdik bongsu SA ni...puas la cari...ada yang bunyi artis..ada yang bunyi ala-ala klasik..adik SA nak nama ada huruf N, T dan S...macam-macam keluar...glamour-glamour dh bunyi..dah agak diorang akan akan letak nama  TIARA...bukan bebab citer Pujaan Hati Kanda tu...dh memang kebetulan..diorang nak 4 anak sekurang-kurangnya...nama untuk anak no 3 ngan 4 pun dah ada dh...amboiii..advanced sungguh merancang....besarkan la dulu yang berdua ni dulu...jangan la rapat sangat..lagipun adik SA muda muda lagi..baru 30 tahun rasanya...

Sorry SA boleh letak gambar ni je dulu..tak dapat keizinan nak tunjuk gambar penuh...


Comel je jari dia...


Jari panjang-panjang..orangnya tinggi...


NUR TIARA SAFIYYA...nama yang dipilih bermaksud CAHAYA PERMATA YANG BERSIH DAN JUJUR...tarikh lahir dan masa lahir pun cantik je kan...bertambah lagi anak buah perempuan..buat masa sekarang cucu mak abah ada 9 orang dah...6 perempuan dan 3 lelaki..meriah la rumah...lepas ni sape plak nak tambah anak..hahaha...SA mmg takde la...cukup la Dania tu sorang...nak kawen or beranak dh tua kan..tahun ni je SA dah 41 tahun...mengandung di usia 40an ni risiko tinggi kan..lagipun sape la nak kawen ngan SA ni...ye tak?hahaha...kalau ada la jodoh SA...kahwin la SA kan...so...onion aunty luar sana jangan risau..x yah membawang tentang SA..jaga la suami anda masing2..jangan sampai ada antara suami anda jadi suami SA plak nanti.. #ehhhh...

33 comments:

  1. nama heroin pujaan hati kanda niiiii..tahniah nyah

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. bertambah lagi anak buat akak. Jodoh kita xthu kak. Sy pun xkawen2 lagi..xkawen dh kot..haha

    ReplyDelete
  3. Alhamudulillah. Tahniah to family SA! Kita pun kalau dpt anak buah baru excited mcm sendiri yg bersalin. Sbb tiap baby mmg bawa happiness tersendriri <3

    ReplyDelete
  4. wah nama Tiara sangat, mesti kaki tengok Pujaan Hati Kanda ek hehehhe... mesti cantik orangnya secantik namanyer

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Lahir juga anak syurga ke dunia ini. Sedap dan baik juga makna nama baby tuh. Semoga menjadi anak solehah dan membesar dengan sihat ye

    ReplyDelete
  6. Alolololo comelnye tangan dia. Tangan baby memang comel kan. Saya pun tiap tiap hari duk gigit tangan anak sendiri

    ReplyDelete
  7. nombor cantik, secantik namanya TIARA cium sketttt

    ReplyDelete
  8. That's a beautiful name!!! congratulations to the whole family

    ReplyDelete
  9. Baca sampai habis, ayat last tu mmg padu..

    ReplyDelete
  10. sy suka bby..best bau baby..memang jadi mangsa sy asyik kena cium je..hehe

    ReplyDelete
  11. haha ..ada je SA ni..muda lagi tu hihi...nama baby cantik sangat sesuai dengan makna nya ..semoga baby sentiasa sihat dan menjadi anak yg solehah..aminn..

    ReplyDelete
  12. wah.. baby girl.. sedap nama dia.. maknanya pun bagus.. suka nama baby yang ada Saffiyya2 ni.. nanti nak letak nama adik harraz saffiyya jugak lah.. haha.. berangan dulu

    ReplyDelete
  13. alolo comelnya jari dia. bestnya bau baby..
    tahniah kak dpt anak sedara baru

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah tahniah sis,baby comel Nama Pon sedap Dan baik maksudnya..smoga jadi anak solehah..aaminn

    ReplyDelete
  15. Tahniah buat ibu Tiara dan juga SA serta family.
    Moga ibu dan baby sihat dan kuat dalam menjalani rutin harian hendakNYA.

    Kita berkongsi bulan kelahiranlah sayang..

    ReplyDelete
  16. congrats sa for the new born...pray for u and baby healthy always ya..

    ReplyDelete
  17. alhamdulilah rezeki sis.. tumpang gembira untuk SA family. amboi nama kemain sedap nak sebut. moga jadi anak solehah & dengar cakap ibu bapa.. au comelnya

    ReplyDelete
  18. Wah! Sedap nama! Penangan Tiara dan Danny ke camne ni? Hihi. Sukanya dapat bau baby. Belum merasa terima newborn anak buah. Mungkin tak perlu tunggu anak buah, tambah anak sendiri jelah. Keh³

    ReplyDelete
  19. Sedapnya nama baby..tahniah pada keluarga SA atas kehadiran baby baru. Mesti seronok dok cium2 dn dapat bau wangi baby kan. Sis lama dah tak bau baby ni..rindu pulak. Kena tunggu cucu pulak lepas ni

    ReplyDelete
  20. amboi sedapnya nama dia.. tiara safiyya dah macam puteri kayangan dah namanya.. comelnya dan suka bau baby macam bau syurga lagi.. semoga jadi anak yang solehah penyejuk hati mama papa ya tiara..

    ReplyDelete
  21. Tahniah kak sa dpt ank buah baru. Nma pun best. Semoga dipermudahkn dan membesar dgn baik. amin. Berbakti terus untuk ibu bapa....

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah..bertambah anak saudara SA kan..cantik namanya tu..Macam rindu pulak nak bau baby ni SA...

    ReplyDelete
  23. congratulations, Tiara sounds like a nice name to call! 16 jan that makes her a capricorn! well known for the discipline, loyalty and intelligence!

    ReplyDelete
  24. Sedap nama Tiara. Nostalgia betul rasa dengan nama Tiara ni. Tahniah ye kak SA.

    ReplyDelete
  25. Wah nama Tiara macam terpengaruh dengan drama TV3 je ni. Tapi nama tiara ni nampak ekslusif sangat. Anyway kak Sa tahniah dapat anak buah.

    ReplyDelete
  26. Haaa..muda lg SA blm msk 50an...ada harapan klu ada Rezeki jodoh xkemana pun..lyn anak buah yg comel pun xpa.

    ReplyDelete
  27. Sedap nama tu.. Tiara macam dalam drama he he he

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah, lawa nama dia tu.. semoga membesar menjadi anak yang baik ye.

    ReplyDelete
  29. wahhh sedapnya nama hee. comel tgk jari baby. geram. hee. be a good girl baby.

    ReplyDelete
  30. Moga ibu dan baby dikurniakan kesihatan yang baik dalam menjalani rutin harian..

    ReplyDelete
  31. comelnya nama! safiyya tu nama bakal anak sha eh eh hahaha

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah