Monday, January 7, 2019

Belanja Mak Makan Sempena Birthday 28 Disember Lepas

Hi korang...

28hb Disember yang lepas adalah birthday Mak SA yang ke 62 tahun rasanya..hahaha..umur Mak pun bleh lupa..ke 61 tahun erk..tak sure plak SA...apapun tiada sambutan besar- besaran pun tahun ni..mak cuma buat pulut kuning dengan rendang ayam kampung jer sempena birthday dia..adik beradik mana yang ada jer la balik rumah masa tu..SA plak macam biasa la dari KL...hadiah pun tak beli- beli lagi tau...bukan takde masa nak cari..SA tak tau nak bagi apa..boleh?

Well Sabtu malam ke Ahad malam rasanya...yarabbiiii semua kau tak ingat ni SA..Malas nak masak kan...SA ajak Mak Abah ngan Dania pi makan kat luar..mulanya abah tak nak...sekali Dania dah tarik muka...terus keluar je...kuasa seorang cucu kan...hahahaha...so pergi la makan kat kedai Tomyam..order la makanan biasa kami makan....ekceli amik set untuk 4 orang..ada tomyam campur, ikan siakap 3 rasa, sayur kailan dan telur dadar RM49. Air lain harga...SA add on Sup Ekor untuk Abah dan Sotong Goreng Tepung..total makan malam tu RM77.00. Okay la...worth it...dari amik macam- macam lauk lepas tu lain2 harga kan...



Sedondon mak abah


Dania yang suka sangat makan kat luar


Sorry mama tak mekap pun...


Tomyam campur


Ikan siakap 3 rasa, dah cuit baru amik gambar


Sotong Goreng Tepung..

Makanan semua sedap...cuma sotong goreng tepung tu jer macam pelik..rasa tepung lagi banyak serupa makan cekodok..takpe la..rezeki malam tu kan...yang penting makanan sedap dan murah...yang penting anak dara tu tak tarik muka dah...dia kalau tarik muka memang seksa rasanya...berkurung je dalam bilik nanti....

Sesekali bleh la layan...kalau selalu....haaa...mak ko nanti meroyan...


18 comments:

  1. dania suka la mkn luar mcm2 menu tu..happy belated birthday utk mak SA..lpr la tgk menu2 tu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..rezeki akak sekeluarga.. belanja mak ayah ni Allah selalu murahkan rezeki..insyaAllah..

    ReplyDelete
  3. Power seorang cucu.. terus cair atuknya.. kikiki..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..semoga dimurahkan rezeki akak lagi dan lagi!

    ReplyDelete
  5. hahaha...sedap sedap gayanya. tapi tu lah..kas sini pun susah nak cari sotong goreng tepung yang sedap. rasa cekodok kembung taruk sotong adalah.

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap makanannya. Pasti mak SA berbesar hati bila anak belanja makan. :)

    ReplyDelete
  7. suka mak anak belanja makan luar..hehehe

    ReplyDelete
  8. Budak2 sekarang suka sangat makan kat luar.
    Anak bongsu WP pun sama.

    ReplyDelete
  9. birthday ayah nieyl 30hb Dis..
    Happy birthday mak kak SA :)

    ReplyDelete
  10. hehehe..sotong goreng tepung mcm cekodok mmg x sedap kan SA...kita suka yg goreng mcm tempura tu..

    ReplyDelete
  11. selamat hari lahir makcik..semoga sentiasa sihat, dilimpahkan kebahagian & kesejahteraan bersama keluarga...

    ReplyDelete
  12. Happy birthday buat mak SA.
    Samalah, kita pun cukup tak suka sotong tepung serupa cekodok mcm tu

    ReplyDelete
  13. sedapnya. Sanah helwah mak kak SA semoga sentiasa diberkati umur dan rahmat yg berpanjangan

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday untuk Mak Kak SA. Hehehe... Panjang muka Dania tarik muka tu. Terus atok setuju makan luar

    ReplyDelete
  15. Happy Belated Birthday untuk mak kak SA. Seronoknya makan macam macam :)

    ReplyDelete
  16. Sotong goreng tepung?? Nampak gaya macam udang hehe. Btw happy belated birthday mak SA. Beza sehari dengan mak kita. Mak kita #2912

    ReplyDelete
  17. fuh sotong goreng tu mengancam sangat haha. siakap apatah lagi haha buat lapar he gagagag

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????

Suria Amanda Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah